Új hozzászólás Aktív témák

  • fericske

    addikt

    válasz vicze #59202 üzenetére

    Ha tényleg engem kérdezel, tudok 1-2 példát mondani mekkora játék is egy bass-reflex nyílás, bár még BA-ra nem fúrtam lukat, meg nem mérnökösködöm a FAD-nál. :)

    Az aláírásomban szereplő vsd3*mod is ezzel kapcsolatos, meg most a gr07-em is ilyen moddal van.
    A vsd3-nál csökkentettem a basszus mennyiségén egy reflex nyílás kialakításával, ami vsd3s-nél gyárilag meg van, a vsd3-nál meg csak a helye, mert ugyanaz a tok egyébként.
    A gr07-nél meg beszükítettem a reflex nyílást, növelve a basszus mennyiségét.
    Pontosan nem tudom, de elég széles skálán lehet játszadozni vele, legalább 3dB-es különbségeket lehet kihozni kb. a 100-250 Hz-es tartományban.
    De ezek dinamikus hangszóróval vannak.

    Réges rég, egy messzi messzi galaxisban benne voltam egy diszkós csapatban technikusként. A legbrutálabb mélyláda amit ismertem azt a Dynacord csinálta. Ez úgy nézett ki, hogy nem volt membránja, hanem csak a hangszóró dómja szerepelt mint hangkeltő, de az a dóm egy dugattyú végét képezte ami olajban csúszott.
    A dóm átmérője olyan 15 centi lehetett meg a futása olyan 30 centi. Maga a dobozolás sem volt nagy, és hosszúkás volt, hasonlóképp a scanner nevezetű fénytechnikához - ha tudod mi az - csak rövidebb volt valamivel. Mondhatnám azt is, hogy egy BA-hoz hasonlít.
    Szerintem ez a cucc megmozgatott annyi levegőt mint egy 50 centis membrán, aminek a futása max 10 centi a dómnál, de csak 2-3 a peremeknél.

Új hozzászólás Aktív témák