Új hozzászólás Aktív témák

  • melon

    tag

    Idokozben en is beuzemeltem az X-Pro1-em, a firmware frissites (2.01 -> 3.10) igencsak latvanyos javulast hozott autofokusz teren is. De az teny, hogy nem egy sebessegorult :) Ez egyelore tulzottan nem is zavar, kesobb majd meglatom. A gep maga amugy nagyon tetszik, foleg a sok kulso gomb es a Q menu, eleg jo a kezelese.

    Amugy elsosorban dokumentarista/utcai kocafotozas teren szeretnem magamat fejleszteni, ehhez szerintem jo gepet valasztottam, aki laikusnak megmutattam, mind azt hitte elsore, hogy ez egy 20+ eves filmes gep, es hogy nem nagyon feltuno :) Egyelore csak a 18mm-es obim van, amit hozza adtak, ez valoban nem tul eles a kep szelein meg f/8-on sem, erre mar most rajottem. De azt hiszem, hogy jo ideig igy sem lesz szuksegem a 14mm-es obira. Alapjaban veve, ha nem 1:1-ben nezem, akkor a szelen az elesseg nem zavaro, es a kozepe szamomra boven jo. Amugy ezt az obit f/7.1-f/8 koruli ertekre allitva inkabb "zone focus", azaz MF modban fogom hasznalni, de keves fenynel azert igen jol jon, hogy f/2-es az, hogy 1600-as iso-n is egesz jo eredmenyt ad az erzekelo.

    A kamerabol kijovo jpg-ekkel abszolut meg vagyok elegedve, a ff konverzioja is nagyon szep. Vicces, hogy meg raw-ban ki se probaltam egyaltalan. De azt meg el kell dontenem, hogy milyen programmal erdemes raw konverziot csinalni, a hozzaadott silkypix, lightroom vagy aperture lehetnek opciok nalam)

    Videora viszont abszolut nem hasznalhato, tegnap probaltam es volt hogy a fokusz 10-12 mp-ig nem volt jo. De nem is vagyok az a "vidiot" fajta, igy ez eleve nem is volt szempont.

    Azon kezdtem el gondolkodni, hogy a Fujitol melyik obit lenne erdemes valasztani, 27, 35 vagy 60mm-eset? Tudom, a valasz az, hogy amelyikra a leginkabb szuksegem van, de azert nehez donteni :) Valoszinuleg a 35mm lesz, mert nagyon jo velemenyeket ovlastam eddig, de a 60mm-es is vonz. Masreszt a 60-as dragabb, igy talan jobb, ha az van ingyen, es a 35mm-est pedig kesobb is megvehetnem, nehany honap mulva megtehetnem valoszinuleg.
    A 60-as ellen szol, hogy nem nagyon szoktam ekv. 50mm fole menni szinte soha, portrezasra meg kiprobalhatom a regi Nikkor Ai-S 50mm-esemet (a konverter mar uton van)

    Na, befejeztem a siramokat, vegre nem borult az ido, megyek az utcara!

Új hozzászólás Aktív témák