- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
8-as ventiből ami nagyon halk az Englide n. zero hydro 80, de a légszállítása is ennek megfelelő. Nagy légszállítású hang nélküli venti nem létezik. Minél nagyobb méretűt veszel annál nagyobb légszállítás érhető el kisebb hang mellett.
agemate: igen, rádugod a tápra aztán mehet, de full fordulaton fog menni.
-
Fr3eWar
őstag
Mit ajánlotok egy P193-mas Antec házba a gyári ventik helyett hogy ne legyen szélcsatorna hangja? Amit kinéztem: Noiseblocker XL1(1db hátra, 2db a hdd-kez előre) és XK1(2db felülre) legyen vagy Noctua NF-S12B/NF-S12-800(1db hátra, 2db a hdd-kez előre) plusz NF-P14 FLX (2db felülre). Ha van ami ezeknél halkabb, úgy hogy nincs ventiszabályzó a gépben (nem is tervezem) akkor ne tartsátok titokban.
-
englide
csendes tag
válasz Vasinger! #3952 üzenetére
Miért? Ezt itt, így hosszú lenne leírni, de ha megnézed, nyertünk vele jópár tesztet, elismerést, azért messze nem rossz a venti
Végeredmény általában: Ha halk ventilátor kell, ugyanolyan jó vagy jobb, mint a két nagy név drágább megoldása. Első termékünket rögtön Sflexel és Noctuákkal vetették össze, ami eléggé mélyvíz.www.englide.hu
-
carrot
tag
Annyira nem fontos, de vettem potom pénzért egy Gigatech, 0,18A csodát. Esetleg vlki használ/t ilyet? Tapasztalat? Végül is beszerelem, most ez is jó.
-
carrot
tag
Hát szerintem felejtős, nem találtam linket, a csomagolását meg eldobtam, mind1, beteszem s majd kiderül (esetleg lefotózom ha érdekel). Az nzxt-nél biztos halkabb. bocs.
szerk: viszont tudnék ilyet is szintén nem rossz áron: Scythe Slip Stream (van 800, 1200 és 1900rpm-es is)[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Ma megjött a Swif 2 120p. Hát nem gyenge venti. 12 V-on már a tápom alig bírta, mert 5-6 venti van rákötve egy molex csatira és ez a coolink rendesen zabál.
Úgy döntöttem, hogy nem a venti szabályozóra kötöm, mert valamiért 1 V-on már 1200 RPM felett pörgött....na mind1.
Jobb is ez, hogy az alaplap szabályozza. Tök jól beállítottam evvel az Easy Tune nevű progival. Egyelőre ma ennyire volt időm. Holnap még tesztelgetem a ventiket, cserélgetem.
-
hfrankee
senior tag
hali
tudnátok ajánlani csendes 9mm-es ventillátort?PWM-st ha lehet
Köszönöm -
Vasinger!
nagyúr
-
Henk
veterán
válasz Vasinger! #3965 üzenetére
A CPU fanra kötve egyértelmű, hogy semmi baj nem lesz ha 10 ventit is kötsz rá, mert alaplapról szívja a feszültésget. azért ez így nem igaz. Meg van adva, hogy egy csatira mekkora áramerrősségű fogyasztó köthető. Nem tudom pontosan az értékét, de ez több venti esetén már meghaladhatja ezt.
De milyen a hangja az említett Englide-hez képest? -
Vasinger!
nagyúr
Na megcsináltam a venti tesztet. Ez a hsz. főleg Mandarinn-nak és Henk-nek szól, de természetesen mindenki másnak.
Englide-Swif 2 120p. Háát, nem egyszerű küzdelem.
Visszavonom a "fordulatvisszaesős" históriámat! Összekevertem a 14-es Yate Loon-nal, de az más tészta, az egy hatalmas venti, meg lehet érteni.
Merőlegesen az N.Zero 1050 RPM-et forog nálam alaplapra kötve. Fölfele nézve 900-950 RPM, lefele nézve 1070 RPM.
Az összecsapás: Azonos fordulaton (1050) a 2 venti, közel áll a hangtalan működéshez, csak akkor hallani őket, mikor a füledet ráteszed a ventire. Viszont! A Swif mintha több levegőt fújna, távolabbra, erősebben. E mellé egy kis motor/szélzaj hang (nem tudom eldönteni mert annyira halk) társul a swif-nek, ami egyáltalán nem zavaró.
Ami felettébb különös, az Englide hidegebb levegőt fújt, lehet, hogy jobban megkeringette a levegőt....nem tudom. Szerintem nincs rá logikus magyarázat miért.
Még jelentkezek, csak már így is túl hosszú volt a hsz.
-
Henk
veterán
válasz Vasinger! #3969 üzenetére
Hű, itt aztán van információ áradat. Englide hidegebb levegőt fúj?
Talán közben kinyitottad az ablakot.
Pont azért kérdeztem mert az Englide hydro-nak én egy mély motorhangját hallottam csak, nagyon minimális szélzajjal. A Coolink-nek viszont csak szélzaja volt. Mivel azt hallottam, hogy a sima Englide halkabb mint a hydro(nem megerősített forrásból) ezért voltam kiváncsi, hogy neked mi a véleményed róla. Nyilván csak úgy hallani a hangját ha közel hajolsz, de nálad a 2 venti milyen volt hangban egymáshoz képest? -
Vasinger!
nagyúr
válasz Mandarinn #3970 üzenetére
Én ilyet nem mondanék, hogy győztes. Igazából a Swif 2 abban győzött, ha kell lumen, akkor lehet adni neki még 1000 RPM felett is, ami jól jön nyáron. Nyárra nekem már az Englide talán kevés lenne.
Az englide abban nyert, hogy halk, nagyon halk. Talán valamiféle magas hangot ad ki, de elég nehéz ezt beazonosítani, de szélzaja gyakorlatilag nincs. De szerintem ez csak az N.zero-nál áll fent, a Classic-nál más anyagból készül a venti, aminek érdesebb a felülete.
Henk: Ablakot -13 fokban, szakadó hóesésben 13 centi hóval? Nooormális?
Komolyra fordítva a szót, a fentebb írtakat Neked is szánom. Igazából Swif2-nek szélzaja volt és e mellé nagy légszállítás párosult, az Englide kussolt (ha szabad így fogalmazni), de ennek megfelelően kevesebb levegőt szállított mint a Swif 2. Egyébként eladó, mert már nem fér be a házamban.Viszont, englide kollégához lenne egy kérdésem: Mi a véleménye az N.Zero csúszócsapágyas venti vízszintes működtetéséhez, felfele fordítva? Mennyire időt álló? Ha az, akkor lehet megtartom.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Erről a ventiról (vagy legalább a márkáról) valami vélemény/tapasztalat? -
cascada
senior tag
Sziasztok!
Házba előre a winyókhoz milyen 12cm-es halk ventit tudnátok javasolni, ami még 2 év mulva sem lesz hangosabb? Tehát ami igazán jól bírja a strapát? És esetleg az iPonban is be lehet szerezni?
Köszi
-
Vasinger!
nagyúr
válasz cascada #3982 üzenetére
Hát így elsőre Iponból ezeket tudom ajánlani:
Noctua: Ennek már maxon van hangja, de adnak hozzá ellenállásokat, avval le tudod szabályozni a kellő sebességre és ha kell egy kis + kraft egyszerűen leszeded a fojtást.Englide: 1200 RPM-es Hydro csapágy, magyar termék.
Coolink: Ez az amit én vennék. Talán ez a leghalkabb, de a szélzaj itt is belép, ezt csak alaplapról lehet szabályozni vmennyire.
Ha ezek hangosak lennének van még 2 alternatíva: Ez (Englide) és ez, bár ez már a PCX-ben kapható, de ez a leghalkabb mind közül.
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyen járok-e. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom a ventillátorokat úgy elhelyezni a gépembe, hogy tökéletesen hűs maradjon minden. Most is jó, csak nincs rajta egyik oldala sem. A gépház oldalára lehet egy 8cm-eset, hátulra, fönntre, és a gépház elejére. Van 3db ventim. van egy 12cm-es ventim a vga-n, és egy 7cm,es a procin.
Köszönöm a segítségeteket
Üdv. Tibi
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Henk
veterán
-
-
Henk
veterán
Hát ez akkor derül ki ha kipróbálod, de szerintem nem. Az alap felállás, hogy a légmozgás előről hátra megy a gépben, úgy gondolom, hogy ez szellőzteti legjobban át a házat. Ha mindkét ventivel befele fujatsz szerintem megreked a levegő mert a felső venti nem tud annyit kivinni majd.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz englide #3997 üzenetére
Igazából akkor elmondom mire kéne. Az Acccelero S1-en jelenleg csak 1 venti van, az NF-p12, de ráraknám mellé még az englide-ot is, csak a VGA kezd halkodoni, így most arra a rövid kis időre nem tudom, megéri e, mert ha gariba visszük, akkor úgy is le kell majd szedni az egész hűtést. Majd még meglátom, hogy megtartom e.
-
Sygnus
tag
A egyik házhűtő ledes ventim 4 ledjéből 3 nem világít ! Valaki tudja ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest