Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Jorus #150070 üzenetére

    Sztem le kéne tisztáznod, hogy mit is fogsz mérni :)

    De ezt a tézist fogom holnap vizsgálni. :D Mármint, hogy a tojás tömegének változása összefügg-e a sárgája/fehérje arány (és ezáltal a zsírtartalom) változásával

    Az alapján, amit leírtál, hogy különböző sűrűségűek, a sárgája/fehérje aránnyal biztos, hogy összefügg, mert ha az arány változik, a tömeg is fog.
    Most ha jól értem, azt akarod mérni, hogy a nagyobb tojás mennyivel nehezebb? Ugye ehhez térfogat is kéne (beleteszed a tojást vízbe előtte egy mérőkancsóba és megnézed mennyit emelkedik a vízszint?).
    A sárgája/fehérje térfogatarányt hogy méred le?
    Meg hogy veszed figyelembe, hogy a sárgájának meg a fehérjének is akár egy aránylag szélesebb intervallumon helyezkedhet el a sűrűsége és nem fix érték?
    Túl sok a bizonytalanság.
    Sztem egyszerűen tojás térfogatot kéne mérni meg a tömegüket. És ebből csinálni egy adatsort, ábrázolni is lehetne, hogy mutat-e valamilyen korrelációt (remélhetőleg egyenes arányosságot). Csak ehhez jó nagy minta kell, legalább 100 tojás. Tehát idő is kell, mire ennyit betolsz :D

Új hozzászólás Aktív témák