Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz fsb1000 #12300 üzenetére
Az egyik, de szerintem a mai motorok fps ingadozasra is erzekenyek, emiatt is lehet sok mikroakadas. Ezert is vagyok fix fps parti, en orulok a fix 30 vagy 60 fpsnek, konzolosodjon csak a PC, nekem ez jo. Mondom ezt persze ugy, hogy latom a kulonbseget 30-60-120 fps kozott is, de szvsz nem a kepkockakat latjuk gyorsabbnak, hanem maga a motor gyorsabb, maga a jatek sebesebb. Ha ezt meg tudjak oldani 30 fps mellett is, ha ott is smooth, leszarom mit ir a fraps.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Pala
veterán
válasz keIdor #12303 üzenetére
Én személy szerint még egyetlen játékot nem láttam 30fps mellett folyamatosan futni. Szemre még csak-csak, de ha közbe irányítanom is kell, akkor szaggatónak látom. Mindegyik valahogy "rezeg". Autós játékoknál általában kevésbé zavaró (bár pl. ott van a Split Second, valahogy azt is jobban el tudnám képzelni 60fps mellett), de akciójátékoknál nagyon. Nem tudom a Doom 4-gyel is mi lesz. Úgy hallottam, hogy azt is 30fps-re akarják limitálni.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz keIdor #12305 üzenetére
Én nem ismerem a technikai hátteret, de 30fps az 30fps, akármi is van mögötten, nem? Egyik 30fps akad, a másik 30fps meg folyamatos, vagy hogy van ez? Nekem ez olyan, mintha lenne két autó, fix 100km/h-val szaladnak fej-fej mellett, de az egyik megelőzi a másikat.
[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
válasz keIdor #12305 üzenetére
Tuti itt az egybeintegráltság játszik szerepet, és hogy a lianon vagyis ezeken a platformokon is tökéletesen fusson 30fps-el. 2-év szerintem, és már felnőnek az apuk a feladathoz középkategóriát kilövik aztán a felsőközépet, és ez már elég lesz az embereknek olyan húdedrága nem lesz, venni fogják. Kisebb helyen elfér, kevesebbet fogyaszt majd ez van.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Whit3Rav3n
senior tag
Ez így nem igaz. A 30 fps csak egy átlag hogy egy másodperc alatt 30 képkocka lett frissítve. Viszont ahhoz hogy az egyenletesnek tűnjön nagyon számít hogy mennyire egyenletes időközönként jönnek ezek a képkockák. Mert pl az is 30 fps ha egy fél másodpercig csak 1 képkockát látsz és utána lemegy 29 fél másodperc alatt de egyáltalán nem lesz egyenletes.
-
Pala
veterán
válasz Whit3Rav3n #12309 üzenetére
Igen, értem mire gondolsz, de én még nem láttam egyetlen játékban sem úgy megvalósított 30fps-t, hogy az folyamatosnak tűnjön. Itt van ez a jó öreg példa. Nem tudom, hogy itt mennyire egyenletes időközönként jelennek meg a képkockák, de szaggat, azt látom (vagyis inkább "rezeg"). És kb. ugyanezt érzem játékokban is, valahol jobban.
-
Pala
veterán
válasz Whit3Rav3n #12311 üzenetére
Ahogy mondod, a gyors mozgások. Én is ott érzem leginkább. Pörgős multiban szerintem ezért is kell a minél magasabb (60+) fps, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő. A másik pedig, hogy nem lehet olyan finom és precíz mozdulatokat tenni.
-
Pala
veterán
válasz Whit3Rav3n #12313 üzenetére
Nem tudom, én nem írtam, az biztos. Csak egyszerűen ide terelődött a szó. A Doom4-ről terjengtek ilyen pletykák.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
30 fps es 30 fps kozott is van kulonbseg. pl ha Call of Duty-t lekorlatozod 30fps-re nahyon szaggat, mig pl Crysis szinte mar-mar teljesen smooth 30fps mellett. Motor fuggo!
A fizikat ne keverjuk bele a kodsorokba, semmi kozuk egymashoz
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Bulitt
addikt
Túl nagyok az elvárásaid, ez tisztán látszik . Ha nem lenne ilyen magasan az a bizonyos léc, lehet te is máshogy értékelnéd a korlátozásban rejlő lehetőségeket. Van előnye van hátránya, de azért ülnek ott a szakik, hogy a lehető legoptimalizáltabb motort tudják megcsinálni, és te semmit ne érezzél a korlátozásból.
Tökéletes 30FPS-t eddig még nem igazán sikerült játékból előcsalogatni
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz Bulitt #12317 üzenetére
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy teljesen mindegy, milyen szakik ülnek ott, ha őket pl. a 30fps korlát nem zavarja (valószínűleg nem zavarja, különben nem törekednének rá), akkor aztán mindegy, mit mondanak mások, rájuk lesz erőltetve ez a nézet. Pedig a folyamatosság érzékelése részben szubjektív. És valóban... unokatesóm 15fps-sel NFS-ezik. Gyakorlatilag játszhatatlan. Megkérdeztem tőle, nem zavarja-e, hogy rettenet mód szaggat a játék!? A válasz az volt, hogy nem tudja mit kell nézni. (Szerintem a kérdést sem értette.)
Ettől függetlenül én is kíváncsían várom, mit lehet kihozni ebből az fps-limitálósdiból.
-
zack
nagyúr
válasz fsb1000 #12300 üzenetére
Ez a magyarázat még logikus is, de nálam eddig még nem volt mikroakadás. Nem csak a mostanival, de az előzőekkel se, pedig volt sok AMD-m (2GPU). És ugye ezek nem is 1 GPU-s megoldások, mert 1 GPU-nál ennyire se lenne szabad hogy mikroakadás legyen.
Valami olyasmire gondolok, ami egy láthatatlan alattomos probléma, és ezért alakul ki a mikroakadás. Az is lehet hogy kell a 16x sávszél. a PCI-E-nek, bár Abu váltig állítja hogy elég a 8x. Lehet hogy fizikálisan elég, de van amikor ez lesz a szűk keresztmetszet, és ezért lesznek mikro akadások. Más így gyorsba nem jut eszembe, hogy nálam miért jó, másnál meg miért nem. Nekem mind a kettő 16x, sok lapon viszont csak 8x a sávszél.
Tehát ez a mikroakadás nem hinném hogy globális probléma lenne.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Whit3Rav3n #12320 üzenetére
De itt most nem a 6xxx szériáról beszéltem. Rengeteg ATi-m volt már az évek folyamán ahogy persze nV-m is. HD 3xxx, 4xxx családból. Az 5xxx kimaradt.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
kasa85
őstag
16x is ugyanúgy csinálja,így felejtős,de ott a példa a HD6990 és a HD5970 mikroakadásairól ami tudtommal egy slottosak,és ott is nagyon népszerű ez a probléma.
Sok esetben Winfos ablak kezelő,Vírus írtok,és rossz biosz beállítások lehetnek a hátérben.
Bár azon gondolkoztam,hogy az Nvidia karikon csúcs vga nál azért nem jellemző a mikrolag mert jóval nagyobb a bit sávszélesség,míg Atinál mindig 256.
Hiába itt meg a magas sáv szélesség,ha a játékokat nem ezen kezdik meg írni,és hozzá igazítani hanem Nvidia komponensen,így a busz sáv szélesség kerül előnybe.
Látom a 7xxx széria is marad ugyanezen a szinten,de a mem clock jóval magasabb lesz.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz Cybertrone #12323 üzenetére
Engem tulajdonképpen nem igazán érdekel a kép.
Csak van egy sejtésem megint ugyanazt a buszt kapja magasabb órajeleken.
Remélem engem már nem érint,mivel meglesem a Keplert milyen,és Ati egy életre tabu.
Sok esetben a Mikrolag meg maradt bár csökkent az új cuccossal,és a minimum is az egekben van,de azért csak jelen van ami nem igazán lelkesít a további vásárlásra.
Akit nem zavar,vagy nem érint irigylem,de a pénzemmel nem rulettezem,mert egy életre elegem volt a csodára várni.
Csak azt remélem az utód hozni fogja a két kártyás rendszerem teljesítményét FPS ben mérve,és máris passzolom fel a PH ezt a két téglát.
Sokkal jobb mint a HD5xxx széria,de ne rajtam gyakorolva teszteljék a herdvereiket amihez még egy drivert sem tudnak írni.
Ami jó lenne régi játékokkal megint sz@rul megy,így ez érthetetlen.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
shteer
titán
-
zack
nagyúr
válasz kasa85 #12322 üzenetére
Akkor számolj egy kicsit....1 kártya 2 GPU egy 16x sinben. Mekkora sávszél. jut 1 GPU-nak? 8x sávszél esetében 2x4 jut a 2db GPU-nak.
Lehet az egy sinben 2 GPU bizonyos lapokban mikrolagot generál...
Nem tudom nálad hogy lagolhat a 6950 CF, mert nálam nem csinálja.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Cybertrone
veterán
válasz shteer #12325 üzenetére
Arra amire te azt hogy nem fake... Majd ha hivatalos oldalak beszamolnak rola talan figyelmet is kap! Egy ilyen tablazat elkeszitese kb 5 perc, erre nem lehet azt mondani hogy hiteles...
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
shteer
titán
válasz Cybertrone #12327 üzenetére
senki sem írta h hiteles, de a HD6000-rel kapcsolatban is igaznak bizonyultak a "kiszivárgott" infók. persze te ennél komolyabb dolgokon is röhögtél már
szerintem jónak tűnik..
-
Cybertrone
veterán
válasz shteer #12328 üzenetére
A HD6000rol az elso pletyok 3200stream procit emlegette 7ghz-s ramokkal... Szerintem egyik se igaz de petsze attol meg oltari valosagosnak tunt akkor
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
kasa85
őstag
Még várj vele nem használtad még nagyon.
Vedd elő a régi játékokat is,és láss csodát akkora bughalmazok lesznek,hogy csak nézel netán ha szíveskedik elindulni.
A másik fentebb írtam volt HD5970,és egy kártyás két kártyás rendszerem mikroakadás volt mindegyiknél.
HD6950cf előző lapomban 16x 16x volt most 8x 8x semmi különbség 1-2fps kívül.
A másik ha 16x ban megy egy HD5970 kártya nem osztja le a 16x gpu kénrt mivel a vezérlő egység a VGA ban van,és nem a lapon.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Cybertrone
veterán
válasz Whit3Rav3n #12331 üzenetére
Másból ered az szerintem is! Lehet a driverből, vagy másból, valószinűleg sosem lesz konkrét válasz rá!
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz Cybertrone #12332 üzenetére
Az 5800-nál az adatbusz eldugulása okozta, a 6900-as szériában ezt módosították, ott már nincsenek is gondjaim framedrop-okkal mint az 5800 szériánál volt.
-
TTomax
félisten
válasz Whit3Rav3n #12331 üzenetére
Viszont a memóriák elérési idejéről,és késleltetéséről mélyen hallgat
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz TTomax #12334 üzenetére
Viszont arról hogy a nagyobb memóriabitszélességet csak sok adat egyszerre frissítésével lehet kihasználni mindenki hallgat. Mindkét rendszernek vannak hibái. Mondjuk eddig nem láttam hivatalos infókat a frissítésekről nv-nél meg amd-nél hogy meg lehessen ítélni hogy mennyi a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz kasa85 #12330 üzenetére
Várok. Ha van valami hasonló gondom, jelezni fogom.
Nem nagyon játszom régi játékokkal. Minek? Annyi az új, amit végig kellene tolnom, hogy nincs időm a régiekkel is játszani. Persze ha non-stop játszanék biztos meg tudnám oldani. Nem tudom mi lehet nálad a gond.
A 16x sint nem azért említettem mert leosztja. Csak van x sávszél kapacitása a 2db GPU-nak, és lehet hogy az 1x 16 az kevés, és lehet amikor az adat "túlcsordul", akkor jön képbe a lag. Persze ez csak tipp, de valami okozza a lag-ot bizonyos rendszereknél, csak nem tudjuk hogy mi, mert van akinél problémamentes (nem csak nálam ), és van aki köpködi. Lehet alaplapi chip készlet, vagy egy bizonyos márkájú ilyen olyan alkatrész a lapon. Passz.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
shteer
titán
válasz Cybertrone #12329 üzenetére
nem egyről beszélünk. de nem is ide való ez
szerintem jónak tűnik..
-
TTomax
félisten
válasz Whit3Rav3n #12335 üzenetére
Én viszont konkrét mérhető adatot tudok,ahol a fermi esetében az alacsonyabb késleltetésű memóriák azonos órajel mellett gyorsabb grafikus megjelenitöt eredményeztek...az,hogy ez menyibben igaz a radeonokra nem tudom,hiszen egy komplett rendszerről beszélünk ahol a komponensek összhangja adja az egészet....Minden esetre azért én jobban bízok az alacsonyabb késleltetésben,és a nagyobb memoriabit szélességben...az biztos,hogy az AMD-nél se tökök ülnek,ök más utat választottak,költséghatékonyabbat,és gyakorlatilag nem oldották meg rosszul...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
fsb1000
nagyúr
válasz Whit3Rav3n #12311 üzenetére
Szerintem ez a lényeg!
Egy 24 fps-es filmnél a képkockák egyenletesen jönnek 1/24 seccenként.
Míg egy 30 fps sebességű játéknál nem, mert elég ha 1-2 hosszabb köz van máris érzékeljük. -
fsb1000
nagyúr
Szerintem platform függő is lehet... a mikrolaggot én sem vettem észre Q9550-el (csak SLI-vel), de i7-860-al már igen. Sandy-nál már csak mérni tudom és csak azért veszem észre, mert nagyon figyelem.
Lehet hogy igazad van és máshol kell keresni a hibát, pl a platform PCIe kezelésében.Ez csak egy szubjektív tapasztalat, amit méréssel is lehet igazolni, de nincs rá megfelelő műszaki magyarázatom.
Sokáig azt hittem csak az én rendszerem rossz, mindent megpróbáltam OP rendszer cserék, hardverkomponensek csere-beréje, de aztán amikor le írtam a PH-n és kidolgoztam, hogy lehet dokumentálni, sokan jelezték hogy náluk is ez van.
A jelzések eloszlása: 80% ATI, 10% NV és 10% SLI/CFEgy fórumtárs még szoftvert is készített a kiértékeléshez.
De én már régóta nem vitatkozom ez ügyben. Akinek van az szenved vele, akinek nincs az örülhet! -
kasa85
őstag
Minden esetre érdekes egy dolog ez.
Most hála az égnek nem lagol annyira,de ha nagyon azt keresem találok egy pár jelenséget.
Sajnos hiába a 16x vagy a 8x szlott ha ugyan azt produkálja mind kettővel.
A másik egyéniség függő is lehet.
Lehet nagyobbakat észre veszel,de kisebb mikroakadásokat már nem sajnos nem csak lagoknál veszem észre a problémát hanem monitorok ms között is.
Sokan vélik hogy nem látnak különbséget 8ms alatt pedig sajnos lehet.
A legjobb erre a célra ha valaki 2ms válaszidővel ellátott monitoról 5ms re vált egy jó fél év után.
Sajnos a probléma mentességről annyit hogy arányban sokkal többen vagyunk ezzel a problémával mint a te esetedben.
Lehet az IPS le kéne cserélnem
Szerintem manapság a sok fosport okozza ezt a gondot bár elő fordulhat virág boltival is aminek sz@r a crackje,és amiatt okozza az akadásokat,vagy mikroakadásokat,rossz esetben fagyásokat,de sajnos több esetben ez már független.
Remélem mihamarabb jön a Kepler,és ha beváltja a fentebb leírtakat akkor váltani fogok.
Ha meglesz átfogóbb tapasztalatom lesz ezen a téren remélem véglegesen megkapom vele a gyógyírt.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
zack
nagyúr
válasz kasa85 #12343 üzenetére
IPS nem lehet gond. Nekem is az van már régóta. Szóval ha itt jobban kijönne a hiba, akkor biztos látnám én is.
Utoljára mikroakadást GTX295-nél tapasztaltam Crysis alatt. Tehát elvileg én is látom, nem vagyok immunis rá.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
törölt tag
280.27 beta
Valaki probálta már? -
Laraxior
titán
válasz #15779328 #12345 üzenetére
*285.27beta
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
TTomax
félisten
válasz #15779328 #12345 üzenetére
Nekem már fenn van,egy dolog megjavult,firefox alatt nem akad fel 3D-ben és nem melegszik!Játékok majd ezután jönnek.
-
DigitXT
nagyúr
válasz TTomax #12347 üzenetére
Én kikapcsoltam a Firefoxban a gyorsításokat ennek "megoldására"*, de
örömmel hallom, hogy mostantól nem kell ilyen hekkeléshez folyamodni!
*: maradjunk inkább a tüneti kezelésnél: elég bosszantó jelenség volt.
Azért még egy WHQL-t megvárok, de ha kijön, akkor hadd szóljon...[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Most már nagyon minimálisak azok a mikroakadások ami talán a negyede időben ami volt,így kegyetlenül nehéz észre venni.
Sajnos rá hangolódtam emiatt láthatom ezeket is.
Ez olyan mint a szemben előforduló fekete foltok.
Mindenkinek van,de sokan nem látják ezeket a szemben úszkálni,de ahogy rá öszpontosítasz nem tudsz utána tőle megszabadulni.
Főleg fehérebb felületeken veszem észre ezeket.
Lehet nézek valami ledes IPS csak nem tudom melyiket érdemes ami árban,és játékra is megfelelő,mert nem igazán jött be a HP ZR24w feketéje,és ritka idegesítő néha a szürkésedés bár nagyon szép,és gyors ez is de már unom.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
zack
nagyúr
válasz kasa85 #12349 üzenetére
Az IPS egyik rákfenéje hogy a fekete valójában szürke. A jobbaknál egész sötét, a kevésbé jobbaknál világosabb.
Ha a fekete számít akkor próbálj meg PVA vagy MVA panelos monitort venni, azoknak baromi jó a feketéje. Viszont van utánhúzás, ami jóval nagyobb mint IPS-nél, és játékra sem az igazi. Szóval el kell döntened mi a fontos. A DELL U szériánál egész jó a fekete, jobb mint a ZR24-nél.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztrofotózás
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest