Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Milyen routert?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Olcsó Temu-riválison dolgozik az Amazon
- VMware
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
-
IT café
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
asztali gépben van tapasztalat SATA-mSATA összeállítással?
A gyerekek gépébe kellene egy kis SSD, és mSATA egész olcsón lenne; nem tudom, hogy érdemes-e foglalkozni vele, vagy kár görcsölni, menjen bele egy sima SATA SSD. -
zetecR
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11773 üzenetére
Régebbi, SATA2-es lapba menne; az elsődleges a csend, csak utána jön a tempó.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
adott egy 64GB-os Adata S599 SSD, ami egy Asus notiban működött eddig.
Azonban 2 napja a Win10 nem indul el, az asztalra való bejelentkezéskor lefagy.A SSD-t kivéve másik Win10 alól vizsgálva minden mappa elérhető, kivéve a Users/Desktop, abba belefagy az Explorer process.
Sentintel szerint 80/100-as, SMART adatok rendben, de a Win10 Check Disk-je is látszólag belefagy.
Most a Partition Manager Surface testjét próbálom futtatni, 2 percig megáll, aztán ugrott egyet (6895 Bad Sectort jelez), most megint vagy 15 perce áll...Lesz ebből valami?
-
zetecR
addikt
válasz Emperor_ #29405 üzenetére
Total Commanderrel elértem a problémás mappát, lementettem.
Megformáztam, feltettem egy őj Windowst, aztán ma délelőtt egyszercsak lefagyott a noti, újraindítás után már nem látta az SSD-t.
Ha az asztali gépen rádugom egy USB-Sata átalakítóra, akkor minden második rádugáskor megjelenik az eszközkezelőben, de nem látja a Win, sőt általában az eszközkezelő is belefagy a Details fület nézegetésébe.Gondolom kuka, egy 64GB-os SSD-n nem érdemes hibát keresgélni és javítani...
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Egy MSI Z98M Gamimg lapba tettem egy Toshiba M2 SSD-t.
A gond az, hogy a Win10 telepítő látja, felmegy rá win, azonban a BIOS-ban nem jelenik meg eszközként, így nem tudok bootolni róla...Mi a jelenségre a megoldás?
Előre is köszi.
-
zetecR
addikt
válasz Raymond #34335 üzenetére
Egyszerűen semmilyen beállítást nem találok, ami segítene, a manualban sincs semmi infó arról, hogyan tudnám megoldani a rejtélyt...
Próbálkoztam már egy Asus Hyper m.2 X4 mini kártyával is; a helyzet ugyanaz.
Win telepítő látja, felmegy rá, a BIOS viszont nem látja. Az Asus kártyát igen, de benne az SSD-t nem. :/ -
zetecR
addikt
Sziasztok,
egy 512GB-os M.2 SSD-n adott 3 partició:
- 102 MB OEM
- 13.73 GB RAW Active, Primary
- 463 GB RAW PrimarySe Win telapítővel, se Disk Managementtel, se Diskparttal nem tudom se törölni, se formázni, se semmi.
Persze a Win 10 sem akar rá feltelepülni.
Mi a teendő?
-
zetecR
addikt
válasz Doky586 #34995 üzenetére
Ezt írja:
DiskPart has encountered an error: The request could not be performed because of an I/O device error.
See the System Event Log for more information.A Logban a következőt:
The IO operation at logical block address 0x0 for Disk 2 (PDO name: \Device\0000003c) was retried.Hibás lenne az SSD?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
rettentő ostoba kérdés, de létezik, hogy egyik napról a másikra meghaljon egy PM883 1.92TB SSD?
Egy S905-ös boxra van dugva USB3-as SATA csatival, hálózati meghajtóként használtam.
Utazásokkor le szoktam húzni, viszem magammal, rádugom notira, tabra, aztán vissza a boxra.
Ma egyszercsak eltűnt és Win11-re dugva fel sem ismeri az OS (E:\ is not accessible.), a HDS pedig 0%-ot mond kondicióra, meg a Self Test se fut le hibátlanul.Van valami ismert problémája, esetleg módszer az újraélesztésére, vagy kuka?
-
zetecR
addikt
válasz Multibit #55150 üzenetére
Jaja, a kérdés leginkább arra irányult volna, hogy ismertée ilyen megfekvés, netán van-e rá valami mód életre kelteni, vagy ez egy szimpla elektronikai halál.
Ja, és ezek szerint alapvetően nincs velük gond, érdemes erre a célra ismét venni belőle, mondjuk egy nagyobbat?
-
zetecR
addikt
válasz King Unique #55156 üzenetére
Hamar örültem meg a TRIM hiányának, nekem is a válasz írása után esett le, hogy miért lenne 0% a kondíció.
Mindegy is, próbát megér - alaplapra dugva el sem indul a Windows, amint lehúzom róla a tápot, azonnal betölt.
Asszem ez kuka.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Formula-1
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Házimozi haladó szinten
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...