Új hozzászólás Aktív témák

  • HAZ

    csendes tag

    Üdv!
    Mutatom a dolgot. A cég ahol dolgozom, üvegipari öntőformákat gyárt. A megrendelő többnyire a következő képhez hasonló PDF rajzokat küldi nekünk.
    Első lépésben a cavity-t marjuk (vagy esztergáljuk) ki, majd polírozás után jönnek a dekorációk. Na, erre az egzakt felületre kellene a következő képen lévő betűket - 3DFan jóra gondoltál, pontosan ilyen megoldásra lenne szükségem, és egyben javítom magamat nem ráhajlítani, hanem – ráfeszíteni.
    Megmunkálás szempontjából is szükség van a betűk kontúrjára, valamint térfogat is elég szűk keresztmetszetű dolog.
    Imádnám, ha lenne ilyen parancs Pro/E-ben is.
    Parson, a felület meghajlításával már próbálkoztunk (nem adtuk fel), igaz számomra elég érthetetlen módon lehet meghatározni a görbületet. De számunkra ez a feszítéses parancs lenne az igazán jó megoldás, mert van sokféle bonyolult cavity még.
    Például egy nem régi munkában a levonó alakja volt megadva, amit a cavity -be be kellett süllyeszteni. Ez szolgált címkevédőként.
    3DFan, a lemez témával csak gondolatban játszottam el, tulajdonképpen felületen lévő görbékre van szükség.
    A torzulásra visszatérve az iménti feladatnál a betűk magassága nem változhat, de az nem igazán feltűnő, ha a betűk teteje egy kicsit összemegy, kúposodik. Az belefér.
    Ja és a matematikai egyenletekről annyit, hogy egy ilyen munkára sokat mondok, ha van egy fél napom. De végülis megoldás, az tuti.

Új hozzászólás Aktív témák