-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz #97544192 #3249 üzenetére
Nem tudom?
800-as S-flex volt nálam eddig a favorit ami hivatalosan 8,7dBA.De azt is lehet hallani ha valaki nem süket.Nem mondom,hogy hangos de ha valakinek az a fontos,hogy ne a ventik süvítését kelljen hallgatni akkor próbálja a leghalkabb ventit beletenni.
Ja és majdnem minden gyártó hazudik az adatlapon valamilyen értéket illetően. -
törölt tag
Hát nem tudom, nekem Coolink ventim 11 dB volt, de szart se hallottam belőle, csak akkor amikor mellé tettem a fejem... A táp ventije úgy elnyomta a hangját, ahogy kell.
Ha meg vízhűtéses tápegységed van, D5 pumpával, és minden cuccod vízhűtéses, akkor pedig bocsi, nem szóltam, akkor én is hallanám a ventik hangját."engem zavar, mondjuk 20dba még határeset"
Jó, 100 dB mellett én se tudnék aludni, de ha 20 dB, az nem zavar.
Ejtsük a témát, igazából ez is ember kérdése, mert valakit zavar az, hogy van egy kis szellő hangja a gépnek, valakit meg nem érdekel mert játszik, vagy zenét hallgat, vagy filmet néz.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
én is ilyenen gondolkodom. talán jobb mint a noctua nf s12 1200.
köv fizuval rendelek az iponból.
de ha esetleg sikerült beszerezni írhatnál tapasztalatot.
bár Scythe S-FLEX 12cm 3000rpm- et is néztem, de nem sok helyen lehet kapni[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
-
boogie84
veterán
hopp, ezzel a 3000es ventivel most megfogtál. vki adatlapján olvastam, sorry ha félrevezetés volt. nem vagyok benne biztos.
visszatérve az "eredeti" ventire jó lehet h soklapátos COOLINK SWiF 2120P? folyadékcsapágy, halk, mi kell még?? nemtom h jobb e mint a NOCTUA NF-P12 1300RPM, bár ez kimondottan CPU cooler, de gondolom házban is lehet használni. ráadásul a coolink még olcsóbb is egy 1000-el. na nem mintha a teljes gép árához képest ez számítana vmit is..A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Henk
veterán
válasz boogie84 #3257 üzenetére
Nem tudom,hogy jó e mert alapvetően a színe fogott meg.De ez is érdekes mert minden világító sz@rt kiszedtem már a házamból.A sok lapát nem tudom mennyire előny,de amiket ismerek halk ventiket az egyik sem ilyen,ezért is vannak kétségeim.Az adatlapján nagyon jókat írnak róla,de ezzel is nyúltam már mellé párszor így ezt is fenntartással kezelem.Az itt mellékes,hogy 2k vagy 3 az ára,hacsak nem vesz az ember 5-6 db-ot egyből.Én egyet mindenképpen rendelni fogok és kipróbálom milyen.Bár még ha jó is ezzel nem tudom telerakni a házat mert ha pwm-ről vezérlem akkor elfoglalja a cpu fan-t és a többit már nem tudom erre dugni.Esetleg potival tudnám,de akkor meg elveszik a pwm funkció ami az egyik oka,hogy venném.
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Kérdésem lenne...vettem 3 pwm-es nexus ventit, idáig rendben, kérdés a következő, milyen programmal tudom szabályozni a ventiket ?
-
Vidori
tag
Hali!
Most akarok venni ventiket, én az Artic Cooling-ot néztem ki az olcsóbb kategóriából.
Tudtok ennél olcsóbb helyet?
[VIRTCOMP]
A Cooler Master Hyper TX2 CPU hűtésemen is le akarom cserélni egy ARCTIC F9 Pro PWM 9cm, hogy bírjam szoftverből is szabályozni.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz MmDorian #3263 üzenetére
Természetesen bármilyen easy tune jó csak eleve adják a laphoz azért gondoltam,hogy az a legegyszerűbb.Azzal annyi gond lesz,hogy ami a cpu fan-on van azt rendesen szabályozni fogja,ami a sys fan-on azt valamiért mindig kissebb fordulaton hajtja.Gondolom a rendszert kevésbé érzi melegnek,ezt nem tudom hogyan tudod összehozni majd.A többi csatin lévő ventit pedig nem fogja szabályozni ha a bios-ban pwm-re állítod a vezérlést.
-
Finwe
őstag
Hali!
Tervezek venni egy új procihűtőt, Cooler Master Hyper N520, amin két darab 9cm-es venti van. Mivel a cikk alapján ajánlott lecserélni őket ezért nézelődtem és van ez az Artic Cooling F9 pro ami elég szimpatikus de nem tudom eldönteni, hogy "fordíva" is fel lehete-e szerelni, vagy, hogy egyáltalán rámenne-e a cpu hűtőre.
Elég jó választás ez tekintettel arra, hogy viszonylag olcsó? Létezik másik ami több levegőt szállít ha kakaót kap és csöndes ha kell?Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy elromlott a Xigmatek Scorpio procihűtőmön a pwm-es venti. Tudna valaki nekem olyan ventit ajánalni amit rátehetek úgy hogy nem vesztek teljesítményt? Esetleg egy AC pwm-es venti? Jó lenne ha olyan venti lenne amiben nincsen menet, mert csak sima szilikonos felfogatóm van rá.
-
Henk
veterán
Ezt a ventit csak az egyik oldalra tudod majd feltenni mert a szívó oldalra nem tudod felcsavarozni.De nem is értem,hogy veszel egy hűtőt meg egyből 2 ventit hozzá.Bár nem tudom milyen árban van ez a cpu hűtő,de szerintem ebből az árból kapnál egy jobb hűtőt,akár 12-es ventivel ami még csendesebb is.
kerinagy: tökéletes rá az AC pwm,én is ilyennel használtam. -
MmDorian
őstag
Üdv !
Megpróbáltam a venti szabályzást ET6-tal. Belövöm, hogy mennyin menjenek a ventik, de továbbra is maxon pörögnek, pedig a cpu-fan és a másik 4tűs pwm-es. Valaki, valamit ?
-
3800+
őstag
válasz Baga1983 #3270 üzenetére
Sziasztok! Ma találtam egy HDD hűtőt, leporoltam ecsettel és olyan mintha új lenne. Rádugtam a tápra és a két venti elég rendesen löki a levegőt, és arra gondoltam hogy ha lenne értelme akkor beépíteném a házba hogy még hűbösebb legyen bent. Mondjuk annyira nem vészes most se, de a következő konfigombal tuningolok majd ahogy csak tudok.
Arra gondoltam hogy a ház oldalába kivágom neki a helyet és berakom valahogy. Mivel az eddigi ventik kifele nyomják a levegőt, szerintem ez nyomhatná be a hűvösebbet. Vagy ez is szívja?
Ez csak egy hülye ötlet... unatkozom[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Finwe
őstag
Ez a hűtő tetszik és teljesítményre meggyőző az ára 9500 huf, erre jönnének a ventik,, mondjuk 1k/db akkor már 11500huf és 12500 lenne az asus silent knight, ami még szóba jöhet. Nincs kedvem vacilálni....
Ezért érdekelne valamilyen jó ventillátor.Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Henk
veterán
11k-ért már szinte a legjobb hűtők közül választhatsz.Mivel ezen 9-es ventik vannak nagyobb fordulaton szállítanak annyi levegőt mint a nagyobb ventik,ergo hangosabb is lesz.Ráadásul 2 van belőle.Ha halk lesz akkor meg a légszállítás csökken,tehát a teljesítménye lesz kissebb.Ráadásul pwm-es ventit nem tudsz 2-t rátenni mert azt nem fogja a lapod szabályozni,legfeljebb az egyiket.Tehát valahogy a vezérlésüket is megkell oldanod ha azt akarod,hogy ne legyen hangos és azonos fordulaton menjenek a ventik.
Az Asus megint az a kategória ahol a nevet kell megfizetni nem a teljesítményt. -
canniball
nagyúr
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Henk
veterán
válasz Oibacsi #3287 üzenetére
AC-ből valóban,csak valahol máshol járt az eszem és a hagyományos pwm megoldás ugrott be.
De igazából az lett volna a mondandóm lényege,hogy ezért a pénzért sokkal komolyabb hűtőket lehet kapni,amire mondjuk elég 1 zajforrás.Meg kevesebb vezetéket kell gubancolni,ha valakinél ez is szempont. -
question man
tag
Nos azt hiszem megérett a gépem egy pár ventillátor cserére és hosszas keresgélés után a Coolonk Swif2 120p ventiket néztem ki én is nagyon érdekel hogy milyenek de mivel több darabot is be szeretnék építeni a gépbe legalább 3-4-et ami aztán később lehet hogy nőne 6-ra jelenleg is coolink ventik futnak a gépben és csendesen és jól teszik a dolgukat és ár/érték arányban nagyon is megérik amennyire megnéztem
tudna valaki ajánlani hozzá való ventilátor szabályzó előlapi panelt is a hő fokokra igazából nincs nagy szükségem a fontos az lenne hogy a fordulatszámokat ki mutassa a kicsikea számítógépek füsttel működnek
-
Henk
veterán
válasz boogie84 #3291 üzenetére
Megjött ma,de nem volt időm még foglalkozni vele csak gyorsan rádugtam a lapra,hogy mit mutat.De elsőre nagyon jók a benyomásaim,az biztos,hogy az AC-nél érezhetően halkabb.
Meg jó a színe.
Valamelyik nap szánok rá több időt aztán letesztelem.
question man: éppen ma rendeltem egy ilyen ventit,a közeljövőben megírom róla a tapasztalataimat. -
Oibacsi
őstag
válasz question man #3292 üzenetére
első generációs swif-ek voltak nekem, azok hangosan búgtak, csapágyuk berregett, és kb 3 hónapot bírtak. volt belőle vagy 4 db, mind ilyen volt. sz*r
-
question man
tag
válasz Oibacsi #3294 üzenetére
hát én csak abban reménykedem hogy lesznek olyan jók a ventik mint az elődeik jelenleg 2 darab Coolink CFY012B venti van a gépben olyan 6 havonta újra zsírozva de még így is nagyon csendesek halkabbak mint a le lassított zalman 8 centis amit azóta ki vettem a gépből de simán le nyomták a 12cm-es Coolermaster silent ventit is nagyon jók ezek a mostaniak de lassan 5 évesek így megértek a cserére
a számítógépek füsttel működnek
-
Henk
veterán
Szóval említettem már,hogy rendeltem egy Coolink SWIF2120P ventit és végre sikerült kicsit alaposabban tesztelnem.Annak nem örültem annyira,hogy csak az AC 12025 pwm ventivel tudtam összehasonlítani.Nekem az S-flex a favorit,de az enyémeket már eladtam és másikat meg nem tudtam szerezni egyelőre.Így maradt ellenfélnek az AC.
Ami elsőre megfogott az a színe,szerintem nagyon jó bár ezzel gondolom nem mindenki ért egyet.Aztán ami tetszett még a csomag kibontása után,hogy adnak hozzá Y elosztót (méghozzá 4 tűset) így egyből 2 köthető mondjuk a cpu fan csatira és így mindkettőt vezérli a lap.Én egyből arra gondoltam,hogy 4-et kötnék rá mint eddig csak azt nem tudom a lap mennyire értékelné ha ebből a ventiből lenne 4db egy csatira kötve.Meg adnak hozzá a csavar mellé azt a gumi rögzítőt is,szerintem ez is jó,hogy nem kell külön megvenni.
Maga a venti igényes kidolgozású,a lapátok széle nem sorjás.Viszont jó hegyes mert véletlenül odanyúltam mikor állt le és az egyik lapát hegye beleállt a körmöm alá.
Nos a venti az AC-t simán elpics@zza mind hangban,mind légszállításban.Bár inkább az első a feltűnő.Semmiféle motorhangját nem hallottam a teszt során,talán 1200rpm felett már egy minimálisat,de a szélzaj elnyomja annyira semmi.Azonos fordulaton egyértelműen a Coolink a nyerő.Annyira,hogy kb 800rpm-en érzem olyan "hangosnak" mint az AC-t 500-on.Aztán 1000rpm-en olyan mint az AC 700-on és így tovább.Nagy fordulaton még talán jobban kijön mert az AC-nek nagyon erős,morgó motorhangja lesz míg a Coolink-nál csak a szélzaj hallható.Hivatalosan 800-1700rpm között szabályozható.Nálam fan mate2-vel 500 és 1600 között sikerült.500-on annyira durva,hogy ott a szó szoros értelmében nincs hangja még akkor sem ha közvetlenül mellé teszem a fülem.Nekem 800-1000 rpm-ig még halknak mondható és efelett lehet hallani a hangját.
A légszállítással végig bajban voltam mert mintha nem közvetlenül hátra fújná a levegőt és így nehéz megállapítani mekkora.Olyan érzésem volt mintha a venti mögött már terülne szét a levegő és nem egyenesen távolra fújná.Talán a lapátok kialakításából adódik.
Mindent egybe vetve nekem tetszik és úgy döntöttem lecserélem a házhűtő ventiket ilyenekre.Bár az élettartamáról egyelőre semmit nem tudni,de ennyi kockázatot vállalok.
Bár nem a legolcsóbbak közé tartozik,de szerintem az árához képest jól szerepelt. -
Calogero
addikt
Sziasztok!
Tanácsért fordulnék hozzátok. CM690-es házba vennék ventiket (12cm).
Eddig 3 versenyző volt
1. Artic Cooling AF 12025 L
2. Coolink SWiF2 1200
3. Scythe KAZE-JYUNI "SLIP STREAM" - SY1225SL12LUi. Henk hozzászólását olvasva lehet hogy AC kilőve.
Előre is köszönöm.
Henk: Megkérdezhetem hogy honnan rendelted a ventit?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- Eladó Corsair QL120 RGB ventillátorok, illetve Corsair ventillátor vezérlő!
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- 6 db ventilátor egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest