Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #14979 üzenetére

    "Ezekből az apró szarságokból is látszik, hogy a maximális megfigyelés és totális kontroll a céljuk."
    Ebből, hogy a Hangouts-on a csetpartnereim előtt nem lehetek láthatatlan állapotú, még nem látszik, hogy a maximális megfigyelés és totális kontroll lenne a céljuk, mivel így csak a csetpartnereim előtt leszek nyomon követhető, maga a Google pedig már eddig is egészen pontosan tudta, hogy most valójában a cseten láthatatlan státusz ellenére online vagyok, mivel náluk állítom be. :DDD

    "Ugyanaz, mint régen volt az MSN-nél a "Ki tiltott le?" vagy a közösségi oldalaknál a "Ki nézte meg a profilomat?""
    Most itt mire gondolsz, az ilyen kamu adatvadász FB-os külső webalkalmazásokra, amik elhitetik, hogy meg tudod nézni a segítségükkel, egész pontosan konkrétan ki tiltott le, pedig valójában nem? Akkor lenne ez elképzelhető, ha az összes ismerős pontosan ugyanúgy birka módjára bambán "telepítené" ezeket, ergo engedélyezné ezeknek a szaroknak a hozzáférését a faladhoz, ismerőseidhez, stb., de amúgy igencsak nehéz elképzelni, mégis hogyan tudnának egyértelmű adatokat gyűjteni erről.

    Mellékesen hozzáteszem, mindig csodálkozom rajta, mennyi f@szságot képesek az emberek ilyen gyors klatty-klatty módjára telepíteni pl. Facebookon, anélkül, hogy megnéznék, konkrétan mihez fér hozzá. Amin én múltkor kiakadtam nem kicsit, amikor megnéztem, a Facebook Androidos alkalmazása mégis milyen adataimhoz fér hozzá. Már szinte csak ahhoz nem kér engedélyt, hogy pontosan tudjon róla, mikor megyek ki sz@rni. Az összes névjegyemről is tudni akar, mindenről. Jó, ezeket lehet magyarázni azzal, hogy mondjuk a névjegylistához "csak" hozzá akar adni egy Facebookos elérhetőséget is ártatlanul, de érted, ezzel az összes telefonszámodat is odaadtad nekik, és mindent az ismerősökről, mármint még azontúl, amit amúgy is megosztasz azzal, hogy regisztrálsz az oldalra, és azt aktívan használod. Szóval nagyon aljasan bővítik azt az információhalmazt, amit meg akarnak tudni rólad (nyilván 95%-a a felhasználóknak meg sem nézi az Androidos (vagy egyéb) engedélykérő listát telepítés előtt! Bár lehet, hogy ez optimista becslés), nekem ez nem tetszik. Nyilván ezzel nemcsak a FB vádolható, csak extra példaként hoztam fel.

    Na, de visszatérve az eredeti témára, azzal egyetértek, hogy nagyon vérlázító módon próbálnak tényleg minden eszközt megragadni ahhoz, hogy lehetőleg az egész életed közösségi keretek között történjen, és tényleg már hugyozni se mehess ki anélkül, hogy valamelyik ismerősöd ne tudna róla. Nyilván nem véletlen, hogy nem lehet láthatatlannak lenni cseten a Hangouts-nál, hogy csak egy-két haveroddal dumálj, akikkel épp szeretnél, hát nehogy már ne tudj egyszerre kismillió csatornán beszélgetni a csetpartnerekkel, még azzal is, aki nem akarod, hogy cseszegessen, nehogy már ne tudjanak róla, hogy élsz még, vagy épp mit csinálsz, dolgozol, vagy épp fetrengesz részegen valahol a sárban.
    Az is megdöbbentő volt számomra, hogy a Facebook bevezette azt a borzalmas találmányát, hogy amikor elolvasol egy üzenetet, akkor azt a másik láthatja, hogy egészen pontosan melyik nap, hány órakor tetted ezt. Te is látod, hogy a másik fél már elolvasta, és nem válaszol a rohadék. Hát hogy képzeli? Már tudjak erről is. Erre mondjuk szerencsére van egy kis trükk, hogy olvasatlannak tudsz jelölni egy üzenetet olvasás után is, így a másik azt hiszi, hogy még nem olvastad, de érted, ez is azt az érzést keltheti, hogy vagy sunyiskodsz, vagy pedig válaszolj igenis akkor, amikor láttad, pörögjön csak az a kommunikáció, nehogy elmenj a Facebooktól, és majd egy nap múlva reagálj, mert akkor már a másik türelmetlen, láthatja, hogy te már megnézted az üzenetedet. Ez is gáz. Egyre több ilyen apróság van, amivel mindenféle apró szarságomról tudhatnak a többiek is. A privátszféra tényleg eltünedezik a közösségi oldalakon, és vicces, amikor még a Facebook papol képmutatóan szabályokról. :)

    Mondjuk egy dolog azért a Hangouts-szal szemben a FB mellett szól, hogy ott legalább lehet láthatatlanul üzenetet váltani egy partnerrel, anélkül, hogy online lennél a cseten - úgy, hogy megnyitod az üzenetfolyamot, ami így kvázi csetnek felel meg.
    Igaz, ebben is bevezettek egy szaros módosítást, régen lehetett tárggyal ellátott, külön szálakba rendezett levelezéseket folytatni egy adott partnerrel, most már csak egy b@szomnagy üzenetszál van, és kész. Gáz, mert összekeveredik minden, nem lehetnek témák, amikről külön, másik szálban dumáltok. Na de már kicsit túlelemeztem a dolgot.

    ====================================

    (#14980) szabeska :
    na ezt még nem próbáltam, de ha tényleg nem lehet, azért az kemény...
    Amúgy is egy kalap szar, de biztos, hogy addig nem használom, amíg nem lehetsz láthatatlan cseten. Ha meg muszáj lesz már használni, mert rádkényszerítik, akkor egyszerűen mást fogok használni csetelésre.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák