Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Fornax #33838 üzenetére

    "Ezzel az All 0x00 val jóval nagyobb értékeket mér, 450 a write is. Ez miben más? Miért mér ez ennyit, a másik meg annyit?"
    SSD-k 2 fajta vezérlővel vannak szerelve, vannak amelyek tömörítést alkalmaznak és vannak amelyek nem. A legismertebb tömörítést használó vezérlő a SandForce, ilyen vezérlővel sok SSD van szerelve, köztük a Vertex 3 is. (Pl Samsung 470/830 vagy Crucial M4 nem használ tömörítést)

    Ebből adódóan különböző sebességet lehet mérni jól vagy rosszul tömöríthető adatokon. Amikor alapban mérsz a Crystal-al, akkor tömöríthetetlen adatokkal megy a teszt. Ez a sebesség azt mutatja, ha pl winrar fájlokat másolnál SSD-ről SSD-re. Alll 0x00 Fill esetén pedig tiszta nullákkal megy a teszt, ami meg a lehető legjobb hatásfokkal tömöríthető adathalmaz, ezért lényegesen gyorsabb. A SandForce vezérlős SSD-k vegyes adat másolásakor folyamatosan más-más sebességgel dolgoznak, attól függően, hogy épp milyen hatásfokkal tömöríthető adattal van dolguk. Az OS jó hatásfokkal tömöríthető állományokból áll, nem több 10 megás darabokból(ha abból állna az sem lenne érdekes, mert a sebességek rég nagyobbak, mint kellene) és azokat nem is kell folyamatosan olvasni/írni, ezért rendszernek szánt SSD-nél a az SF vezérlő igen jó sebességgel(és hatékonysággal) dolgozik. Hogy pontosan mennyivel, azt nem lehet meghatározni, én azt szoktam mondani, hogy mérj egyet normál- majd All 0x00 Fill módban és vedd a mérések átlagát, akkor valamiféle tájékoztató jellegű adathoz juthatsz, de pontoshoz így sem.

    "Ja hogy az csak FW telepítésre van?"
    Igen, pont erre találták ki

    Maximum1 - "Nálam a toolbox működik rst-vel, minden opciója csak a frissítés nem"
    Akkor mégsem működik... :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák