Új hozzászólás Aktív témák

  • kreten67

    senior tag

    válasz lean #23814 üzenetére

    Milyen púpos kondi? Nincsenek ELKO kondik manapság a noti alaplapokon.
    Pont amit jelent a refurbished : korábban már valakinek a tulajdonát képező notijából garanciális javítás keretében kiszedett alaplapot a dell javíttatja egy külsős céggel (régebben JABIL) és utána újra visszakerül valakinek a gépébe. Én mindig azt keresgélem beépítés előtt,hogy vajon mit javítottak a lapon.
    Van amikor egy sima DC aljazat vagy USB aljzat csere volt és akkor semmi gond,de amikor teljes tápáramkörön látom a forrasztás nyomait vagy északi esetleg déli-hid bga javítás volt akkor már soha nem lesz az igazi az az alaplap. Magyarországon egyetlen garanciális szervizbe sem szabad hozzányúlni a garis dell gépeknek az alaplap, vga egyéb alkatrészekhez javítási szándékkal ,tehát nincs forrasztgatás a szervizekben csakis cserealkatrész beépítése amit a dell biztosít.
    A hibás vga vagy alaplap mindig visszaküldődik a dell EU elosztóba Cseh-be ,mi legalábbis onnan kapjuk és oda küldjük vissza. Az elmúlt 5 évben talán ha 2-3 alkalommal láttam új nem felújított alkatrészt a dell-től érkezni ,döbbenetes hogy még az 1-2 hónapja piacra-dobott gépekhez is refurbished érkezik.
    Egyébként a Lenovóba és a HP-be is felújított alkatrészek jönnek !

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák