Új hozzászólás Aktív témák

  • hito

    nagyúr

    Tegnap előtt megint karácsony volt felém, megjött az új kis szörnyeteg (GPD Win Max). Postával együtt majdnem 310eFt volt, de nem sajnálom, minden Euro centet megért :C

    GPU teljesítményben a Win 2-re majdnem rátripláz, proci meg fényévekre van tőle. Ezen kívül a billentyűzet már értelmezhető, fele annyi idő alatt tölt fel, van billentyűzetvilágítás, thunderbolt 3 kimenet (RTX 2060-nal tesztelte egy user), LAN, 3xUSB, halkabb, hűvösebb, szóval egész más dimenzió. Viszont természetesen most se ment minden simán. Az okosok win10 Home 64bit Single Language editionnel szórták a gépet. Ennek megfelelően a magyart nem sikerült megértetnem vele sehogy. Clean install lett belőle (10 Prof 64bit), viszont így a gyári driverezettségemnek annyi is lett. Gyártó oldalán elérhető a driver pakk. Egy gombnyomással mindent fel is telepít, tényleg tök jól meg van oldva. Viszont az energiasémákat nem tudta megcsinálni a gyári értékeknek megfelelően. Mivel tudtam, hogy gyári OS vs clean install esetén ez probléma a GPD-nél, mértem egyet újratelepítés előtt gyári OS-szel és egyet utána is. Az eredmény kb. 10%-os teljesítményvesztés fps-ben. MK11 1280x800 medium beállításnál 45 helyett kb. 40-41fps.
    Nincs valami tippetek esetleg, hogy hogy tudnám megoldani a gyári állapotot ezzel kapcsolatban nem gyári OS-en? Itt érhetők el a gyári driverek (driver fül). Mit kéne ebből kigyomlálni, vagy hogy kéne ennek nekiállni? Biosban beállított értékeket ilyenkor használja egyáltalán? Ott most túl van húzva a gép, de gyanítom jelenleg ezt nem veszi figyelembe.

    [ Szerkesztve ]

    Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

Új hozzászólás Aktív témák