Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Magnum_ #75157 üzenetére

    Nem valószínű. Nem lelkesedek a kortárs szemétért, az én világom a 90-es évek közepéig terjed. :)
    Sokan lesajnálják a régi B/Zs filmeket, mert hogy szar. Pedig ott is nagy különbségek vannak. A CGI helyett a hagyományos megoldások nagyon sokat dobnak rajta, akár csak a kreativitás, vagy akár az alkotók lelkesedése. Remekül bemutatja ezt Tim Burton életrajzi filmje, az Ed Wood, amiből remekül átjön, hogy a lesajnált rendező valójában minden idők egyik leglelkesebb filmese. Pechjére tehetségből nem nagyon jutott ki, de a filmjei szerethetőek. Én láttam többet is, érdekes volt úgy nézni, hogy előtte az Ed wood-ot láttam, így tudtam pár dolog hátterét a filmben. A 9-es terv a világűrből és a A szörny menyasszonya forgatására tér ki jobban Tim Burton filmje, érdemes egymás után nézni őket. Nem mellesleg Martin Landau (a topiklakók a Törtetőkből ismerhetik) Oscart kapott Lugosi megformálásáért.

    Egyébként ez a "vs." nem újkeletű téma, épp a minap néztem a Frankenstein és a Vérfarkas című remekművet, ami érdekes módon az 1941-es A farkasember közvetlen folytatása, és a 40-es években készült több ilyen is. Frankenstein teremtményét érdekes módon a múmiával, egészen konkrétan Boris Karloff karakterével, Imhoteppel sosem eresztették össze annak idején.

    Ha már filmtopik: a Frankenstein és a Vérfarkas érdekessége, hogy Frankenstein teremtményét Lugosi Béla játssza, aki 1931-ben még visszadobta a szerepet James Whale klasszikusában, mondván, színészileg egy nulla a karakter. Így kapta meg Boris Karloff, aki ezáltal vált Lugosi és Lon Chaney Jr. mellett a korszak másik nagy horrorikonjává.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák