Új hozzászólás Aktív témák

  • Habell

    tag

    Üdv mindenkinek !

    Most először fordulok ehhez a topichoz.
    Rendelkezem egy LG UK6950PLB típusú tv-vel. Egy hete vásároltam egy Sony HT-RT4 típusú hangprojektort vagy házimozirendszert ( ki hogyan hívja ). Ez a rendszer vélemény szerint valamilyen szinten egyedi az elosztása miatt és pár hét keresés alatt sem találtam hasonló elosztásban ilyen rendszert. Áll egy mélysugárzóból, egy rúdhangsugárzóból és két álló hangsugárzóból. Elméletileg ez egy 600 Wattos rendszer.
    A lakás és nappali adottságai miatt választottam ilyen elosztást, mert több hangszórót nem tudok elhelyezni, falra nem szeretnék szerelni semmit, és a 4 hangszóró kábelezését el tudom rejteni. Pozitív jellemzések olvastam a vásárlói vissza jelzések alapján, néhány negatív mellett. Szempont volt, hogy a hangrendszert vezeték nélkül bluetooth kapcsolattal tudjam a tv-hez csatlakoztatni. Első alkalommal kibontást követően mindjárt ezt próbáltam ki. A tv youtube alkalmazását használtam. A hang mondhatni tökéletesen átmegy de csúszás van a kép és a hang között. Előbb mozog az ember szája és aztán érkezik a hang amit hallok. A UPC-re átkapcsolva is csúszást vettem észre de már kisebb mértékűt amikor tv adást néztem. Megpróbáltam mobiltelefon és bluetooth kapcsolattal is a rendszert és úgy is tapasztalok egy kis csúszást a hang és kép között de már nem olyan nagy mértékűt mint a tv-n. Majd próbáltam egy optikai kábelt is amit a UPC box-ba csatlakoztattam és kötöttem össze a hangrendszerrel. Így már elfogadható volt a hang és kép szinkron. Próbáltam egy hdmi kábel tv és hangrendszer közötti kapcsolatot is ami szerint a legtökéletesebben van szinkronban a látott kép és hang között. A tv a falon van és minden kábel rejtve most egy hdmi kábel csúfítja a látványt amit el akartam kerülni, bosszant a bluetooth kapcsolat. Erre tud valaki valamilyen megoldást ? Az optikai kábel és tv összekötése azért nem történt meg mert falon van a tv és mindent szét kellene szednem hozzá amit jelenleg kerülök...
    Akit eddig kérdeztem, nem érti miért van ekkora csúszás a bluetooth kapcsolattal...
    Másik probléma ami nekem furcsa, hogy erőtlen gyenge a mély láda, eleinte el sem hittem, hogy ez működik. Tudom, hogy külön állítható a hangereje, maxon van akkor érezni valami mélyet... Amúgy ha az egész hangrendszer hangerejét felerősítem amikor már közelítek az ordító bosszantó és szomszéd kergető szinthez akkor érezni, hogy van itt mély ami nagyon élvezetes. De nem akarom az egész házat lebontani akkora hangerővel. Az én elképzelésem az volt, hogy egy normál hangerő mellett is élvezetés tud lenni egy kellemes mély hang, de ezt nem kapom vissza. A barátnőm 1000 wattos 5.1 sony házimozija ami már 5 éves és egy egy kis hangszóró nincs rákötve, sokkal szebb mélyet szól. Egy sima rtl klubos szignál ami a reklámok filmek között van az a fél másodperc annál is jól érezni a mélyet, kellemes. Nem akarom elhinni, hogy a két rendszer között ekkora különbség van hiába van 400 watt különbség. Úgy gondoltam, hogy azért a 600 wattos rendszernek is kell normál hangerő mellett egy érezhető mélyet produkálnia.
    Mi lehet a megoldás? Ért valaki ehhez a típushoz ?

Új hozzászólás Aktív témák