Új hozzászólás Aktív témák

  • Véreshurka

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy itthoni játszós szervert szeretnék építeni. Olyat ami megfelel akár az FSF RYF certifikációjának is. Viszont nincsen majd 1000 euro-m egy komplett gép vételére, így arra gondoltam, hogy ebay-ről összevadászva venném meg az alkatrészeket, mert már elég jó árban meg lehet ezeket kapni. Ezekre az alkatrészekre gondoltam:

    Alaplap: Asus KCMA D8,
    CPU: AMD Opteron 4284,
    Memória: nem tudom pontosan mennyi memóriát támogat max. az opteron cpu, de amennyiben 64GB-et támogat akkor kezdésnek 32GB-ra gondoltam amit majd esetleg a későbbiekben kiegészítenék ha szükséges lenne,
    Háttértár: SATA SSD-k (darabot még nem mernék írni, nem tudom mennyi lenne)

    A terv mint írtam egy otthoni játszós szerver lenne amin ha minden igaz XCP-NG-t futtatnék. Ezen szeretnék különböző VM-eket futtatni, pusztán játszadozás céljából, illetve különböző ötleteimet és kísérletezéseimet próbálgatni amit a rendes gépemen, illetve routeremen most nem csinálnék. Amolyan Home Lab célzattal készíteném.

    Szerintetek egy ilyen rendszert otthoni építéssel meg lehetne építeni 2/3U-s rack házba? Ha igen tudnátok linkelni oylan helyet ahonnan ilyet lehetőségem lenne rendelni? Illetve van-e esetleg bevált ház márka, típus? Vagy egy ilyen rendszert célszerűbb lenne egy ATX házba építeni? Nem lenne mondjuk rossz ha normálisan tudnám behelyezni a rackszekrénybe és nem polcon kellene fektetve tárolnom.

    A válaszokat előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    El Psy Kongroo

Új hozzászólás Aktív témák