- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
néztem korlábban az új cort x500-ast hogy mekkora királyság a thermo aged felület és neckthrough....hát msot látom hogy az RGAT62-es ibanez koppintása voltaképp....arra viszont eléggé beindultam
-
Humbucker
senior tag
válasz bigrob #33949 üzenetére
Hát azt jelenti, hogy nem az a tipikus téglalap alakú tok ami kívűlről is olyan kemény mint pl a bőröndök, vagy a fullos gitártokok, kívűlről kb úgy néz ki mint egy szimpla gitártok, de a belseje, rendesen kemény, a gitár alakjához van formálva, én is amikor vettem így titulálták, hogy ez félkeménytok.
-
consono
nagyúr
Tényleg jól néz ki ez a thermo aged test!
Teljesen más, de életemben szerintem másodszor, egy Ibanezre csorgatom én is a nyálamat, erre itt: Ibanez AF55
Mindig is gyengéim voltak a jazzgitárok, ezért meg azt hiszem az asszony sem problémáznaBorn too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Eastman
addikt
Hát az tényleg elég [konkrét] darab!
consono Köszi a linket! Végre egy tisztességes, átlátható gyártói weboldal az összes fontos paraméterrel. Nagy pirospont az Ibaneznek!
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Alexios
veterán
válasz FockeWulf #33961 üzenetére
Szerintem nagyjából egy minőség lehet a kettő, tapasztalatom szerint mindkettőnél érdemes kipróbálni a konkrét hangszert, mert ugyanabból a típusból az egyik baromi jó, a másik meg meh. Szerintem az (indonéz) jem-em szenvedését a topik nagyjának nem kell bemutatnom, de ha nincs gond vele( ) baromi jó cucc ám, megkockáztatom, kézbe fogva simán felveszi a mij darabokkal a versenyt. Aztán ott van a szintén indonéz chapman ghost fretem, itt már 3 közül választottam ezt, a többi sem volt kifejezetten rossz, de kis apróságok mindegyiknél voltak amik nem tetszettek. Illetve ugye nemrég vettem az Epi LP standardot, na ott azért voltak olyanok amiknél simán vágta a bund vég a kezemet, esetleg a festés volt kicsit gány, viszont a konkrét darab amit vettem (szerintem) abszolút hibátlan.
Szóval lényeg a lényeg, ki kell próbálni a konkrét darabot, amúgy is, de az ilyen alacsonyabb kategóriás hangszereknél meg pláne mert nagy tud lenni a szórás
-
Kobe
veterán
válasz Alexios #33962 üzenetére
Vagy lehet harom zacsko mogyoronal tobbet kene fizetni az embereknek vagy csak tenyleg olyan helyre vinni a gyartast ahol nincs ilyen problemas aspektusa a gyartasnak (cortot is dicserik a minosege miatt, megis rendre inkabb a dolgozoi kizsakmanyolasrol hires)
Nem azt mondom, de egy 550 euros motyonak az eloallitasi koltsege indoneziaban legyen 100-150eur alapanyaggal es elomunkaval, siman dolgoznak 200-300%os marzsal.... Ebbol lehet azert kicsit lejjebb moccanni
-
Berreh
tag
válasz Eastman #33959 üzenetére
Akkor még egy oldal a régebbi modellekkel is, az esetleges változatok megjelenítésével, hogy segítse az eligazodást
Ibanez gitárok[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Oké, de mint vásárló nem tudok többet fizetni a munkásnak, így nekem az marad, hogy kipróbálom előtte De amúgy tapasztalatom szerint(főleg a chapmanekkel) az indonézekbe nagyon belekötni nem tudtam kipróbálásnál, tényleg apróságok döntöttek, míg a kínai epinél volt hogy konkrétan vágta a kezem.
-
Alexios
veterán
-
félisten
-
Alexios
veterán
válasz Plazmacucci #33968 üzenetére
Lehet, ha az Ibanez európai forgalmazója azt árul, de sokat nem tudok tenni ezt elkerülni akkor Amúgy mikor már másodjára vittem gariztatni, kérdeztem is a szervizt, és ők azt mondták nem szokott különösebb gond lenni(legalábbis garanciális) a premium(indonéz) gitárokkal
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Alexios #33969 üzenetére
A dolog lelektana erdekelne: az a JEM egy 450K koruli hangszer ujonnan. Tenyleg erdekel, es komoly a kerdes, hogy mi viszi ra az embert hogy ennyiert egy indonez premium sorozatot vegyen, majd ugyanennyiert a hanrmadiknal is megmaradjon?
Vannak ettol olcsobban japan prestigek is ujonnan, team j craft tuti, de lehet ha FB csoportban vagy ebayen willhabenen, maarktplatts on korbenezel, meg az eredetit is beboltolod ennyiert
-
Alexios
veterán
Valószínűleg az visz rá, hogy nem származási helyet akartam venni, hanem egy floral jem-et. Hiába van mij prestige, ha azok nem kellenek, én bízok benne hogy nem lesz több gond vele, mert amúgy messze ez a legkényelmesebb és legjobb gitárom. Teljesen mindegy számomra hol készült, nem eladni vettem, máshol pedig nem ér hátrány.
Illetve az is benne van, hogy magyarországon nem lehet eladni egy ilyen értékű hangszert, valahol 100-150k körül megáll a piac, bár fel sem merült bennem soha komolyabban, hogy eladjam.
Na meg tegyük fel eladom, elcserélem, lesz egy mij rg-m, és mit nyertem vele azon kívül hogy japan van indonesia helyett ráírva a hátulján? Kényelembe aligha tud javulni már, hangszedők jó eséllyel rosszabbak lesznek mert ilyesmi áron V7/V8 pickupok vannak bennük, és elveszik az egész varázsa is, mivel "csak" egy gitárom lesz, és nem az amire vágytam.
[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
Nem tudom, nekem a kínai-indonéz-taiwan kb egy szinten van, lutri cuccok a távol-keletről. Mondom ezt úgy h van kínai meg indonéz gitárom is.
-
Kobe
veterán
válasz Alexios #33971 üzenetére
Szerintem megoldhato lett volna.... Nem mondom hogy pont ilyen floral jem, de masik vai signature sztem kifoghato lett volna turelemmel ugyanennyiert, foleg marktplatts.nl en (ottani arak rohejesek, a hasznalt motyonak abszolut nincs erteke, vagy lejjebb mint nalunk), de siman egy japan satriani is
Amugy valamiert nem veletlen hogy folyamatosan a 89-95 kozotti RG-ket adja ki reissue-kent az ibanez, es azokra is ugranak....Ok, egyszerubb darabok, egyszeru festes, de szerintem ott inkabb a "know how" az ertek, a regi szerelekek, regebbi vagasu nyakprofil stb. Igazabol a vai is ezekbol notte ki magat (asszem az elso vai sig talan egy tovabbgondolt rg750 volt?)
-
-
Kobe
veterán
válasz Eastman #33975 üzenetére
Kicsit jobban megneztem ezeket az uj szerias motyokat
Sajna a rozsafa kiirtasa a piacrol eleg rendesen gallyravagta az ipart.... Design meg minoseg szempontbol. Egyreszt egy rohadt szeles skalan mozgo szinvilag, ami a rozsafa barnatol a hig galambfosas barnaig terjedhet, masreszt amennyire remlik nekem egy feluletkezeles utan is remiszto szaraz fa. Inkabb rontja az osszkepet, csak akkor miert nem hagytak meg natur juharnak a fogolapot
Eloben pl ilyen: [link]
Sajna meg az RG1070esre (fekete valtozat, 300K) olyat pakolnak ami epp kezugybe kerul
Sajna megolte kicsit a varazst..... Lehet majd csinalok egy osszehsdinlito kepet egy 25+ rozsafa es 2 eves jatoba lap kozott
-
Kobe
veterán
válasz Alexios #33977 üzenetére
Pont ez a baj a jatoba-val. Halvanytol sotetig barmi lehet, ettol a mogyorobarna szerutol egeszen a rozsafat megszegyenito sotetig.
Csak gyartas soran nem tarthatsz 8 fele feluletkezelo anyagot Johnny mellett hogy akkor arnyalat szerint ezzel vagy azzal fujja, hogy kprrigalja a szi t, Johnnynak porognie kell mint a rabszolganak az ultetvenyen, nincs ido filozgatni h melyik passzolna hozzaEzert van sajna hogy a nyak a mostanaban keszult cuccoknal 5-6 kulonbozo arnyalatot is felvehet, foleg ha 2-3 db van kirakva egymas mellett, na akkor tud vicces lenni
-
Eastman
addikt
Kevés gitár is.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
fattyu
veterán
válasz FockeWulf #33980 üzenetére
valamelyik nap hendrixeztem melóban. el kellett mennem raktárba. mire visszajöttem ezt játszotta yt
ha jobban megnézitek ( pun intended ) mocsok jó hangja van és szépen is játszik. de némán is élvezném
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bigrob
őstag
Mostanában nálam a Jinjer megy..
Ez a csaj is egy dög ha kiereszti a hangját!Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
-
V.Stryker
nagyúr
Korán keltem, korán elkészültem. Míg a gyerekek öltöztek, gondoltam kis újgyakorlat, pengetés belefér....
- Apa mit csinálsz?
- Kicsit gyakorlok.
- Hát ezt inkább kint kéne gyakorolni...-
-
JackFeryll
őstag
Hogy a jányok mellett gitár is legyen a topikban: First Flight
Ezt meg csak a balansz kedvéért: szintén ő, raining blood -
Smiley
addikt
válasz JackFeryll #33992 üzenetére
Sziasztok,
Szuper ez a topic!
Ha mar csajok es gitar... Nightwish - Dark chest of Wonders guitar by Alex SzmejaOrulok, hogy ratalaltam erre a topicra, ugyanis hetek ota bennem van, hogy telre kellene talani valami jo hobbit, amiben lehet fejlodni, es akkor ugrott be, mi lenne ha megtanulnek gitaroznek a magam szorakoztatasara.. Odaig jutottam, hogy a gitaron kivul klb minden adott, van macpro, a garageband-et letoltottem es van oktato resz, van egy jo fulesem, meg van otthon rendes studio hangkartyam is... szoval meg utanaolvasok egy kicsit, aztan szerintem lesz egy-ket kerdesem feletek.
Smiley
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
bigrob
őstag
válasz JackFeryll #33992 üzenetére
Sarah hangját én nem tudom elviselni..
Pedig hallgatok pár kecskeb*szó együttest..(#33993) Smiley
Helyes, helyes!
Ügyes a csajszi, pár éve már én is követem.
3 kedvencem tőle:
Killswitch - In due time
COB - Are you dead yet?
In flames - Only for the weakNincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Kobe
veterán
Akit erdekel, positive gridnel most 50 dollaros kupon van 2 nalig flash sale ben. BIAS standard 30 dodora jon ki vele a vegen
-
V.Stryker
nagyúr
Néhány gyakorlástechnikával kapcsolatban az eddigi magyar videók után elkezdtem inkább angol nyelvű videókat nézni a youtubeon. Még a nem túl jó angol tudásommal is úgy érzem magam, mint aki kijött a barlangból.
-
-
Nunder
őstag
Gondoltam rákérdezek már a következőre, mert régóta piszkálja a fantáziámat:
Jó ár/érték arányú 7 húrosról tudunk? Fix húrlábas, lehetőleg egy minőségibb pick-up szettel. Nézegetem egy ideje már őket, de 300 alatt nem nagyon találok normálisat. Superstrat volanlon maradnék, a mostani balta is az.
És tudom, hogy ilyet istenkáromlás bekérdezni, így ha nem érkezik válasz, nem firtatom
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest