Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Parci #1249 üzenetére

    Nem is lenne többre szükségem, csak erre a kettőre. Jó mondjuk nem jön rosszul néha, hogy az XC kitobjektív 16mm-ről indul, hatalmas tud lenni a különbség a 18mm-hez képest. Akár +1 háztömböt is befoghatsz vele. :D

    De most anélkül, hogy a Fujifilmet fikáznám, nekem nagy szívfájdalom, hogy a Canon ennyire tojik az EOS-M vonalra. Teljesen paradoxon az egész, megcsinált fillérekből egy olyan korrekt objektívet mint az EF-M 22mm f/2, amit látszólag csak komoly szándék által vezérelve lehet meglépni (hiszen kevés olyan gyártó van ami rögtön egy ilyen remek fixet dob be a köztudatba amikor egy új rendszert indít, ráadásul ilyen pofátlanul olcsón). Ha nem fulladt volna ki teljesen az M sorozat, lenne végre értelmes váz és jönnének az új objektívek, akkor tuti nem a Fujinál kötök ki.

    A Fujifilm X rendszert azóta kedvelem mióta elindult. Szerintem nagyon jól és korrektül építi ki az imázsát és tényleg lehet kedvelni az egészet. Tudatosan és következetesen fejleszt objektíveket és nem feledkezik meg a korábbi vázak tulajdonosairól sem. Szóval korrektségből csillagos ötös. De ez vagy fő rendszernek való vagy másodrendszernek csak akkor ha rohadt sok "feleslegesen" elverhető pénzünk van. :)

    Aztán lehet, hogy idővel lecserélem az X-A1-et egy X100s-re vagy ilyesmi és akkor nincs ez a tépelődés, na az igazi másodgép. :) Nem gondolom, hogy elhamarkodottan ugrottam volna rá az X-A1-re mert én még a kitobjektívvel is nagyon kedvelem használni, amihez jön még, hogy arcátlanul olcsón tettem magamévá, le sem merem írni mennyibe került. Elég annyi, hogy az XF 23mm f/1.4 árának a fele sem volt. :) A többi MILC rendszernél is gond lenne, hogy túl drágák az objektívek vagy pedig az, hogy hiányoznak létfontosságú darabok.

    (#1250) nord_ : Sokak szerint meg az ekv. 50mm az igazi alap. Nálam az ekv. 35mm számít annak. :) Itt is leírták páran, hogy nekik a 35mm túl széles és a 40mm az a pont optimális számukra. Eltérőek vagyunk, én az ekv. 35mm-ben tudom jól kiélni magam. Az XC 16-50mm-en is pont a legfontosabb részeken vannak bejelölve a gyújtótávolságok (16mm, 23mm, 35mm, 50mm), általában ezekre tekerem rá és ezek közül is legtöbbször a 23mm-re.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák