-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz Plazmacucci #29199 üzenetére
Azért nem... Inkább olyan, mint a Fendernél a mexikói, szerintem.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
fecaga21
senior tag
Ha tetszik ez a bluesos guns os hangzás, akkor Les Paul illene gondolom , csak nekem az LP fazon nem jön be, de a PRS gitárok nagyon tetszenek. Azok meg elég közel állnak egymáshoz hangzásilag ugye?
-
kenyocsaba23
tag
A paradigm húrokat valaki próbálta már ? Megéri a majdnem plusz 5k-t?
-
fecaga21
senior tag
Az utóbbi hetekben egyre jobban kezdek ráharapni a gitározás ízére, és mimden érdekel. Többek között lenne egy kérdésem mindenki számára amit már régóta megakartam kérdezni. Ki milyen gitárral/hitárokkal és erősítőkkel nyomja ? És mennyire vagytok megelègedve vele? Köszönöm előre is
-
félisten
-
félisten
Most hallgattam meg BOSS GT-1 hangmintákat Yutubon. Ezek ugyan ott tartanak mint 10 éve, csak eladják új köntösben. Hogy hogy még léteznek? A stomp box brand eltartja az egészet???
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
five05
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, kb 2-3 év rendszeres gitározás után váltanék akusztikus vonalról elektromosra. A kiszemelt gitár egy squier jazzmaster hh: [link]
Tudom, hogy nem egy húúú de jó gitár, valszeg nem is ezzel temetnek el, de a formája megtetszett. Szóval amiben segítséget szeretnék kérni, hátha valaki ismeri ezeket.- Nem ismerem a hangszedőket, de megfelelhet-e blues, indie/progresszív/poszt/enyhe hard rock iránynak?
- Nem tudom megítélni a minőségét, általában elfogadható minőségű-e az ilyen árfekvésű squier? (Kulcsok egyéb hardver, sajnos kézben fogva egy fender után érezhetően más kategória)
- Eladható-e mondjuk 2 év után, ha kinőttem?Még mielőtt más ajánlás érkezne: végre szeretnék új gitárt, max 75kért vagy olcsóbban. Ez tényleg a határon van, és nagyon tetszett az alakja és fogása, bár a kidolgozás egy fendert elnézve kevésbé tűnt igényesnek. Nem vagyok semennyire tapasztalt elektromos ügyben, és mivel nyáron gitár tanár nélkül maradtam, így hirtelen olyan embert sem tudok, aki segít vásárolni.)
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Tommyka21
tag
válasz kenyocsaba23 #29208 üzenetére
Nem tudom elképzelni hogy az Ernie Ball Paradigm húr megér 8500 Ft-ot csomagonként.
Bár az Ernie úgy hirdeti hogy eltéphetetlen. És ha rozsdál vagy elszakad 90 napon belül ingyen cserélik ...
Amiban lehet így lenne.
Na de itt ismerve a magyar viszonyokat melyik hangszerboltos vág hozzád egy 8500 Ft-os húrkészletet csak úgy mert elszakadt ... -
kenyocsaba23
tag
válasz Tommyka21 #29216 üzenetére
Én is azt használom egy környékbeli öreg hangszerboltostól szoktam venni 3 készletet úgy darabját már 1800ért ide adja két gityóm van két havonta cserélek mindig húrt, nem azért mert tépem csak addigra nekem már ki nyúlik annyira hogy ne legyen benne az az új húr hangzás amit imádok. Ha a paradigm fél évig tudna úgy szólni simán bevállalnám de ezt lehetetlennek tartom. Amúgy tapasztalatom szerint az elixírek szólnak a legtovább a legszebben. Azokat viszont nem nehéz tépni szerintem.
-
bigrob
őstag
Ha valaki Cort Z42 leszopólt akar venni annak van talán egy jó deal jófogáson.
https://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Cort_Z42_elektromos_gitar___allvany___tok___pant_69188454.htm
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
félisten
-
Tommyka21
tag
válasz Plazmacucci #29220 üzenetére
Az faja gityó volt !
Elkelt végül?
Joyo erősítőbe forgatod? -
Kobe
veterán
válasz fecaga21 #29219 üzenetére
A PRS nem kicsit, hanem kibebaxottul tul van arazva, plane ennyi idosen (asszem 180 korul megy ujonnan)
109ert van fent egy 92-es japan, fix huros ibanez S szerias darab. En tuti azt hoznam el, es nem a koreai masodmarka egy darabjat
Vagy 125ert ott van a tesoja, szinten japan S custom
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
bigrob
őstag
válasz Plazmacucci #29224 üzenetére
Akkor téged is csak fogyatékosok találtak be
Egész nap írogatott egy faszi fészen, hogy neki is volt ilyen Ibaneze és most nagyon hiányzik a gyűjteményéből blablabla... Estig nyomta, hogy küldjek videót hogy röfögnek az emg-k, 3 sorral lejjebb már azt írja hogy igazából a clean érdekli, képtelen volt megérteni, hogy nem vagyok otthon... Estére majd benyög egy 10-essel olcsóbb árat meg még postázzam is.. A másik gyerek meg valami SGR by Schecter gitárt akar rámtukmálni a Peavey fejért, mondom köszi nem mert V formára áll a cerkám. visszaír hogy ad mellé még vezetéknélküli rendszert meg valami kis peavey kombót... Ennél már eldurrant az agyam és visszaírtam, hogy "Továbbra sincs szükségem uszadék fára, ami még formailag sem felel meg az igényeimnek, továbbá a hatalmas szobámba sincs szükség egy vezetéknélküli hókuszpókra."Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
fecaga21
senior tag
válasz Plazmacucci #29226 üzenetére
Mennyiért árulnád?Amúgy nem túl vastag a nyaka? Nincsenek hosszú újjaim, nem nehéz rajta játszani? Azt hallottam az epiknek vastag a nyaka.
-
félisten
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #29229 üzenetére
Odadod tízzel olcsóbban? Vagy adok érte egy bringát meg egy fsza vezeték nélküli rendszert!
-
(Én csak a telefonhívást állítom be a GS-en, nem levelezgetek senkivel. Csak komolyak hívtak eddig és általában alku nélkül el is vitték amit akartak. Aki meg próba előtt alkuszik, az milyen már? Gyász.)[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Kobe
veterán
válasz Eastman #29230 üzenetére
több mint 1350 megtekintés, 4 kedvencnek jelölés, 13 kapott mail + 2-3 nonGS jelentkező......volt aki kb már a fél disznót is ajánlotta volna, meg már alkudtak mindenre...a kedvencem az volt, aki a kiindulási ártól eljutott odáig, hogy én adjam a gitárt, adjam az erősítőmet, meg még fizessek hozzá vmennyit egy ugyanolyan árkategóriás cuccra.... de volt aki telefonban úgy indított hogy ő egy az egyben cserére gondotl egy régebbi 80ezres cuccra, mert hát ezek akörül mennek (130ezres cucc), aztán amikor mondtam, hogy ja, a szedő kb magában csak annyi, akkor ment a dehát dehát
ennyi houdini a cirkuszban nincs
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
No, megvan a MicroCube utóda: ott a szobában a Blackstar ID Core 10. Mégsem vettem multit, egyelőre maradnak a beépített effektek (több és jobban paraméterezhető, mint a MC-é), de rövid időn belül lesz hozzá egy hangerő pedál meg valami analóg torzító. Faszán szól, de még csak kicsit tudtam pengetni rajta, főleg tisztán. Ami a végső lökést megadta az a beépített usb port volt, amin gépre lehet kötni. Van editor hozzá, amivel lehet rátölteni patcheket, illetve hangbementként is működik. No, ez holnapra marad, kell valahonnan mini USB kábelt szerezni...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Eastman
addikt
Nálam nem volt üzengetés mert letiltottam. Ketten hívtak, az egyikőjük elvitte a gitárt, az erősítő esetében dettó. Egy konkrét hangszerről szerintem kár napokat levelezni. Minél előbb ölbe kell venni...
consono
Grat! Használd egészséggel!
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
fecaga21
senior tag
válasz Plazmacucci #29229 üzenetére
Te is Emg 81el árulod?
Ilyen a te gitárod ? -
bigrob
őstag
Semmi
[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
félisten
-
Kobe
veterán
válasz fecaga21 #29239 üzenetére
Nagyon kevered a dolgokat, vagy nagyon maskepp ertelmezed.... Egy vekonyitott hars testu, gyors jatekra kitalalt, hosszumenzuras sportnyaku ibaneztol mennyire varhato el egy vastag mahagoni, rovid menzuras gitar hangzasa? Szerinted?
Mintha egy csaladi autot hasonlitanal egy cabrioval annak fenyeben, melyik alkalmas elmenyautozasra es melyik 3 gyerek cipelesere
Ettol fuggetlenul mindketto lehet kiemelkedoen jo a maga kstegoriajaban
Szerintem elobb kicsit tisztitsd le a kepet, hogy mit szeretnel, mit keresel pontosan, es annak a kategorianak megfelelo ertekallobb tipust, darabot keresni
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
-
Kobe
veterán
válasz Moleman #29243 üzenetére
Ahol megvan az anyagvastagsag, lehetnek hasonlosagok, de az S szeria ilyen tekintetben eleg kiugro tipus az ibanezek kozott, ott mar csak azert sem tud nagyon hasonlokepp szolni, mert fele mennyisegu fa all rendelkezesre. Ettol fuggetlenul bitang jo kis cuccok azok is, plane japan es fix hurlabas, egy eleg jo konstrukcio
-
félisten
-
kenyocsaba23
tag
A facebook piactér funkciójával rengeteg gitárt találtam akadnak köztük egész szép darabok is, szerintem érdemes szétnézni. Nyílván ugyan azok vannak fent kb mint GS-en de így valahogy nekem egyszerűbbnek tűnik, hogy felhasználónév helyett egyből egy valós személy áll a hirdetés mögött.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest