Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Lorenzo's Oil (Lorenzo olaja)

    Fura, elvileg még senki nem írt róla. Nekem régi pótlás volt, de szerintem sokan ismerik (tévében biztos adták sokszor, stb.), azért pár sort mindenképp megérdemel.

    Végtelenül megható, roppant felemelő, és fonák módon tanulságos történet, mely az Odone-család küzdelmét követi 1992-ig. A kisfiúnál egy ritka, a tudomány számára még jóformán újnak számító, végzetes betegséget, az ALD-t diagnosztizálják és az esélytelenség hírét közlik szüleivel. Ők azonban belevetik magukat az információk tengerébe, kapcsolatokat keresnek és konokul a megoldás irányába törnek.

    Azt le lehet szűrni, hogy az érdekek és személyes jellemzők rendkívüli mértékben befolyásolnak dolgokat az életben. A család tehetős és rámenős, kitartó és talpraesett, ezek elengedhetetlennek tűnnek, hiszen sok esetben csak valamely tényező adott és ami szemben áll, az a bürokratikus, anyagias és "ráérős közöny", ami néha nem tolerálható, nem elég.

    Nagyszerűek a színészek, igen jól lettek kiválasztva. A történet tempója révén érezni kezdjük az idővel való versenyfutást, röpülnek a hetek, hónapok, és egyre jobban bevonódunk a harcba, melyet hőseink vívnak. A zene szentimentális, rátesz egy lapáttal az amúgy is megindító sztorira.
    Ami meglepett, hogy a rendező (és író) az a George Miller, akit a Mad Max-ek és a Táncoló talpak-mesék fémjeleznek. Jó választás volt, arányosan, okosan ábrázolta a felölelt időszakot, a szülők vívódásait, az érintettek (orvosok, más családok, cégek) jelenlétét. Szerintem kihozta a maximumot.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák