Új hozzászólás Aktív témák

  • CosmoBacsika

    tag

    iszteletem!

    A segítségeteket kérném. Egy kedves barátommal hamarosan egy ikerház tulajdonosai leszünk, és szeretnénk kiépíteni egy kisebb otthoni hálózatot.

    Szeretnénk megoldani, hogy legyen úgymond egy központi tárhely, amelyet mindegyik gép lát, és amely kiszolgálná az otthoni médiaigényeket. (film,zene,kép stb)

    Mondom az általam elképzelt felépítést, max azt mondjátok, hogy baromság.

    Bejön a net a házba, egyenesen a routerbe, a routerre csatlakozna egy NAS (legalábbis ahogy eddig olvasgattam, egy ehhez hasonlo megoldas lenne szamunkra jó), amely a kövektező dolgokat szolgálná ki (lakás 1: 2 szgép, 1xbox, 1médialejátszó (WD TV Live) (ergo közvetlen róla néznénk a filmeket, zenéket, kepeket stb), 2. lakás: 2 szgép egyelőre, de itt is befog később jönni egy médialejátszó). Meg nyilván a router tolná a Wifi-t is.

    Na most ugye a kérdés csupán annyi, hogy ehhez, milyen Router, és milyen NAS (vagy milyen hálózati megoldás) kéne. Ugye a dolog felépítéséből adódóan elég gyors hálózat kell ahhoz, hogy legalabb egy 1080p-s filmet rendesen lehessen nézni, plusz ugye masik gép is filmet néz, vagy zenét hallgat, netezik stb.

    Árban nem akarunk elszállni, 1 TB-os központi tárnál nem kell nagyobb. Milyen hardware lenne ehhez megfelelő?

Új hozzászólás Aktív témák