Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FerNandor

    őstag

    válasz sutszi #3596 üzenetére

    Na, kezdek összezavarodni. Ez az ökölszabály nincs bent a kovászlaboros indításban.
    Ott pont azt írják, ahogy csináltam is, csak én fele mennyiséggel kezdtem az elején:

    "Mérj az edénybe 100g teljes kiőrlésű rozslisztet és 100g vizet, majd keverd össze őket. Az edényt ne zárd le légmentesen, viszont takard le egy konyharuhával, hogy ne menjen bele szennyeződés. Hagyd így állni 24 órán keresztül. (...)

    Vegyél elő tiszta edényt és mérj bele 100g-ot a kovászkezdeményből, valamint adj hozzá 50g friss vizet és 50g teljes kiőrlésű rozslisztet. Keverd össze őket és a fenti módon (nyitva, letakarva, 26-28 fokon) újra tedd félre 12-24 órára. A régi üvegben maradt további 100g kovászt dobd ki, az edényt pedig mosd tisztára, szükséged lesz rá a következő frissítésnél."

    Akkor most hol az igazság?

    [ Szerkesztve ]

    "A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

Új hozzászólás Aktív témák