Új hozzászólás Aktív témák

  • opeter70

    senior tag

    Üdv urak!

    Pioneer VSX-826 erősítővel kapcsolatban lenne kérdésem, háta valaki tud segíteni:
    A jellemzésében, leírásában több helyen is megemlítik, hogy rendelkezik "HDMI standby through" funkcióval, tehát a video és audio jelet standby állapotban is képes továbbítani a tv felé.

    Időközben a User Manual egy apróbetűs részéből kiderült, hogy ez a funkció csak HDMI CEC képes készülékekkel működik. Ez még rendben is lenne, a médialejátszóm sajnos nem ilyen, le fogom majd cserélni.

    Visszont a User Manualt tovább olvasva egy furcsaságra lettem figyelmes. Ezt írja:
    "... lehetőség van az audio és video jelek továbbítására valamilyen lejátszóról a HDMI kapcsolaton át a TV-re az erősítőről történő hang kiadása nélkül, ha az erősítő készenléti módban van..."

    Ez idáig rendben is volna, majd így folytatja:
    "Ebben az esetben az erősítő bekapcsol, majd a bekapcsolást és a HDMI funkciót jelző LED világít"

    Akkor most hogy is van ez? Itt egy kis ellentmondást érzek. Ha standby módban átviszi az audio és video jelet, akkor miért kapcsol be? Mert ha bekapcsol, akkor az már nem "standby"...

    Hogy érthető legyen, a fenti funkcióra azért lenne szükségem, mert a gyermekeim gyakran néznek mesét a médialejátszóról, amihez ők kizárólag a tv hangszóróit használják. Éppen ezért nem szeretném, ha ilyenkor mindig bekapcsolna az erősítő is.
    Természetesen a menüben beállítottam a HDMI through funkciót, tehát továbbítja a hangot a tv felé, de akkor miért írják, hogy mindezt standby állapotban is tudja az erősítő?

    Megköszönném, ha valaki tudna ebben tanácsot adni!

Új hozzászólás Aktív témák