- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma ugranék neki egy SSD használatba tételének. Elolvastam a két szakértő által írt cikkeket. Röviden összefoglalnám, hogy mit tervezek csinálni és, hogy milyen kérdések merültek fel bennem, hogy megpróbáljam megelőzni az esetleges problémákat.
Elsőként, a nem használt vezérlők letiltása.
Ahogy néztem az alaplapomon (Abit ip35 PRO) a floppy vezérlőt kell letiltanom biosban, illetve amiben nem vagyok biztos, az ieee 1394 (firewire) vezérlővel mi legyen, ezt is érdemes, vagy ez nem zavarhat be? Tuning mentes a gép, szóval telepítés előtt már csak a HDD-t leveszem és indulna a folyamat.
Megnéztem bios-ban a lap támogatja az AHCI módot, ez is beállításra kerül majd!
A kérdésem még az lenne, Bios frissítésre van szükség? Illetve egy tavaly novemberben vásárolt Samsung 830 SSD firmware frissítésre szorulhat esetleg?
Win 7-el fogom formázni az SSD, és telepítés után nem készülök alaplapi drivereket telepíteni, ha minden megfelelően működik... A teszt programok eredményével pedig majd jelentkezemHa telepítés után visszakötöm a HDD-t nyugodtan mehet az is a AHCI módban, vagy esetleg külön vissza kell neki állítani valamit?
Illetve még annyi, hogy torrentet, hogy érdemes beállítani? Maga a program telepítése történhet az SSD-re csak az 'új letöltések' helye legyen a HDD-n?
A segítséget előre is köszönöm! -
törölt tag
Nos az SSD-t felismerte a BIOS. Sata-nál be is állítottam az AHCI módot, aztán nézegettem még mik vannak ott és találtam egy ilyet.
Onboard PCI Device - Storage Controller ez is IDE-n van, kérdésem, hogy ezt is állítsam át AHCI-ra vagy ez lényegtelen?Szerk.:
Úgy gondolom, hogy ez valami PCI-os bővítő kártyának a vezérlője lenne :\ tekintve, hogy ilyenem nincs. Feltételezem, teljesen mindegy mire van állítva. Jól gondolom?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A letöltő link nekem ebbe köt ki. 'Invalid or Deleted File.'
Arra van esetleg megoldás, hogy az SSD-t ne jelölje úgy a win, mint egy pendrive-ot? Eltávolításnál, ott van az SSD is :\
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #148 üzenetére
Bodor javasolta, mivel olyan problémám van, hogy az SSD-t látom a tálcán, úgy mint mikor egy pendrive van csatlakoztatva...
Hibernálást érdemes leállítani? Nem igazán szoktam alkalmazni. Illetve még a lapozófájlt érdemes kiiktatni? -
törölt tag
Próbáltam telepíteni az Intel IRST 11.7 -et, de folyton ebbe a problémába ütközöm.
Valami megoldás? Esetleg máshogy is ki tudom venni az ssd-t és a vinyókat az eltávolítandó hardverek közül? -
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #187 üzenetére
Remek, köszönöm! Ez működött. Már csak az AutoCad-el kell megküzdenem
Az amúgy nem baj, hogy a lomtár a SSD-n van? A HDD-ről törölt adatok átíródnak oda? Vagy ez téveszme részemről?
-
törölt tag
Szerintetek az IRST okozhat olyan problémát, hogy más programok telepítésébe bezavar? .iso fájlokból akartam telepíteni két különböző programot, a telepítés le is zajlik,majd az első megnyitás során valamilyen html fájlt akar megnyitni vagy menteni, de egyiket se tudja megtenni és ezután üres aktiválási ablakok ugranak fel.
Bocs, ha off, de az IRST-t itt ajánlottátok, és eddig nem volt gond a telepítésekkel. -
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #201 üzenetére
Most sem jók. Nem tudom mit raktam fel, ami miatt nem működnek :\
Ha újra húznám a windowst, SSD alignálásának lenne baja? Vagy valami más problémát okozna?
Már nem jut jobb az eszembe, hogy a friss OS-n megpróbálom felrakni őket, hátha akkor még sikerül. -
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #209 üzenetére
Nem tettem fel semmi driver-t csak amit a Windows magának akart. +frissítések + VGA driver
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #211 üzenetére
Évek óta használom ezeket a programokat. Össze vannak gyűjtve egy mappába külső tárolón, minden ami kell, sorban fel szoktam rakni őket és kész...
Nekiestem, hogy újra telepítem az egészet, hátha win frissítések között volt valami, ami nem fér össze a többivel.
Viszont most meg nem akar be bootolni dvd-ről. Beállítom biosban, first-nek a sata-dvd-t és folyton betölti a rendszert és nem indul el a telepítés, hol rontom el??
Eddig minden flottul szokott menni... Most valahogy nem vagyok elememben. -
törölt tag
válasz #25712384 #213 üzenetére
Nos, mivel továbbra sem akart SSD mellett elindulni a telepítő, ezért kivettem az SSD-t beleraktam egy rack-be, másik gépen felügyeleti eszközöknél leformáztam és töröltem a partíciókat majd vissza a gépbe, így már el is indult a telepítő. Felfutott rá a win, és legelsőnek feltettem az autocad-et, gond nélkül ment utána minden telepítés. Crystal Disk értékeim közel azonosak (kicsit jobbak is), HDS szerint megy a TRIM is. Szóval azt hiszem ennyi
Win 7 frissítéseihez ti mit szóltok? Érdemes feltenni, vagy inkább hagyjam így ahogy van? Nem akarom még egyszer lefutni a fenti kört, bár nem tudom mi okozta pontosan.
Segítségeteket köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest