Új hozzászólás Aktív témák
-
-
artiny
őstag
Helo,
hogy allapitsam meg hogy mi lehet a baj az erositovel? Egy LEPAI LP-838
Az egyik bemenetre ha radugom a hangfalat akkor veretlenszeruen ki kapcsol a hang egy kis recsegessel van hogy visszajon. (csereltem hangfalat es mindig csak annal az egy bementnel jon elo)
Levettem a fedelét de nem lattam puppozott kondikat. Multimeterrel meregettem a lap hatuljá ahol be voltak rajzolva a kondenzátorok fixxel (egy szerelotol vettem meg annak idejen) de a két végére erintve a multimeter nem sipolt ahol csak egy csík volt rajzolva ott viszont igen.Ezt talaltam: (bar nem biztos hogy tejlessen megfelel a valosagnak)
https://www.dropbox.com/sh/hsr75n5c9emy9dz/UC1QOonW_i ez meg par kep szetszedve
-
Turbina33
senior tag
12"-os PA szórót csináltam.Készen van,elcsesztem.Bontott mágnest tettem bele,nem kellett volna. 0,9-es Qts az nem valami frankó egy PA szórónak. Viszont még igy is 92dB ! Mindegy,sokat tanultam az elkészítése alatt,ez volt a cél.Majd dobok fel mingyá egy fotót róla!
A fickó nagyon ügyes,nagylábujj ide vagy oda. Én is kézzel tekerek,nekem egy kicsit nehezebben megy.
[ Szerkesztve ]
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #19256 üzenetére
Nem,nem akarok semmit.Csak szórakozásból csinálom.Régebben a fiamnak kellett volna,de már 15"-os kell neki.Az lesz a következő. Neo mágnessel,nem kínlódok ezzel a rengeteg vassal.
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Giot
addikt
válasz Turbina33 #19255 üzenetére
No ügyes, korrekt! Ha nagyon rezonál egy kilónál ha nem, én nem tudnám megcsinálni.
A membrán és a membránszél új?Én most ezzel foglalatoskodtam: [link]
Meg van egy hibátlan állapotú NAD 3155 az kapott banánaljzatokat, ezután megy kondicserére és ez lesz az alapja a rendszeremnek:
Kipróbáltam egy pár erősítőt az elmúlt fél évben, de marad ez a típus.[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
Köszi,de nem olyan jó ez azért. Új minden,a kosár meg az a szutyok SAL mágnes a régi.
Soha nem hallottam még NAD-ot szólni,biztosan jó lehet ha megtartod!
-
Giot
addikt
válasz Turbina33 #19262 üzenetére
H2000-től rendelted az alkatrészeket? Kinézetre jó. Mivel ragasztod?
Ez a kombó NAD 3155 amp + NAD CDplayer 510 így jó.
Az 510 megbetegedett, vettem egy Marantz CD48-at. Erre az is beteg volt. Egészen pontosan olvasó fej probléma mindkettőnél. Más kérdés hogy hibátlanként árulta a srác(aztán elutalta a fej árát). Tipikus, no sebaj ha már így jártam beletúrtam kicsit és kiderült hogy ugyanarra a Philips mechanikára (VAM 1201) épül mindkettő. Ebay-en from PRC 3eft volt / db, de nem csak az olvasó egység hanem a mechanika egy része is ami tartalmazza az optika mozgató motort és a cd pörgetőt is.
Így mindkettőben cseréltem, de mint kiderült gatya a mechanika, nagyon zajos volt a pozicionálás és kóválygott a lemez. Erre egy ismerős szaki tanácsolta hogy tegyem a régi mechanikába az új fejet, nagyon macerás volt, de a végeredmény hibátlan. Így most van két korrekt cd lejátszóm.
De a NAD lejátszó hangja áll hozzám közelebb. -
Turbina33
senior tag
Innen van a membrán a széllel,a porvédő és a pille is. A szub alkatrészeit is tőle vettem.Nagyon segítőkész,korrekt ember.Köszönet neki!
Én már azt sem tudom,hogy mikor hallgattam CD-t utóljára! Ügyes munka,grat hozzá!
-
Giot
addikt
válasz Turbina33 #19264 üzenetére
Nem hittem hogy sikerülni fog sosem csináltam még ilyet,
Szub alkatrészeket? Most vagy nem emlékszem vagy lemaradtam valamiről.Sok gondolkodás után úgy döntöttem marad alapforrásként a CD, a második a PC azt kicsit fejlesztem, vagy egy NAD DAC-ot veszek hozzá, vagy megint beszerzek egy Audiotrak Prodigy HD2-őt. Egyszer már volt ilyen hangkártyám, BB 2107 opmampokkal kiváló hangú, megdöbbentően jól szolt.
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
Amilyen sűrűn járok erre,nem csoda,hogy nem emlékszel! Pedig tőled kértem tanácsokat a láda beburkolásához Adós vagyok még azzal is,azóta be lett járatva,itt-ott változott kicsit.Ha lesz időm teszek fel róla méréseket,arra már lehetek egy picikét büszke! A láda változott,most~55 liter,viszont még mindig nincs beburkolva...
Apropó hangkártya! Terratech-ről van valami véleményed? Kaptam ingyé,most azzal mérek.A régi elpukkant."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
hdekakas
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy: Adott egy hangfal, amelynek a mélyládájába egyszerre több eszközt tudok csatlakoztatni.
Na már most ha egyszerre két eszköz is rá van csatlakoztatva, akkor az egyik input esetén elég hangosan búg. Mihelyst kihúzom a másik bemeneti eszközt, akkor megszűnik a búgás. Ha megcserélem, hogy melyik eszközt hova csatlakoztatom, akkor is ugyanaz az eszköz búg. De ha csak önmagában van, akkor nem búg.
Ezt mi okozza, és meg tudom-e valahogy szüntetni? -
Giot
addikt
válasz Turbina33 #19266 üzenetére
Nem ismerem a Terratec-et. Kicsit utánanézve nem tűnik rossznak.
Most hogy mondod rémlik valami, bocsánat.
Képet, egyéb infókat teszel fel róla? A szóró a Te gyártásod ha jól emlékszem.(#19268) hdekakas:Pontosan milyen hangfalszettről beszélünk? Kábelcserét próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Genius SW 4500 a hangfal rendszer.
Ilyen a hátulja:
Nem próbáltam kábelcserét, mondom, ha szólóban van csak egy kábel bedugva, akkor nem búg, de ha már két eszköz is csatlakoztatva van, akkor meg már igen. És mindegy hogy melyik két bemenetre, akkor is búg.
Vagy máshogy magyarázva: Rádugom a gépet, nem búg. Kihúzom, rádugom a tv-t, nem búg. Rádugom mindkettőt, búg (de csak a gép). Ha megcserélem hogy hová csatlakoztatom, akkor is csak a gép búg. -
artiny
őstag
Valaki mar talalkozott olyan problemaval hogy nem szolt az egyik fele az erositonek,mi lehet a baj (ugy ertem az egyik kimenet nem mukodik, nincs hang a hanfalbol ha rakotom az egyik csiptetore . neha elojon a hang de elmegy egy ido utan) ? a kondikat neztem nincs felpupozodva
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
Teszek majd mindent,csak legyen rá időm. A T/S igy alakult:
Fs:26,2
Qt:0,374
Qe:0,406
Qm:4,8
Vas:93
Sd:491
Xmax:6mm
Xmech:20mm
SPL:88,2dB/1W
Re:3,2
Említettem,hogy lekoppant egyszer,de hála az égnek a dobozban a merevítés zörgött.Nem koppan le,alig mozdul, szépen dolgozik.52 literben van 35Hz-re hangolva.(#19267) paye: Hát,én sem számoltam a meneteket.Kicsit többet tekertem mint kellett,aztán leszedtem a felesleget.Re-t néztem.
-
darvinya
titán
válasz hdekakas #19270 üzenetére
Szerintem itt tedd fel a kérdésed.
De nagy valószínűséggel maga a csatornák leválasztása nem megfelelő, ezért 2-nél több eszköz egymás zavarják.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Vasinger!
nagyúr
Talán ez a topik a legmegfelelőbb a problémámra:
Az mit jelent, ha egy hangfal nem szól, csak baromi halkan, ha lejátszok rajta valami hangot, működik, csak a membrán nem mozog. Ha viszont ekkora meglököm/benyomom a membránját (tudom, elég morbid), akkor "elkapja a fonalat" és rendesen szól, mint a párja.
Ez javítható, vagy kuka?
-
Giot
addikt
válasz Vasinger! #19274 üzenetére
Kikapcsolt állapotban ha óvatosan megmozgatod a hangszórót, nem súrol nincs semmi hang?
(#19270) hdekakas:Sajnos nem tudom mi lehet a nyűg. Nem csak kontakt probléma, ha átmozgatod a vezetékeket nincs változás? Én a kábel cserével kezdeném.
(#19272) Turbina33:Nekem szimpatikusak a T/S paraméterek, a 26hz fs különösen. Mekkora átmérő?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hdekakas #19270 üzenetére
Két eset lehetséges még: Az egyik a földhurok nevű probléma, fordítsd meg az 5.1-ed dugvilláját vagy a PC-d dugvilláját az elosztóban. ha nem lesz jó, akkor próbálkozz másik konnektorból tápot adni az 5.1-ednek.
A másik eset pedig az, hogy a PC-d tápegysége kis túláramot ad le a pc-dnek (nem ráz, csíp meg néha, ha hozzáérsz a hátuljához, mikor be van dugva?), s emiatt búg a PC-d bemenetét választva az 5.1-ed.
Ha a PC-d kihagyod, és rákötsz pl egy tévét és pl egy mobilt, vagy egy asztali dvd lejátszót, akkor is búg az 5.1? Mert ha nem, akkor egy alapos földelés, tápegység feszültség mérés nem ártana[ Szerkesztve ]
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Turbina33 #19281 üzenetére
Nos, itt jön a másik csavar, az erősítő egyik oldal teljesen elszállt. Pont az, ahol a hangszóró is meghalt. Amikor volt szervizbe, akkor elvileg rámért a szerelő, hogy nem jön e ki rajta áram, de azt mondta, hogy nem, mert az ugye kinyírhat egy passzív hangfalat.
Ha lenne itthon valami jó multiméterem, akkor én is tudnám ezeket méricskélni, de most sajna nincsen. Informatikus vagyok, nem villamosmérnök, de nem riadok vissza egy kis barkácstól.
De ha ezen múlik és multiméterrel ki lehetne mérni, hogy hol a hiba, akkor beruházok egyre, vagy kutatok itthon egy kicsit.
Egyébként gondolkozok majd egy hangfalcserében is nyáron, csak addig jó lenne ezzel kihúzni.
-
-
Giot
addikt
Csak egy tipp:
Az hogy megmozgatva a hangszóró magához tér, arra utal, hogy a hangszóróval van a gond. Lengőtekercs problémára gondolok, esetleg sérült, vagy elmozdult a tekercs a csévetesten. Vagy a bevezető szál szabadult el és rövidzárt okoz. De kíváncsi lennék Turbina fórumtárs véleményére is, ő nem csak szét hanem össze is szerelt hangszórót. Ilyet okozhat a túl nagy kitérés, túl nagy teljesítményű erősítő, túlzott hangszínezés.Milyen erősítő hangfal kombóról van szó?
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
válasz Vasinger! #19282 üzenetére
Az én véleményem az,hogy csak tisztázni kellene mi a hibás.Ezt egy bekötés cserével lehetne a legegyszerűbben megtenni. A tünetek hibás bevezetőszál gyanúsak. Csak a mély hallgat el,vagy a többi hangszóró is a dobozban?
-
Vasinger!
nagyúr
Nem volt hirtelen elhallgatás a rendszernek? Nem lett kellemetlen égett szag?
Nem, nem.
Milyen erősítő hangfal kombóról van szó?
Na itt van a kutya elásva, ugyanis szerintem nem nagyon sejtettétek, de ez egy 2.1-es rendszer, ami egy kicsi home-made átalakításon ment keresztül. Logitech Z-2300 hangrendszer szatelitjeit cseréltem le Magnat Motion 110-re.
Az erősítő belülről: katt, Magnat tekercs és kondi: kattEgyszer cseréltem már mindkettő hangfalban a hangváltó tekercseket, azt hittem, hogy az volt a hiba oka, de mégsem...
Turbina33:
Ezt egy bekötés cserével lehetne a legegyszerűbben megtenni. A tünetek hibás bevezetőszál gyanúsak
Ezt kifejtenéd, mert nem teljesen világos.A mélynyomó gond nélkül puffog lent, mivel az külön van, a szatelitek közül az egyik tökéletes, a másiknál ugye ez a gyenge jelenség van, most meg ami új, hogy az erősítő egyik oldala teljesen elszállt.
-
Turbina33
senior tag
válasz Vasinger! #19286 üzenetére
Cseréld meg a jobb oldali szatelitet a ballal.Magyarul az erősítőn cseréld meg a drótokat.Ha a hiba továbbra is ugyanazon az oldalon jelentkezik,akkor az erősítő,ha a másikon,akkor a hangszóró a hibás nagy valószínűséggel.
A bevezetőszál repedése szokta ezt csinálni,nem szól,vagy nagyon halkan,mozgatásra megjavul.
Csak a mélyközép szól halkan a hibás szatelitben,vagy a dóm is?"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
-
Vasinger!
nagyúr
Nagyon jó, akkor a sejtésem beigazolódott, a végfok vágja tönkre a hangszórót, persze a szerelő szerint semmi baja nincs, mert rámért. Tudtam, hogy nem valami profi a csávó, de azért örültem volna, ha rendes munkát végez.
Ezzel a hibával akkor szerintem még elvinném valahova szervizbe, valami olcsó kéne. Esetleg közületek valaki nem nézne rá, hogy mi baja? Vác környéki szerelő/fórumtárs kéne. (Vác-Göd-Dunakeszi)
-
törölt tag
válasz Vasinger! #19291 üzenetére
HAllgass Turbina-ra, cseréld meg a két hangszórót az erősítőn!
A JÓ szatelitet kösd át a ROSSZ helyére. 99%, hogy a szatelitnek van baja. Ha ezt kideríted, akkor tudunk érdemben tovább segíteni.
(#19290) Turbina33: Amit ebben a hsz-ben írt, az pusztán irónia, ne vedd komolyan! Nem fogysz az erősítőnek ártani, ha a leírtak alapján jársz el. De megtudod, hogy minek van baja. -
Vasinger!
nagyúr
válasz #10726912 #19294 üzenetére
Most játszottam vele, a bal oldali csatorna teljesen halott, a jobb oldalira mind a kettő tökéletesen működik. Nagy hangerőn nem tudtam tesztelni, se huzamosabb ideig, mert azt az egész utca hallaná, így éjfélkor nem örülnének neki...
Tehát most úgy áll, hogy az egyik csatorna tök halott.
Az lenne a kérdésem, hogy most mi legyen:
a, Tegyek rá egy RCA elosztót a jobb csatorna kimenetére és osszam szét a mono hangot, elég parasztos megoldás, de megteszi.
b, Szedjem szét az erősítőt és ha van valami látványos hiba, akkor avval könnyebben lehetne továbbmenni. Ilyenkor már az a, megoldás nem játszana és ha bonyolult lenne a szerelése, akkor jó ideig hangszóró nélkül maradnék, egészen nyárig, mert akkor lesz időm evvel foglalkozni:
Giot:
Azért cseréltem le, mert a gyári szatelitek mindenre jó voltak, csak zenehallgatásra. Nem azt mondom, hogy a mostaniak audofilek álma lenne, de hatalmas a kontraszt és nekem nagyon bejött így a hangja. Ohm-ban kb. alig tértek el, a gyári 8, a Magnat 4-8 között van. Évekig jól működött.
-
törölt tag
válasz Vasinger! #19295 üzenetére
A hangdoboz csere dicséretes dolog, nálam is jól bevállt dolog, igazad van, sokkal jobb a rendszer, ha egy jobb minőségű hangszórót kötsz az ilyen rendszerben eladott gyári hulladékok helyére
Látom, húsz centis a mély, s írnak az erősítő teljesítményére bőven adatokat.
3 eset lehetséges.
Vagy veszel egy ilyen rendszert használtan, vagy veszel ennek nagytesóját, ha ezzel meg voltál elégedve, vagy megjavíttatod a most meglévőt.
Én megpróbálnék használtan nagyobb teljesítményűt venni. S amit meg kéne tenned, az egy hűtő ventilátor beépítése az erősítőhöz, nagyobb terhelésen sajnos tudnak melegedni, s sokszor ez a hibásodás oka -
Vasinger!
nagyúr
válasz #10726912 #19296 üzenetére
Nem tudom, mivel nyáron cserére adtam volna úgy is a fejem, akkor azért lehet elszakadtam volna a konzumer 2.1-től. Tény, hogy egy szinten megfelel nekem és mellé nagyon olcsó, de azért sok dolog van amit hiányolok belőle.
Ha venni kéne újat, akkor már nem hiszem, hogy 2.1-et vennék, hanem valami jobb 3 utas 2.0-t.
Csak az a baj, hogy a mostani rendszeremben a mély fogott meg nagyon és ha vennék bármilyen 2.0-ás rendszert, le merem fogadni, hogy 100 alatt nem találok olyat, ami ilyen brutális, egész házat beremegtetőt mélyet adna, mint a Z-2300, ami fontos lenne, mert elég sok mély-orientált számot hallgatok.
Az erősítő végfokán van egy baromi nagy passzív hűtő, ami szerintem elég kell hogy legyen, sokszor fogdostam, nyáron volt hogy kicsit sütött egy erősebb hallgatás után, de azért ez elég ritka volt, általában langyosnál nem melegedett fel jobban.
-
Turbina33
senior tag
válasz Vasinger! #19297 üzenetére
5.1-et vegyél,majd meglátod,hogy jó lesz! A mostanit csináltasd meg,5k környékén cserélik benne az IC-t.Ha az a 20 centis szub neked full extra,akkor még nem hallottál igazit,mozihoz és 2.1-hez 30 centi alatt nem szabad beájulni. Nálam a nappali ~ 7,5X5m-es,és gondolkodom a 15"-os szubon.Illetve nem gondolkodom,csinálom.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Turbina33 #19298 üzenetére
Nem mozizok sokat, kicsi a szobám, ide a 2.1 is bőven sok, nemhogy a 20 centis szub
Nekem főleg zenére kell, arra pedig nekem pont ideális volt ez a mély, soha nem volt kevés, inkább sok.
5.1-es zenéim meg jó ha van pár giga, az 5-600 GB gyűjteményem nagy része meg sztereó. Felkeverni meg nem sok értelmét látom.
-
Turbina33
senior tag
válasz Vasinger! #19299 üzenetére
Bocsi,csak jót akartam.Tapasztalat beszélt belőlem,nekem is 3X3-as szobám volt 20 évig,ott tényleg elég volt a kis láda. "Változik a világ,vele változom én is..."
Honnan szedtek 5.1-es zenét? Én azt hittem,hogy csak mozihoz van ilyen!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Windows 11
- PlayStation 5
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Alienware 500hz
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest