Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnny_vT

    senior tag

    válasz Muerte #21082 üzenetére

    Köszi! :)

    Szóval, mielőtt nagyon lejáratnám magam, elárulom, hogy a kérdés cseles volt.

    Nem nekem kell a gép, hanem egy ismerősömnek. Sőt, ez az ismerősöm már meg is vette az említett laptopot, mert 799 000 forint helyett csak 400 000-ért tudott hozzájutni.

    Az én szerepem a sztoriban, hogy november óta folyamatosan engem basztatott, hogy milyen gépet, milyen komponenseket vegyen. Linkeltem neki Hardware Unboxed-ot, Digital Foundry-t, Gamers Nexus-t, de nem, neki az én személyes javaslataim kellettek.

    Szóval november óta összesen 15 különböző PC-konfigurációt állítottam neki össze Excel-ben (a folyamatosan változó összeghez igazodva). Aztán valahogy felfedezte a Hardveraprót és elkezdett onnan származó hirdetésekkel bombázni, hogy "Ez jó?" "Ez nekem szerinted jó lenne?" és társai.

    Mondanom sem kell, kicsit besokalltam, de türelmes ember létemre hagytam, hadd nézelődjön.

    Aztán január elején volt még egy nagy megbeszélésünk, ahol eldőlt az alább írt asztali PC konfiguráció.

    ...

    Erre mivel üdvözöl múlt kedden?
    "Te figyi, megvettem ezt a gamer laptopot, mert kurva jó áron volt. Holnap itt van."

    Ja, szóval kicsit felhúztam magam.

    És itt jött a fordulat! Kb. három nap használat után úgy beszart a videókártyája benne, hogy az alaplap nem is érzékelte. Most szervizben van, mert volt még rá valami garancia talán, de ez az eset akkor is maga volt a karma manifesztációja :DD

    Legalább a 20 ezres egér+alátét kombója megjött közben (igen, mert a 30 ezres billentyűzet és a 20 ezres egér fontos volt neki, anélkül nem is venne gépet... más kérdés, hogy ezek miatt majdnem visszacsúszott a konfig a 1060 6G-re... :)) )

    Szóval, hogy tisztázzam magam: ide csak azért írtam, hogy elvégezzem a reality check-et. Én vagyok-e ilyen hülye, vagy jól érzem, hogy ő a hülye? Megvolt, köszi :DDD

    - És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Új hozzászólás Aktív témák