Aktív témák

  • bagyulajuve

    addikt

    Amikor megállt a Föld:
    Nyomokban spoilert tartalmaz. Nem olyan rossz film szerintem. Értelme lenne és tanúlságot is hordoz magában (nem is kicsit). Ami rossz az a részletek, több ponton is hülyeséget véltem felfedezni (csak 1 így hírtelen: a csaj elvileg xenobiológus, de vele adatják be a nyugtatót, szinte felügyelet nélkül, ja persze).
    Keanu hozza a fapofát az igaz, de ebben a szerepben ez kell, Jennifer Connely és Kathy Bates is elmegy. A film vége természetesen nem tetszett, nem értem miért gondolta meg magát Klatuu, mert csak valami érzelgősség kibontakozását láttam, de ennyi elég is már, hogy az ember meg tud változni, semmi érv nem volt amellett, hogy az meg is történhet. Ja, és végig azt vártam, hogy megáll a Föld :DDD (az eredetit nem láttam).
    A látvány nagyon ott van amúgy, talán a legjobb cgi, amit eddig készítettek. Összességében lehetne akár 8/10 is a film nálam, de a sok apró dolog leviszi 6/10-re. Simán nézhető, engem lekötött, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.

    Ne bántsátok a fekete rigót:
    Egy igazi filmklasszikus Gregory Peck-kel a főszerepben, 1962-ből. Nagyon jó film, igazi dráma, végig lekötött. Valamennyi színész zseniális, és az a feszültség amit sokszor hordoz az már Edgar Allan Poe-t idézi. Igazi társadalmi képet ad a Déli Államok-ról a 2 világháború közötti időszakból egy ügyvédről, egy fekete vádlottról (akit véd) és egy kirekesztett ifjúról, aki csak a film végén bukkan elő, de igazi meglepetést okoz. 9/10. Azt hiszem egyre több klasszikust fogok megnézni, sajnos jó pár kimaradt, vagy már nem emlékszem rá. A múltkor például a Moby Dick-et néztem meg, ez is egy mestermunkat (8/10). Gregory Peck pedig zseniális színész.

    [ Szerkesztve ]

    Resistencia eterna

Aktív témák