Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    válasz Syl #19980 üzenetére

    Ez nem egészen igaz. SATA2-es lapom van, van már SATA3-as, ami mennyit is bír? 600 Mb/sec? már most is vannak olyan SSD-k, amik 500 MB fölött vannak, tehát még 1 generáció, és elérik a következő csatoló határait. Ha olyat veszek, akkor nemhogy a mostani gépem nem tudja kihasználni, de majd ha 2-3 év múlva lecserélem újabbra, amiben lesz már SATA3, azzal se lesz már olyan a piacon, ami gyorsabb lenne, max nagyobb.

    Teszt? pcmark vantage hdd suite, ami 8 különböző dologgal méri le a vinyó sebességét, és a 8-ból csak 1 a windows defender, amit hülyeségnek tartok, a többi az jó, és reális képet lehet vele kapni (windows indulás, játékok, képfeldolgozás, videóvágás, alkalmazások betöltése stb.), szóval ezt mindenkinek ajánlom.

    Hol van? tomshardwaren találtam összehasonlító chartot, azon belül is az összesítést. Hol van a több, mint 2x? Pölö ITT, és ennél vannak most már jobbak is pl Vertex 3, szóval felejtős még ez a téma. Majd esetleg fél év múlva megint körbenézek, amikor már nem lesz "belassulás", meg "megbízhatatlan széria", ami 2x gyorsabb, mint a "megbízható".

    edit: tehát mindig olyan tesztet érdemes nézni, ami programok, adatok betöltődését méri, mert úgyis arra fogják az emberek nagy része használni.

    [ Szerkesztve ]

    Make Love not war!

Aktív témák