Új hozzászólás Aktív témák

  • korren

    aktív tag

    Sziasztok!

    Gondoltam megosztok veletek egy -számomra - érdekességet.

    Szoktam vásárolni hwApróról SSD-t, különböző méretű és márkájú, illetve kondíciójú fordult már meg a kezem közt, eddig a számomra átlag, vagy az alatti terheléssel, probléma mentesen.

    Legutóbb egy AData SU800 -at vettem, 256 GB-os méretben, gyanúsan kevés, ~150 GB írással. Speciel az AData a személyes kedvencem SSD-k terén.

    Vásárlás után szokás szerint az egyik SATA3-as porttal rendelkező gépbe berak, partíció letol, gyorsfomázás, majd, HD Sentinel, SSDLifePro futtat. Kondíció a fenti írás mennyiséggel ofc 100%.
    Aztán futtatom a gyáró saját szoftverét, ez esetben AData SSD Toolbox-ot. Kondíció stb. tökély. Aztán csekkolom az esetleges FW update-et, mit ad isten, van rá lehetőség, nem ezen szoftveren belül, hanem a gyártó oldaláról letölve egy Linux-os bootolható pendrive-ot készít, arról boot, majd teljesen automatikusan - megjegyzem profi módon - végbemegy az FW update.

    Vissza Windows, fenti eljárás, hasonló sorrenben, erre meglepetten tapasztalom, hogy az SSD-m immár NULLA írással van terhelve, tehát az írt adatmennyiség zeró, kondició persze száz.
    Ergo az FW update után akár ez egy új SSD-nek is tűnhet.

    Kíváncsiságból egy pár nap elteltével és pár gigabyte írás után a fenti FW update-et megismételtem és láss csodát, újra lett egy null kilóméteresnek tűnő SSD-m.

    Lehet csak engem lep ez meg, a tudatlanságom okán, hogy ilyen lehetséges, másrészről nem aggódom túlzottan, korrekt áron vettem az SSD-t, illetve 200 GB TBW-t vállal az AData erre a típusra, ami - gondolom - még így látatlanban is ki fog jó ideig tartani.

    Elnézést a hosszúra nyúlt beszámolóért, egyrészt más tanulhat az esteből, illetve ha vkinek van/volt hasonló tapasztalata, kérem ezen a felületen ossza meg velünk.

    -I like the misery. -I like this world!

Új hozzászólás Aktív témák