Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    Üdv!

    A gyermek születése óra (2 éve) parkol a házimozim. Most lenne lehetőségem egy nagyon kis pincerészben kialakítani egy dedikált moziszobát, csak nem tudom, nem túl kicsi-e. Nem a tökéletes hangzás a célom, hanem az elfogadható élmény, ami megelőzi az este fejhallgatóval nézem a filmet, vagy a számítógépről egy logitech z540 szetten de halkan szintjét. Úgy érzem nem lesz nehéz megugrani. :D

    Szóval a lényeg, hogy a szoba csak 3 m x 3,2 m, tehát tényleg nagyon kicsi, viszont jelenleg a mozi is egy 3x4 méteres helyen van, igaz egy 6x6-os szobában. Egyébként ez már túl nagy volt ennek a rendszernek szerintem.

    Ami van:

    Denon X2000
    Yamaha NS555 front
    Yamaha NS444 center
    Yamaha NS333 surround
    Mélynyomó nincs, ezért volt viszonylag kevés abba a nagy szobába, bár azért a nagy Yamaháknak volt mélyhangjuk. Ha kell oda a kicsibe, ki lehet egészíteni.

    A falak bontott téglával vannak burkolva, egyenetlen, ami szerintem jó. Nem tudom, ha érdemes oda tenni, akkor pár helyre a falon feltennék akusztikus lapokat, de azt is meg tudom tenni, hogy a falak előtt egy vastagabb függöny lógjon.

    Ablak nincs, csak egy ajtó, amit majd leszigetelek, az az egyetlen sík felület.

    Egy darab dupla bőrkanapé menne bele (165x90 cm) meg egy kis állvány a technikának. Ha kell, tudok falipolcot betenni, hogy törje a hangot, rátenném a dvd-ket (dísznek, mert már 7 éve minden nasról megy, de azért jól néz ki).

    A képen még gondolkozom. A nézési távolság 2-2,5 méter lenne (sajnos a kanapé mögött nyílik az ajtó, nem lehet koppra hátratolni). Vagy egy 55-ös tévét, vagy egy projektort tennék. Én asszem még egy ideig maradnék a fullHD-nál, nem szeretném újrakezdeni a dvd-ről bluray átváltást most a 4K felé, mert nekem annyival nem ad többet. A projektortól félek, mert az 55-ös tévé meglenne 200.000 körül, azért meg normális projektort nem kapok. Viszont a proji meg nagyobb képet adna.

    Előre is köszönöm, ha valaki végigszenvedte a hosszú szöveget és ad tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák