Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz freelanced #2984 üzenetére

    Saját vélemény. Elég nagy elvárásaim voltak a GW2-vel kapcsolatban. Tulajdonképpen az elvárásaimnak minden ponton megfelelt, de... valami hiányzik. Szóval ha ránézek bármelyik részére, akkor azt mondom, hogy igen, ez tök jó. Meg jah, ez is tök állat így. De ha ránézek az összképre... nekem nem áll össze. Nem érzem azt napközben melóban, hogy hűű végre hazaérhessek és tolhassam GW2-vel. Ennek talán egyik fő oka, hogy a sztori az (számomra) meglehetősen lapos a játékban, a personal sztori eddig egyáltalán nem kötött le (eddig human nemest választottam, ha valakinek van többel tapasztalata, és azt mondja, hogy vannak ennél drasztikusan jobb sztorik is, akkor szóljon pls és ránézek arra is). Azon kívül meg ugyebár kis túlzással nincs sztorija a játéknak... Tudom nem szerencsés WoW-al összehasonlítani, de érdemes megnézni egy Hyjal-t, Uldumot vagy Panda kezdőhelyet (ez szeptember 25-től trial acc-al is elérhető lesz), az a pár órányi rész (lvl1-től 13-ig kb.) nem kevés kört ver rá (sztori szempontjából!) a GW2 personal story-jára.
    Amúgy ő elég jól összefoglalja, hogy mit érzek a GW2-vel kapcsolatban (nem a comic a lényeg, hanem az alatta lévő szöveg).

    És nagyon úgyfest, hogy WoW-szerű endgame hiányozni fog belőle (persze van akinek ez egyáltalán nem hátrány, nekem igen). Szóval valószínűleg hosszabb távra is marad az, amit kezdetben mindenképp terveztem: maradok a WoW-nál, de ha ott épp nincs content, nincs kedvem azzal tolni, akkor irány a GW2, mert egyébként nagyon jól összerakott játék lett, valós alternatíva a WoW-hoz képest (és ezt semelyik más MMO-nak nem sikerült eddig elérnie) :R De semmiképp sem WoW verő, és más, mint a WoW. Van akinek ez bejön (lásd a topicban is), van akinek kevésbé.

    Szóval válaszolva az egyes kérdésekre konkrétan:
    Akkor biztos megéri megvenni?
    Igen, már csak azért is, mert nincs havidíj. Bármikor ha unatkozol, csak elindítod és tolhatod.

    Hosszútávon el lehet vele szórakozni?
    Igen. Ha leköt a felfedezgetés, questelgetés, gyűjtögetés, illetve a PvP akkor kb. végtelen mennyiségű tartalom van benne. Ha WoW raidszerű élményre vágysz, akkor azt viszont egyelőre úgyfest, hogy nem fogod megtalálni benne (ebbe pls. csak olyan kössön bele, aki tolta WoW-ot vagy BC-ben, vagy HC raideken. Dinamikus eventek meg az explorer mód dungeonok bármennyire is jók, teljesen más élmény)

    Illetve van olyan élvezetes mint a WoW?
    Igen, bizonyos téren élvezetesebb is. Illetve a PvP egyértelműen jobb, mint WoW-ban. De vannak részek, ahol a WoW élvezetesebb, lásd előző pont.

    Olyan összetett?
    Ha mondjuk egy HC raidhez viszonyítod, akkor nem. De a kasztok és a harcrendszer megfelelően összetett, és a kombók miatt harcrendszer szinten szerintem még összetettebb is, mint a WoW. Crafting meg egyértelműen összetettebb (és sokkal jobb), mint a WoW-ban.

    Olyan "profi"?
    Igen. Nincs olyan érzése az embernek, mint ha egy f2p MMO-val játszana, ami nekem mind SW:ToR, mint TERA-nál azért befigyelt.

    Mert most a pandával mindent agyoncsaptak.
    Nem kérdés, de reagálnom kell rá ;] Ha egy picit túl tudja tenni az ember magát azon, hogy panda, meg "kínai", és a változásokat, berakott feature-öket nézi, akkor az egyik (ha nem a) legütősebb kiegnek nézünk elébe. Nekem a MoP többet tud nyújtani, mint a GW2.

    Próbáltam szövegben is hangsúlyozni, de mindez csak a saját véleményem, és ahogy utaltam is rá, biztos vagyok benne, hogy van egy (egyáltalán nem kicsi) réteg, aki pont ellenkezőleg látja, mint én. De ha ennyire WoW-hoz akarjuk hasonlítani, akkor így teljes szerintem :)

Új hozzászólás Aktív témák