Új hozzászólás Aktív témák

  • rogers

    aktív tag

    válasz vlaci79 #5119 üzenetére

    UPDATE
    Most ott tartok, hogy még mindig nem megy, most már sehogy sem.
    Előzőleg amint irtam egyszer sikerült működésre birni úgy, hogy a Jmicron (fehér) GSATA 0 portban volt dugva és került rá egy imagecopyval oprendszer és bootolt és ment.
    DE - először is ez egy félmegoldás volt, mivel a Jmicron GSATA portok elvileg RAID-re vannak kitalálva és nekem van is egy RAID 1 konfig beállitva a GSATA2,3 portokra. Az F7-es BIOS kis trükközéssel megengedte, hogy mig a GSATA2,3 Safe(Raid1) módban van, addig a GSATA0,1 lehetett Normal-ban úgy, hogy csak 1 drive volt kötve - igy működött, de ez nem tökéletes.

    Jobb lenne a sima kék SATA portokból, onnan is leginkább a 0sból menni.

    Jött az F13 BIOS - ez nagyon megváltoztatott pár dolgot az F7-hez képest, innentől kezdve a fehér portokon sem megy a dolog, mert itt már (sztem helyesen) erőlteti a BIOS is a Jmicron korrekt RAID beállitásokat - szóló drive-al nem egy, vagy ha ott van elszúrja az imaget (ld. fentebb).

    Az SSD átkerült a sima SATA portokra és a régi HDD-ről bootolva látszik érdekes módon akkor is, ha a BIOS nem ismeri fel. A Disk Manager látja, bár érezni, hogy lassú a rendszer, sok a várakozás.

    Leszedtem az OCZ Toolbox-ot, amivel elvileg a Firmware update menne. Ez is felismeri az SSD-t és irja is, hogy 1.4.1.3 van rajta. Frissiteni viszont nem tudok, akkor vagy kiirja, hogy a drive nem fogadja a frissitést, vagy kék halált csinál a gépen.

    AHCI vs. IDE - nálam eddig (sajnos) minden mindig IDE-ben van/volt, amióta ezt a gépet összeraktam Win7-el 3 éve. Sajnos nekem kimaradt ez az IDE / AHCI dolog.
    Most nem mertem AHCI-be kapcsolni semmit, nehogy akkor véglegesen lehaljon a rendszer, mert mint olvastam, AHCI-hez driver kell az oprendszernek.

    Most adtam fel, OCZ-nek felraktam egy support ticketet, de lehet a Gigabyte-nek is fogok. Ötletekből kifogytam. :)

    Jobb későn, mint még később...

Új hozzászólás Aktív témák