- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Batman Begins
A "Hogyan kell rebootolni egy kómába küldött film franchise-t?" verseny első helyezettje szerintem kétség kívül a Batman Begins. Ugyan voltak az új évezredben remek rebootok és remake-ek, ott van a Majmok bolygója, az X-Men, vagy a Star Trek, de ezeknek az esszenciális kulcspontjai (dizájn, perspektíva, cselekmény) megegyezik az eredetivel többé kevésbé. Ezzel szemben Nolan kukázta a teljes Burton-Schumacher vonalat és ahelyett, hogy visszanyúlt volna hozzájuk hasonlóan a 60-as, 70-es évek gótikus hangulatához, inkább a 80-as évek történeteit tekintette inspirációnak.
A Begins egy tökéletes előzménytörténet és kezdet Batman karakteréhez. Nolan a Mementóhoz hasonló mozaikszerű szerkezetet alkalmazta a film első felében, póbálva közelebb hozni Bruce Wayne karakterét a nézőhöz: a régi filmeknek ez volt az egyik sokat citált hibája, hogy Batman karizmatikus jelenlétével Wayne karaktere nem tudott lépést tartani. Az új filmek érdekes módon pont fordítva működnek, többet kapunk Wayne-ből, egységesebb személyiséget sikerült megalkotni, mint korábban. Christian Bale pedig remek választás volt, erőteljes színészi jelenlét, nagy beleélés, mint mindig és fizikailag is topon volt mindhárom rész alatt, cserébe Katie Holmes sutasága igazi feketepontot hagy a Begins ellenőrzőjében.
A film során gyakorlatilag végigkövetjük Wayne életpályáját, amíg Batmanné válik, remekül beleszőve a cselekménybe segítőit, Alfredot és Foxot, akik morális bólyaként végigkövetik pályafutását. Az ellenfelek szándékosan másodvonalbeli DC gonoszok, viszont a minőségi színészi játéknak és jól megírt forgatókönyvnek hála erős karakter lett mind Crane, mind pedig Ras al Ghul, a többi feltűnő DC karakterről nem is beszélve (Carmine Falcone, Victor Zsasz).
Nem mondanám akciódús filmnek a Beginst, főleg ha a Rises utolsó üldözését veszem figyelembe, kifejezetten lassan folyik a cselekmény, akciójelenetből sincs sok (azok viszont rendesen odavernek), ugyanakkor olyan gondolatokat fogalmaz meg, amik végigkövetik az egész trilógiát és így nem csak az események hatnak ki egymásra a külön részekben, de sikerült egyfajta morális alaptázist megalkotni a trilógia mögé ([link], [link], [link]).
Amiben viszont ez a rész talán a legerősebb, az a zene. Nagyon erős a Joker téma, a Deshi Basara pedig még jobb, de az az alap, amit Zimmer és Newton-Howard adott ezzel a filmmel, igencsak tiszteletet parancsol (érdekesség: mindegyik track egy denevérfaj nevét viseli). Elég csak ebbe belehallgatni, Zimmerék gyakorlatilag zenét húztak a denevérek jellegzetes hangjaira, a szárnysuhogásukra és a ciripelésükre, moziban egyszerűen lemászott a vászonról a film és nem kellett hozzá 3D, egyszerűen csak a kép és hang tökéletes összhangja.
Nem voltam oda régen a Batman Beginsért, de most ezt tartom a trilógia legjobbjának. Egy nagyon jó forgatókönyv, jó színészekkel és karakterekkel (-Katie Holmes) és szinte tökéletes körítéssel, megérdemelten kapott kritikai elismerést és lett szolid siker.
Ami miatt utálni lehet, hogy enélkül nem tartanánk ma ott, ahol: a Marvel ugyanis a Begins sikere után döntött úgy, hogy agresszívabb franchise építésbe kezd, félve attól, hogy a DC meglép a filmes porondon: így lett újabb Hulk, Ironman, ergo a teljes Marvel világ, de ennek a filmnek köszönhetjük a 300-at és a Watchment is, gyakorlatilag elindítva a képregényfilmek teljes térhódítását.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. I, Robot 2-ről esetleg nem hallani valamit? Az 1 nagyon bejött, rengetegszer láttam, remélem lesz folytatása. Már ha nem is a storynak, hanem magának a filmnek. És természetesen Will Smith-szel
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
madgie
titán
válasz Bad Pritt #44102 üzenetére
"Nem voltam oda régen a Batman Beginsért, de most ezt tartom a trilógia legjobbjának"
Én már ezt rég mondom. Mármint hogy a Begins szerintem a legjobb.
Más, de nemrég végeztünk ezzel. Gyerekek, mekkora híg fos ez! Adott a nácizmus, egy ahhoz kötődően egész jó sztori, jó színészek és egy kegyetlenül elb@szott rendezés. Csak a végén derült ki számomra, hogy Clooney volt az elkövető, de ezt nem kellett volna. Béna megoldások, unalmas az egész úgy, ahogy van, a nagy öregek kikacsintásai a rendezés és főleg a zene miatt rettentő gagyivá, kábeltévés másodvonalbeli filmmé süllyesztik az egész produktumot. Clooney meg egy bájgúnár a szerepében, alapvetően nincs bajom vele (sőt), de itt aaannyiraaa túljátssza a szerepét, hogy az arcom folyamatosan martam, ha a képernyőn volt.
Szóval ha rám hallgattok, kerüljétek!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ööö...
Batman Begins és zeneként a "Joker-téma", illetve "Deshi Bashara"? Az első a második részben volt csak (erős biztosan csak ott volt, a Beginsben csak egy kártyát látunk Jokerből), a Bashara meg Risesben volt. vagy én nem értettem valamit?
Az elejével egyébként egyetértek, meg az utolsó mondattal is nagyon De ettől még a trilógiából nekem kedvenc a Dark Knight.GrooveHero: nagyon csodálkoznék, ha lenne bármi folytatás. Mondjuk ha Asimovot csak ilyen formában tudják feldolgozni, akkor inkább ne is legyen...
(nem volt rossz film, de az eredeti novelláskötethez vajmi kevés köze volt, szépen megvették a címet és Asimov nevével eladták. Akkor inkább már a 200 éves ember, az azért hűbb maradt az eredetihez)Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
devil-k
nagyúr
Szerintem a Nolan féle Batman vonal a Sötét lovagnál kezdett el kiteljesedni, amikor már a technika is jobban adottabb volt az elképzeléseihez.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel előtte nézte ki magának Heath Ledgert Joker szerepére.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Bad Pritt
félisten
válasz genndy #44105 üzenetére
Úgy értettem pont, hogy erős a Joker zene (a második részben), meg a Deshi Basara (a harmadikban), de az itteni szerintem a legjobb.
Az a jó ebben a trilógiában, hogy mindhárom rész nagyon erős. Meg tele van felejthetetlen pillanatokkal, a Dark Knight repülős kínai része nagyon erős volt, ahogy a vége is, a Rises repülős részétől lehidalok mindig, plusz ugye a Batman Bane csatornabunyó...devil-k: A Brokeback Mountain után lett Ledger az elsőszámú kiszemelt. A Dark Knight is fantasztikus, legnagyobb baja (egyrészt a lehetetlenségek, mint hogy Joker aláaknáz mindent, anélkül, hogy tudnánk), hogy a Rises története a Dark Knight utáni állapotba hoz egy Beginsből leágazó szálat és emiatt kicsit kilógatja a középső filmet az egészből.
Más: Star Wars 8 director.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Black's Game?
Látta valaki?
A jobb európai filmek közé tartozik?Trailer alapján patent.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Bad Pritt #44107 üzenetére
Ok, így már értem.
Nekem pont az első részből nem maradt meg a zene, max a főtéma, de a DK és a DKR albumait rendszeresen meghallgatom. Azt viszont sajnálom, hogy a DK repülős jelenetéből az a klassz cselló/nagybőgő "reszelés" (pont mikor kikapja a gép Lauval) az OST-n kimaradt. Az akkor és úgy nagyon erős pillanatCsak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Bad Pritt
félisten
válasz genndy #44109 üzenetére
Az csak a végefőcím zenéjében volt benne sajna, én is kerestem anno.
Meg a Rises soundtrackból a Risen from Darknessben is benne van, a 3. részben többször használták.
Mondjuk a másodikból ez nagy kedvenc, főleg 2:10-től annyira jellegzetes meg Zimmeresen egyedi, fantasztikus. A 3.-ból meg volt az a rész a motoros üldözésnél, mikor Bane megfordul és a Batman téma hirtelen beleváltott a a deshi basarába, ahogy egymással szembemotoroztak, az nagyon erős pillanat volt.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
The Drop International Trailer
Csak a nevek: Tom Hardy, James Gandolfini, Noomi Rapace, Matthias Schoenaerts. Rendező: Michael R. Roskam (Bikanyak). Brooklyn, pénzmosás, rablás, megtorlás. Ez eléggé ott lesz, trailer alapján.
-
Tibiajax
nagyúr
The Machine
hd,dts
Most valami ilyenre vágytam, ki is elégített. Nem egy mérföldkő, de korrektul lett megcsinálva és van egy hangulata is valahol.. ost rendben van
úgy is mondhatnám, egyfajta b-movie, de az a fajta, ami nem a trükkök vagy a játék színvonala miatt B, hanem az a klasszikus b sci-fi, pont ahogy a régi szép vhs-es időkben.. amiket annyira csíptünk annak idején
7/10 -
Kidus
őstag
How To Train Your Dragon 2
Mesebol 10/10, erdemes volt varni ra, jobb lett mint az elso szvsz
Assuming Control
-
gyuromoj
veterán
The Drop az angoloknál: Tom Hardy és a maffia pénze
The Bronx Bull-előzetes: a nem hivatalos Dühöngő bika folytatás
A Capitol ezt gondolja a körzetekről
The Good Lie-előzetes: a Blind Side producerétől
Kevin Feige Ant-Man-ről és Doctor Strange-ről
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Jhonny06
veterán
The Raid 2 HD kint, végre..
-
MurdR
veterán
Nem is tudtam hogy lesz/elkészült a folytatása, akkor ezzel meg is született az esti program, asszonykámnak nagy kedvence volt az első rész.
Mostani nagy csalódás: Jack Ryan- árnyékügynök.
Vártam, alig vártam hogy megjelenjen, hogy meg tudjam nézni, mert a trailere alapján ígéretesnek tűnt az alkotás. Hát, lehet hogy túl sokat vártam tőle.
Aztán azt tudja-e valaki, hogy a kedvenc zombisvámpíros filmemnek (The Priest- A pap) készül-e már a második része, vagy lesz-e egyáltalán? Egy ideig názelődtem utána, de meguntam...
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz devil-k #44112 üzenetére
Hát Nolan már nem fog Batman körül ütyködni, a Warner kompletten rebootolja a DC világot új Batmannel, úgyhogy az szerintem marad úgy annyiban.
De nem kell félni, az Arrow tehetséges készítői lehet berakják Nightwinget a sorozatukba, ezzel párhuzamosan pedig készül egy fanmade Kickstarter websorozat is Nightwinggel. A második érdekes lehet.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Ez a Bonnie es clyde film vagy sorozat? Miféle? Elkaszaltak ket resz utan vagy egy minisorozat?
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Batman Begins soundtrack sorba rendezve.
Vespertilio
Eptesicus
Myotis
Barbastella
Artibeus
Tadarida
Macrotus
Antrozous
Nycteris
Molossus
Corynorhinus
LasiurusNolan odavan ezekért a szójátékokért úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
cattus
addikt
Az Így neveld a sárkányodat 2-nek milyen lett a szinkronja? Illetve megéri 3D-ben nézni?
Do the thing!
-
Bad Pritt
félisten
válasz callmeakos #44131 üzenetére
Ezek a Transformersek nem a srácon mentek el, a mostani is ugyanolyan sz*r lesz, mint a 2 meg a 3 volt, a kérdés csak az, hogy látványban hoz-e annyi pluszt, ami mozit érne (Dinobotok pl.). De azzal remélem mindenki tisztában van, hogy a 160 perces játékidőnek töredéke lesz akció. Játékidő arányában a Transformersek nagyon messze vannak az "akciódús" kifejezéstől, viszont ami van, az nagyon intenzív. Bár ebbe az olyanokat is beleszámolják, mikor LeBöff meg Patrick Dempsey verekedett a törmelékek között, ami kutyát sem érdekelt, mégis erről szólt a harmadik rész végén a harc fele. Most sem lesz másképp, Bay nem képes és nem akar fejlődni. Ja meg lesz-e benne idegesítő törperobot, mint az előző kettőben volt. Az az alja az egész sorozatnak, nem a ripacs srác.
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
válasz Bad Pritt #44132 üzenetére
Most megint ott tartunk kinek mi. Engem rettenetesen irritált az amit LeBöff leművelt. Sokkal jobban, mint az ikrek (akik szerintem is full fölösleges elemek voltak).
A mostani rész nagy része azzal fog elmenni hogy elmesélik mi történt a harmadik rész után, picit felvezetik Whalbergéket, aztán jön a gonosz jóslat, hogy jön az emberiség kiirtása bla...bla...blaaaaaaa.
Bay nem katasztrofális rendező (lásd Pain and Gain) csak egyszerűen amikor Trasformersre kerül a sor, annyira elvész a CGI orgia fest-ben, hogy egyszerűen minden más háttérbe szorul. Nem várok ettől a filmtől lényegi újítást. Ha hozza azt, amit a harmadik rész hozott, én elégedett leszek. Na meg hogy a Dinobotok legyenek kicseszett badassek, ha már behozták őket. Arra azért kíváncsi leszek, hogy Optimus miért ad egy tockost Grimlocknak, ha elméletben egy oldalon álnak.All→M8
-
Bad Pritt
félisten
Ezzel nem tudom mi van, valami filmfesztiválon már bemutatták elvileg, ott odavoltak érte, de megjelenni nem akar. Jai Courtney végre kicsit értelmesebb szerepben, kíváncis leszek, megbírkózik-e vele. Joel Edgerton nagy kedvenc a Warrior óta, Tom Wilkinson meg jelenleg az egyik legjobb a korosztályában.
noxwill: Nem rossz rendező, de nem képes fejlődni, mert saját magát fogja a bugyuta kliséfilmekkel. Ami szomorú, hogy ezen a nyáron komolyan lehet, hogy ez a Transformers fog kiemelkedni az élőszereplősök közül (vagy a teknőcök, hehe ), annyira sivárnak néz ki. Egy hete gondolkodom, hogy ezt a Transformerst érdemes lesz-e megnézni, de annyira ugyanaz, mint a 2-3 volt (még az űrhajók is ugyanúgy lebegnek a felhőkarcolók fölött ), hogy az már szánalmas. Lecserélték az emberi főszereplőt, akinek amúgy sem kéne nagy szerepnek lennie, mégis a filmek 80%-a az emberekről szólt, szörnyen megírt szövegkönyvvel, unalomig ismert panelekkel, idegesítő karakterekkel, akiket szerencsére most kukáztak. Ettől függetlenül ha végigpörgeted a mostani szereplők listáját, elég sok defektes egyént találsz. Na mindegy, megvárok pár hiteles véleményt róla, aztán ha elrobogott a hype-vonat, kap egy esélyt.
Más: van ez a forma, mondom tiszta Aquaman! Kicsit utánanézek és lol, valami sorozatban tényleg volt ő Aquaman. Valami ilyen karakterű ember kellett volna hozzá, Jason Momoa inkább J'onn J'onnz típus.
[ Szerkesztve ]
-
Pali1119
tag
válasz callmeakos #44134 üzenetére
Na meg azt is mindenki milyen jól elfelejti, hogy
ad1: Bay rendezi és nem írja ezeket a filmeket
ad2: a fiatalabb generációt célozzák meg, nem a 30-as korosztályt /én is sajnálom, de ez tény/.[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
Bad Pritt
félisten
válasz Pali1119 #44136 üzenetére
Valóban, tudod ki írja? Aki a Sikoly 3-at, Kör 2-t, meg a Transformers 2-3-at letette az asztalra. Gratulálok neki, Oscart érdemel mindegyik.
Amúgy az, hogy LeBöff végigsikoltozott 3 filmet nem az író döntése, hanem a rendezőé (meg a színészé).Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz callmeakos #44138 üzenetére
Semmi, egyikre sem emlékszem már.
De becsületére legyen mondva, hogy egyedül kalapálta össze ezeket a remekeket, a röhej, mikor 4-5-en dolgoznak egy forgatókönyvön és ugyanolyan sz*r lesz, mintha egy ilyen középszerű író csinálta volna.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Hintalow
senior tag
válasz Bad Pritt #44132 üzenetére
A transformers filmek ott csúsztak el, hogy a tényleges szereplők csupán háttérelemek a filmek nagy részében, teljesen jellegtelenek, az a pár robot, akinek van személyisége, teljesen ki lett forgatva önmagából.
Túl sokat szerepelnek a "húslények", és többségük alapjáraton idegesítő, béna karakter.
Mindezt megfejelve az arcpírítóan béna helyzetekkel és poénokkal, meg azzal, hogy gyakorlatilag az összes film egy US army reklám, és a dicsőséges amerikai hadigépezet ajnározása. (akik lazán darálják le a velük szemben millió éves fejlettségi előnyű, és millió éve háborúzó lényeket)
A mai napig TF rajongó vagyok, de a filmekből az elsőt bírtam végignézni.Ez főleg annak tükrében rossz, mert nem a gyenge alapanyag miatt lett ilyen, hiszen jelenleg is futnak a képregények, a két ongoing sorozat a More than meets the eye és a Robots in Disguise mind a kettő olyan mélységgel, történetvezetéssel, karakterekkel (és sokszor poénokkal) rendelkezik, ami pl a marvel/dc-nél a top címeknél van. (és kb 0 ember szerepel bennük )
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Devid_81
félisten
Jo hangulatot arasztott magabol ez a film elejetol a vegeig.
A mondanivaloja is erheto volt, es kellokeppen ki is toltotte a hosszu jatekidot.
Nem mondom, hogy nem volt benne par "nah ezt most miert kellett" erzes, de szerintem ehetore sikerult meg igy is.
Az imdb pontozassal nem teljesen ertek egyet, ambar teny, hogy messze van a nagyon jotol, viszont messze a kozepestol is.
Megnezese, es majd ertekelese szvsz erosen fugg az epp jelenlegi erzelmi allapottol, igy biztos vagyok benne, hogy erosen eltero lesz a velemenyezese.7.5/10
...
-
Bad Pritt
félisten
válasz #54715584 #44146 üzenetére
A Kör zsír volt, a Ringu is. De a Kör 2 és a Ringu 2 nagyon selejt.
Ez az Anchorman 2 amúgy tényleg akkora agymenés, mint amekkorának pár jelenet alapján tűnik? Ebbe a réten verekedősbe futottam bele, nagyon durva.
-
darál0w
Jómunkásember
Silent Hill 2
hulladék...2/10
Jack Ryan: Shadow recruit
MI koppintás, de cseppet sem rosszabb...tele akcioval és kevesebb Tommal...
6/10
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Apple notebookok
- Interactive Brokers társalgó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Milyen NAS-t vegyek?
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest