Új hozzászólás Aktív témák

  • dsT

    tag

    A hétvégén lehetőségem nyílt kipróbálni bigmasterg fórumtárs brainwavz B2-jét, és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat osztanám meg a közösséggel, ezzel is kicsit bővítve a palettát.

    Első benyomás: Érdekes kis fülhallgató ez a B2. Miért?
    1. Valami félelmetes, hogy mennyire érzékeny a behelyezésre. Ha picit más a szög, ha 1-1mm-el arébb kerül, már képes máshogy szólni (mélyhiányos lesz többnyire).
    2. A kollégától kaptam saját készítésű harangokat a füleshez. Vicces volt, hogy a gyári harangokkal sem szólt rosszul és magas-közép azokkal is nagyon rendben van, de a bigmasterg által kreált harangokkal a mélytartomány is eléggé rendbe kerül (pont elég lesz). Legalább 15-20%-ot dobnak ezek a harangok az összképen (számomra).

    Vélemény röviden:
    Magas: Brutálisan jó, ezen a téren biztos nem sok fülhallgató veszi fel a versenyt vele.
    Közép: Nem kiemelkedő, de teljesen rendben van. Egyszerűen csak korrekt.
    Mély: Vannak olyan stílusok, amikhez kevés a mélye: elektro, dubstep, hip-hop, stb.
    Bár a bigmasterg által kreált harangokkal a nem teljesen mélyorientált zenék esetében is megállja a helyét többnyire (legalábbis számomra úgy már néhány elektronikusnál is elég volt, de egyértelműen harang ide vagy oda, nem ezekre ajánlott). Mindenesetre összességében a legtöbb zenei stílúsra tökéletes a mélytartomány is. Pont elég.
    Tér: Tökéletes szerintem. Pont elég nagy és pontos.

    Összességében: Én az IE8-hoz tudom hasonlítani: A fentebb már említett zenei stílusok esetében alul marad az IE8-al szemben, ennek ellenére technikailag egy hajszállal erősebbnek éreztem, mint az IE8-at. Egyszerűen piszkosul jó ez a füles. A gyári harangokkal már rizikósabb a helyzet, ebben az esetben számomra is kevés volt a mély és valószínű nem raknám az IE8 elé, de megfelelő harangok esetén 9.5/10 ez a fülhallgató hangzásilag.
    Megépítésileg azért valóban kanyarba sincs az IE8-hoz képest. Nem túl minőségi az anyaghasználat és a kábel is valószínűleg könnyen megtörik ha az ember nem figyel eléggé rá. Mindenesetre az ár/érték arányában az egyik legjobb választás a piacon, és sok stílusban szinte verhetetlen.

    Nagyjából ennyi jutott eszembe félálomban. Köszönöm bigmastergnek a lehetőséget! :R

    [ Szerkesztve ]

    Macbook :: Iphone XS :: Beoplay H5

Új hozzászólás Aktív témák