Új hozzászólás Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    A hobbit: Az öt sereg csatája - The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

    Mint írtam pár napja, rendesen rákészültem erre a filmre. Megnéztem-elolvastam mindent, amit csak lehetett. A kritikákat annyira nem olvasgattam, azért láttam, hogy elég vegyesek a vélemények. Indexen a Cinematrixon lehúzták, a Mindeközben rovatban volt, aki dicsérte, az Origonak tetszett, a HVG-nek annyira nem (már amennyire a címekből sikerült megítélnem, mert a cikkeket nem olvastam el).

    Ami a film elejétől kezdve zavart, az az apró részletek megváltoztatása. Nem részletezném, a film minden percéhez lehetne egy-két mondatot írni. De ezen végül túltettem magam.

    A film nagyon jó volt, bár sokat nem lehet róla mondani, hiszen lényegében egy nagy csata volt az egész. Azért pár dolog mégis van, pl. Thorin személyiségváltozása remekül meg lett oldva, ez még jobb volt, mint a könyvben., aztán a Legolas vs. Bolg + Thorin vs. Azog nagyon menőre sikeredett.

    Amit hiányoltam egy kicsit, az a könyv végének a filmre vitele lett volna Bilbó Gandalffal ÉS Beornnal együtt indul el visszafelé, aztán hogy Bilbó megajándékozza Thranduilt.

    Ami még egy kicsit idegesítő volt, az a folyamatos visszautalás a Gyűrűk Urára. Tudood, ez még mindig ugyanaz az univerzum, itt van Legolas, meg Arathorn fia, akit úgy hívnak, hogy... (nem mondjuk meg, gondolkodjál), meg Gollam is itt van, és utalgatunk Gimlire, tudooood, akivel majd Legolas akkora haverságban lesz... (ez még a Smaug pusztaságában volt).

    9/10

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák