Új hozzászólás Aktív témák

  • nesa

    veterán

    válasz brickm #24400 üzenetére

    Nekem egy LP mindig annyiból jön ki amennyit rászánok, viccet félre nagyon nagy tényező az idő, ha gyorsan kell PL 3-4 hónapon belül akkor akár 4-6x annyiba is kerülhet az anyag, ha van rá idő 1-2-3 év akkor azért nagyobb az esély jó áron beleszaladni olyan anyagba ami megfelelő, és akkor még nem beszéltünk hogy milyen anyagminőség a cél, szerintem hangzásba nem feltétlenül a topp pro kinézetű AAAAA a legjobb, ez mindig egyedi elbírálás dolga kinek mi tetszik, mire kell, mondjuk még kérésre se csinálnék fenyőből nyakat nyaknak, sajnos az a megállapításom hogy nekem minél nehezebb súlyosabb gitárok hangja jobban bejön sokkal élettélibb hangzásúak pláne a hangkitartás, persze játszani gyengébb fizikummal jobb a kunnyű gitár.

    A faanyag mondjuk úgy hogy 4-5k tol felfele a csillagos ég de egy átlag földi halandó nem hiszem hogy 25k alatt kitudja hozni a faanyagot, ugye minél kisebb faanyagot vesz az ember a m3 arák úgy hatványozódnak.

    Legutóbb PL úgy csökkentettem a költségeket hogy megvettem egy leszárított kagylós juhar 50-60cm széles szélezetlen 6cm vastag 6m hosszú padlót, ez került amibe került felvágva gyalulva már benne van 1,1millio ebből kb 200-400k hulladék vagy székláb + még rizikó hogy milyen lesz gyalulva.... pillanatok alatt eltudtam bizniszezni más számomra hasznos faanyagra így x gitárnyi anyag már úgymond ingyen volt...

    A hardverekre meg igény függő hogy mennyit költ az ember, egy tuti fix az első gitár a legdrágább mert sok profi szerszám kell én itt előnyből indultam hogy 90% már megvolt minden szerszám de ezeket is kell karban tartani mert a szikla kemény egzotikus fák megeszik minden szerszám élét..

    A munkadíj is komoly tényező.
    Szóval az alapanyag költség jó cuccokból lehet 150 de egyébként van egy két meglepően jó pár dolláros alkatrész is, jó lehet 3 év múlva rozsdásodni fog de ez azért nem olyan nagy katasztrófa...
    Ha nagyon kellene összetudnék rakni 25k bol is gitárt anyagköltségbe, de most nem akarok .

    Mondjuk én saválló csavarokat rakok mindenhova nekem ez tetszik megjelenésben és minőségben is.

Új hozzászólás Aktív témák