Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    válasz SchumiBácsi #25517 üzenetére

    Az agyam nekem sem fogta sokáig az impedanciát, míg végül egy pongyola fogalmazásban itt és most kb. frekvenciafüggő ellenállásként kell elképzelni. Mindig csak az adott frekvencián mérve annyi, amennyi.

    Emiatt a névleges impedancia is csak egy "átlag" valami érték ráolvasva a hangszóróra a gyártó által, hogy na ez kb. ahhoz áll közelebb, hiszen minél pontosabban akarjuk megmondani egy hangszóró tényleges impedanciáját, annál több időt kellene beszéddel tölteni, a felbontástól függően, hogy a kedves érdeklődő 10Hz-enként kéri a választ egy értékre, 1 Hz-enként, 0.1 Hz-enként, vagy 0.01 Hz-enkénti felbontásban ésígytovább (tart a nullához, de sosem éri el).. :DDD :DDD :))

    Viszont mivel YOLO és az idő pénz, rettentő bután csak annyit mondanak a gyártók: nyócóm. Ez belefér egy egységnyi sugarú agykapacitásba is kedves vevő számára, meg ad némi támpontot a designer-nek, aki külső gyártó termékeinek felhasználása esetén többszáz hangszóróból szeretné megtervezni a következő "ládát". Aki pedig ebből az agyilag egység sugárból kitör kicsit is, utána jár úgyis, mi is egy hangszóró tényleges impedanciája. Végülis ábrázolható egyetlen számmal, a komplex számok halmazán, csak ez sokaknak annyira komplex :D , hogy leegyszerűsítették a pozitív egész számok halmazára, abból is egy többnyire 2-4-6-8-16-os amolyan "kedvenc", igen szűk választékra, ahol nem mellesleg már boldogan is élnek ezzel a "lötyögéssel" ami ezáltal adódik a rendszerben, mert elbírja a szörnyű igazságot: hogy igazából egyik sem. :DD

    Hűbaszki, sok volt a kávé. :DDD

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák