-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
válasz NeoPampalini #32651 üzenetére
Sokahúr Meg az ár.
-
nagyArc
tag
válasz kemotox #32648 üzenetére
Nekem van egy Ibanez TMB100 Talmanom. Nem eladó, szerintem nem is lesz az soha, mert rohadt jó, és nemcsak az árához képest.
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
válasz NeoPampalini #32654 üzenetére
Igazándiból több, mint tökéletes lenne, tényleg csak kipróbálni akarom. Ha nem jön be, azért adnám el, ha meg bejön akkor azért, mert veszek komolyabb cumót. Csak tod ilyenkor elkezd pörögni az ember agya, és minden második gitárba beleszeret, ami szembe jön az internyeten Holnap felhívom a srácot, hétvégén már itthon akarok dzsezzbézezni.
-
nagyArc
tag
válasz NeoPampalini #32655 üzenetére
A talkbass.com-on elég sok topikja van ennek a basszusnak, és mindenhol jókat írnak róla:
[link]
[link]
[link]
Szerintem teljesen rendben van, mahagóni test, kényelmes nyak, jó hang. Én a PJ-ből a J-t nem használom, úgyhogy csak preciként szuperál, mert a jazz pickup egyetlen single coil hangszedője önmagában kicsit zajos, ahhoz kettő kellene belőle, hogy kioltsák a zajt (bár ez minden PJ-nél így van). Ezt leszámítva szuper. -
Eastman
addikt
Komoly béz.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
nap
addikt
válasz NeoPampalini #32658 üzenetére
Nekem meg tervben van, hogy veszek egy épkézláb, rövid menzúrás (30") basszust. Egy Jazz Bass-om már volt, imádtam is a hangját, de nem állt a kezemre a 34". Aztán egyszer majdnem rendeltem egy Ibanez Micro-t, de nem voltam hozzá elég bátor. Élőben lehet, hogy meggyőzött volna, de a környéken nincs olyan hangszerbolt, ahol ki lehetne próbálni bármi engem érdeklő dolgot.
Amit eddig kinéztem neten, a Squier Jaguar SS, Epiphone EB-0, Gretsch 2220. Az tetszene leginkább, ha az EB-3-nak, vagy az EB-4-nek lenne rövid változata. Van valakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes még megnézni? (Höfner violint, kérlek ne, még ha fizetnének, akkor sem.)browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
nap
addikt
-
NeoPampalini
senior tag
Van összeszedve egy lista, kábé így (igyekeztem a névről egyértelműen "violin" modelleket kiszedni), igaz, nem volt érkezésem átnézni, hogy melyik kifutott, régiség, stb. Ezek elvileg mind 30-32" körüliek, néhol a tényleges menzúra is fel van tüntetve:
AC Guitars - Custom
Alembic - Custom
Ampeg AMB-1 "Dan Armstrong" - 30.5"
Ampeg SSB 30"
Aria (some older models) 32"
Aria 1720 - 30.5"
Aria Pro II TSB "Thor" series 32.0"
BaCH TC Bass - 30"
Birdsong 30.5"
Bohemian Oil Can Bass
Brice HVB-600 - 30.3"
Bronco 30"
Carvin SB series
Chowny CHB-1 - 30"
Chowny SWB1 "Scott Whitley" - 30.75"
Colibri Gedovius - 30"
Cort Action Bass Junior - 30"
Daisy Rock 30"
Daisy Rock Heartbreaker - 30"
Daisy Rock Retro-H - 30"
Danelectro Dano 63 - ?
Danelectro Longhorn - 30.5"
Danelectro Silvertone 1444 - ?
Danelectro Vintage Shorthorn - 29.87" (this one has been admitted even though it is 0.13" shorter than the thread title)
Danelectro Wild Thing - 30"
Dean Evo 30" <Heard nothing but rave reviews about this sub £200 bass
Dean Evo XM - 30"
Dean Hillsboro Jr - 30"
Duesenberg Starplayer - 30.3"
Eastwood Airline - 30.5"
Eastwood Classic 4 - 30.5"
Eastwood Classic 4 Fretless - 30.5"
Eastwood Classic 5 - 30.5"
Eastwood DEVO Be Stiff - 30.5"
Eastwood Hi-Flyer - 30.5"
Eastwood Kustom K-200 - 30.5"
Eastwood La Baye 2x4 - 30.5"
Eastwood Saturn IV - 30.5"
Eastwood Sidejack Bass IV - 30"
Eastwood TB64 - 30"
Egmond - 30"
Epiphone Allen Woody - 30"
Epiphone EA-260
Epiphone EB-0 - 30"
Epiphone EB-1 - 30"
Epiphone EB-3 - 30"
Epiphone EB-O 30"
Epiphone ET-280
Epiphone Newport - 30.5"
Epiphone Rivoli - 30.5"
FBB (custom)
Fender Bass IV - 30"
Fender Bullet - 30"
Fender Bullet 30,32" (also 34")
Fender Coronado - ?
Fender Hello Kitty/Badtz-Maru - 30"
Fender Modern Player Short Scale Jazz Bass - 30"
Fender Musicmaster Bass - ?
Fender Mustang - 30"
Fender Mustang 30"
Fender P-Bass Jr. 28.5"
Fender Rascal
Fender Squier P-basses (a few) 32"
Fender Starcaster - 30"
Fender Urge 1 32"
Framus - 30"
Gibson EB-0 - 30.5"
Gibson EB-1 - 30.5"
Gibson EB-2 - 30.5"
Gibson EB-3 30.5" (the original not the EB-3L)
Gibson EB-6
Gibson Les Paul 30.5"
Gibson Les Paul Triumph 30.5" (often erroneously called the "LP Recording Bass")
Gibson Melody Maker Bass - 30.5"
Gibson Memphis ES (Les Paul) -
Gibson SB-300 - 30.5"
Gibson SB-350 - 30.5"
Gibson SG -
Gibson Thunderbird Shortscale -
Gretsch G2202 Electromatic Junior Jet - 30"
Gretsch G2224 Junior Jet II - 30"
Gretsch G5442BDC
Gretsch Synchromatic BassVI -
Gretsch Thunder Jet
Guild JS I - 30"
Guild JS II - 30"
Guild JSB-2 - 31"
Guild M-85 - 30.75"
Hagstrom H 2B - 30.5"
Hagstrom H8 - 30"
Hagstrom Hag II - 30"
Hagstrom IV - 30"
Hagstrom Swede - all 30.5"
Hagstrom VIII - ?
Hagstrom Viking - 30.5"
Hallmark Swept-Wing - 30"
Hamer Slammer - 30"
Harley Benton PB-Shorty Standard Series - 30"
Harmony - 30"
Herd Guitars T Bass - ?
Hofner Club
Hofner President
Höfner Club - ?
Höfner Galaxy - ?
Höfner Ignition - 30"
Höfner President - ?
Ibanez AFB200 - ?
Ibanez AGB 205 5 - 30"
Ibanez Artcore Vintage -
Ibanez GAXB 150 -
Ibanez TMB30 Talman Short Scale 30"
James Bass - Custom
Jay Turser 30"
Jerry Jones Longhorn 30"
Jerry Jones Longhorn BassVI
Jerry Jones Shorthorn 30"
Kay EB100 - 30"
Kiesel Vader Headless - 30"
Kramer Duke (aluminum neck) - 30.75"
Kramer XL-24 - 30.75"
Kubicki Ex-Factor 32"
Kustom K200 - ?
Lakland HB 30
Landing 30,32"
Linc Danger Bass - ?
Luna - Various
Maruszczyk - Custom
Maruszczyk Elwood - 30"
Mensinger - Custom
Mesinger Cazpar - 30"
Michael Dolan - Custom
Michael Dolan (custom)
Mosrite - ?
Mosrite Mark 1 basses = 31" scale.
MTD 430 - 30"
MTD 530 - 30"
MTD 630 - 30"
Musicmaster 30"
Musicvox Spaceranger - 30"
OLP Musicman Silhouette baritone (B-B) - 30"
Ovation Applause AE-40 30"
Ovation Typhoon 30.5"
Phantom bass (new reissue) 30"
PRS Private Stock Hollowbody Bass - 30.25"
PRS Semi-hollow
R Bass (custom)
Reverend Dub King - ?
Reverend Wattplower - 30"
Ric 4001 and 4003 33.25"
Rickenbacker 3000 - 30"
RMI Boomslang - 30"
Rob Allen Mouse 30"
Samick Corsair 26"
Schecter Hellcat 6 string - 30"
Shergold Marathon 6 string - 30"
Spector "Gary Talent" Bass - 30 3/8"
Spector Bantom - ?
Squier Bronco Bass - 30"
Squier Jaguar Special SS - 30"
Squier Mustang - 30"
Stagg BC300 - ?
Supro Huntington - 30"
SX (Essex, Rondo) shortscale P and J 30" <stupidly cheap from Rondomusic.com and good to modify
SX Shortscale J - 30"
SX Shortscale P - 30"
Tanglewood TEB-12 - 30"
Teisco 30,31,32"
Univox 30 - 30"
Vantage 30,32"
Ventura 32"
Vox 30"
Warwick Corvette Shortscale - 30.75"
Waterstone - 30" & 32"
Westone 32"
Wilson Sapphire (1968) - 30"
Wishbass (custom)
XStrange/Bruce Johnson SSB 30.5" -
nap
addikt
válasz NeoPampalini #32664 üzenetére
WOW! Köszi mindenkinek!
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
kemotox
addikt
Apropó, ha már ennyire téma mostanság a bassssz, Remco-t ismeritek? Régebben mikor ugyancsak előjött ez a basszer téma nálam, akkor elég sokat nézegettem, baromi jó riffeket tol a fazon.
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
98bja
senior tag
Na ma megjött a kis Scarlett Solo-m. Nagyon nagyon tetszik, eléggé feldobta a minőséget, bár még mindig barátkozok vele.
-
bigrob
őstag
Kicsit más téma.
Tudom mindenki hogy áll a Harley Bentonokhoz, de egy ideje nézem az újabb típusokat és rendkívül sokat javult. Ma Thomann-ra kikerült a változó menzúrás FanFret gityókból 2 új test formájú 7 húros, egyik LP-ről Cory Mura youtubeos már lőtt képet,
lassan vidi is lesz.vidinyó már vanLP-k:
1
Többi kép ehhez a verzióhoz: [link] (ha nem müxik így, akkor írjatok)
2Többi FanFret: [link]
Eddig arra vártam, hogy a 6 húros verzióból legyen ismét raktáron vagy a Lila 7 húrost rendeljem, de most hirtelen bedurrant ez a Tele és LP és nem tudok dönteni...
(Ezért akartam mindenképp Thomannról rendelni valami hangkártyát, hogy meglegyen a free shipping... )
[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
bigrob
őstag
válasz bigrob #32671 üzenetére
További képes link nem müxik, akkor kimásolom a linkeket egyenként.. ("Thomann and Harley Benton support group" csopiban fellelhető még több kép)
Ez még a prototípus, a véglegesen (ami június 11-től lesz) lehetnek még változtatások.[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
kemotox
addikt
Sajna elvitték az SX JB-t
Ilyennel volt valakinek dolga? Rendes megtetszett. -
V.Stryker
nagyúr
Ha valaki fülessel gyakorolni szeretne olcsó eszközt (kb.4500 ft), akkor tudom ajánlati a Joyo I-Plug -ot. Most jött meg és teljesen jó. Kipróbálva, már elsőre sokkal jobban bejön, mint a Vox Amplug AC30-am volt. Eleve nincs alapzaj úgy és annyi. Tökre sokkal élvezhetőbb ezzel, mint amilyennel azzal volt, hiába volt made in japan. (Az alapzaja miatt is adtam el.)
-
-
NeoPampalini
senior tag
válasz kemotox #32673 üzenetére
Szerintem a Squier VM szériája nagyon rendben van. Volt egy VM Jazz Bass-em, jó cucc volt, kényelmes, jólszólós, dög nehéz, de tetszett. (Végül azért kellett mennie, mert rájöttem, hogy csak az öthúroson érzem otthon magam, ammeg négyhúros volt.)
Amúgy érdemes a Mezzoforte-ba bemenni (esetleg rájuk írni, hogy van-e olyasmi, amit szeretnél), egy csomó mindent ki is tudsz próbálni náluk.
-
kemotox
addikt
válasz NeoPampalini #32675 üzenetére
Megvárom a fizut aztán benézek szerintem. Ilyen árban van az Affinity PJ Bass is, de a VM jobb széria akkor? Mondjuk úgy is a kényelem fog dönteni.
-
kemotox
addikt
válasz NeoPampalini #32677 üzenetére
Én is így tudtam, csak tök fura, hogy ugyanaz az ár. Lehet mert a jaguar nem annyira populáris, kelendő? Mindenesetre baromi jól néz ki, kicsit különleges, de annyira még se. (inkább a klasszikus dolgok vonzanak) Szóval elég jó választásnak tűnik. Jövöhéten meló után szerintem megnézek egyet.
-
félisten
Gyerekek nekem ezt meg kell vennem Blackstar HT-5r
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Tayuya
csendes tag
"Siman használható bármilyen asio driveres hangkartyaval vagy akár Rocksmith kábellel is"
"Ha csak yousician, normal latencyvel, akkor a legegyszerubb egy rocksmith usb kabel szerintem, nem kell kulon interfacel bohockodni es ket harom egyseggel kabellel szenvedni"
Köszi a válaszokat! Egy barátomtól vettem a gitárt, és neki van rocksimth usb kábele, de azt mondja nem az igazi. Én olyan megoldásra gondoltam, hogy fogom a külső hangkarit, összedugom a laptoppal, gitárral, fejhallgatóval, esetleg multieffect-el, direct monitoring-ot bekapcsolom, és a fejhallgatóban szól a gitár, és a yousician elfogadható latency-vel. És valamivel (guitar rig, amplitube, vagy külön multieffect) még effekteket is tudok a gitárra rakni. Ez kivitelezhető valahogy?
-
Kobe
veterán
válasz Tayuya #32680 üzenetére
nah.....ezt szerintem gondold át az elejétől Mire kell pontosan
a yousician egy oktatóprogram, ha amellé még átküldöd 5 másik programba a jelet effektezésre akkor ott még hangkártyával is nőni fog a latency.
A másik része pedig, hogy miért szeretnéd a boci boci tarkát dimebag darrelles hangzással gyakorolni ? a yousiciant én elég sokáig elvittem, de nincsenek benne olyan gyakorlatok ami miatt érdemes lenne pl bármit is torzítani rajta....alap feladatok vannak benneez két külön irány, illetve 3:
Yousician -> csak oktatásra, ehhez elég a rocksmith usb és egy füles
Guitar rig, amplitube, egyebek -> önálló gyakorlásra, úgy értem yousician és ehhez hasonló szoftverek nélkül -> normális interface kell hozzá
"Mókás" gyakorlás -> Rocksmith -> a torzítása gagyi, és sajnos a játék is egy elég erős lehúzás (szerintem előbb kap epilepsziás rohamot az ember tőle, semmint kedvet a gitározáshoz) -> de újfent csak a rocksmith usb kábellel megy normálisangyakorlatiasan nézve, ha mindháromra kell, akkor nem úszod meg 1 eszközzel - kelleni fog a kábel is és az itnerface is. Nem azért mert technikailag ne lehetne megoldani, hanem mert rá fogsz jönni, hogy yousicianhez nem akarsz minden alkalommal 3 programmal, 2 eszközzel és 3 kábellel vesződni, ezért inkább rákötnél direktbe 1 kábelt a gépre és ennyi. .....Aztán ha két órával később meg guitar rigezni akarsz, akkor ahhoz meg kelleni fog a normálisabb latency és minőség, akkor meg az interfacet akarod majd elővenni
-
félisten
Gitárt milyen zárt fejesen érdemes hallgatni amit egy scarlett solo meg tud hajtani?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Plazmacucci #32682 üzenetére
szerintem egy Invotone HD2000 felé felesleges menni árban, minőségben
-
Alexios
veterán
válasz Plazmacucci #32682 üzenetére
Audio Technica m50x-et szokták dicsérni
(#32681) -=Libria=-:
Alapvetően egyetértek, kivéve abban hogy miért lenne macerasabb az interface yousicianhez, nekem általában be van dugva a gépbe, semmivel nem nehezebb abba dugni mint egy Rocksmith kabelbe. De amúgy tényleg semmi értelme a yousicianhez még effekteket tolni
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Köszönöm, anyagiak hiányában most pihentetem az erősítő dolgot.
-
kemotox
addikt
válasz NeoPampalini #32677 üzenetére
Ez szerinted megéri a +35 rugót? Nem, mi? Gondolom pluszt nem ad. Csak azt, hogy szép kék
-
addikt
válasz Tayuya #32680 üzenetére
Ahogy előttem is mondták, erre teljesen elég lesz a Rocksmith kábel.
Nekem is van, sokáig használtam is, de mivel két gitárom lett, illetve az alaplapi hangkártyám kevés volt arra amire szerettem volna használni a rendszert. De felteszed hozzá az asio4all-t és baromi alacsony késleltetéssel fogsz tudni effektezni is.
A külső hangkártyámon ellenben meg se makkan a Rocksmith, szóval a játékot a saját kábelével és az alaplapi hangkarival használom. Minden mást a külső cuccról hajtok. De ha csak gyakorolni/ tanulni szeretnél tökre elég ez a kombó. Legyen egy "erős" géped és ennyi. Nekem most egy 4. generációs i5-ösöm van, előtte egy 2 magos mobil core i2-m volt, az azért még kevés effektelni (magasabb késleltetéssel fognak menni a dolgok).
Most is amúgy azon gondolkodom, hogy kb csak a maximalizmusom és a saját hülye elvárásaim miatt van itt ez az usb-s hangkari. Amúgy nincs túl sok logikus érvem amellett, hogy miért használom ezt a rendszert. A legfőbb, hogy nincs alapzaja, de azt pl egy random belső hangkarival, vagy az alaplapi digitális kimenettel orvosolni lehet(ne, ha lenne a gépemen, illetve ha nem brand masinám lenne, zéró bővíthetőséggel).Pontosan mi az ami nem teszik az rs kábelben barátodnak? Mi az amitől nem lesz az igazi? Nekem inkább az alaplapi hangkari a limitáció és nem a kábel (mert a primitív rocksmith csak alaplapin megy normálisan).
re: (#32687) bigrob
Nekem sikerült elcasesznem vele pár napot, de nem jött össze. Mindent megpróbáltam amit találtam infót a neten róla. Még a warezt is kipróbáltam, csak menjen, de semmi.re: (#32689) -=Libria=-
Ja nekem is az volt, hogy azt sikerült megoldanom, hogy a külső hangkari használja bemenetnek, de kimenet akkor is maradt az alaplapi. De ilyenkor olyan zajos volt a hang hogy csak na. Mintha földhurok lett volna vagy valami. Nem is érzékelte néha a lejátszott hangokat megfelelően. Illetve néha kidobált asztalra.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
-
addikt
válasz Tayuya #32691 üzenetére
Ha gyakorolsz akkor nem fontos szerintem az effekt.
Nálam ezt tudja pattogás mentesen a realtek+rocksmith kábele ASIO-val, szerintem zéró késleltetésnek lehet nevezni, legalábbis én nem hallok késést
De még Windows audio mellett is rettenetesen alacsony a késleltetés.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
válasz Tayuya #32691 üzenetére
Ja igen, még valami. Van pl olyan hátránya az asio4all-ozásnak is, hogy amíg azt használod lefogja a hangkártyát és nem tudsz mást megszólaltatni rajta.
Például Amplitube-al effektelsz asio4all, alaplapi hangkártyán addig nincs a böngésződben/ hanglejátszódban hang ugyanarról az eszközről. Ellenben egyéb usb-s hangeszközöknél működhet a kettő együtt, nekem volt hangkártyám ami nem tudta ezt, de a mostani pl tudja. Megy az Amplitube és mellette mehet a Winamp vagy a böngésző vagy akármi másból a zene. Ez "backing track"-ekre való játszásnál lehet fontos opció. De backing trackeket pl be lehet dobni amplitube/cubase-be is. Szóval van több lehetőség, csak az már picit macerásabb. Eddig úgy csináltam, nem is számítottam rá, hogy ez a hangkari tudni fogja ezt.
Remélem érthető, néha visszaolvasom magam és tökre értelmetlen dolgokat írokMos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
kemotox
addikt
Roberto Agustín Miguel Santiago Samuel Perez de la Santa Concepción Trujillo Veracruz Batista. Igen, ez a teljes neve. Ideje lenne már a Metallicának szappanoperát gyártania
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
18 év, 40.000 szál gyufa, és persze sok-sok türelem... (...but does it djent? )
-
törölt tag
válasz NeoPampalini #32699 üzenetére
Ez nem gyenge!
Kár, hogy nincs benne nyakpálca
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest