- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OpenWRT topic
- OpenMediaVault
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- Adobe Photoshop
- Már embereken is kísérletezhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- Synology NAS
- Docker konténerizálás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armandus
kezdő
Tehát árat emelnek amit aztán így varrnak az EU nyakába. Ügyes.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
zizidor
senior tag
Mi a helyzet a Windows 11-gyel, ahol már alapból ott a Teams?
Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.
-
joey04
titán
Az EU megint elintézi, hogy többet fizethessünk.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
L3zl13
nagyúr
Az ha jól tudom, csak magán chatre jó, nem csoportmunkára. Szóval az nem konkurenciája a Slacknek.
Persze, ha valaki olyan is elkezd siránkozni akinek ilyen terméke van akkor majd azt is kiveszik.Elég nevetséges, hogy egy amcsi cégnek egy másik amcsi céggel van baja és az EU játsza a nagy igazságtevő szerepet. Még ha valami EU-s cég érdekeit védené ezzel.
[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
-
janos68
aktív tag
Jogos.Lehet így próbálják magukat fontosnak mutatni,holott az IT szektorban szinte egy nulla az EU.
Már régen saját oprendszernek,chip tervezésnek és gyártásnak,meg az ezeket kiszolgáló alkalmazásoknak kellene dübörögnie az EU-ban,és akkor nem lenne kiszolgáltatva idegen országoknak és azok cégeinek diktálására.
Sajnos a béka segge alatt vagyunk ebben,és nem is látszik hogy lenne valamiféle pozitív változás. -
janeszgol
félisten
Én 1 dollárral kérnék többet az MS helyében. Win-win.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
veterán
Nem értem ezt a rinyát az EU, ill. a konkurencia részéről. Egyfelől senki sem tiltja a Slack-nek, hogy csináljon egy Office csomagot, amibe aztán integrálja a Slack-et, másfelől annyi minden más is össze van már integrálva (Win, Android-os mobilok ... és gondolom az almások esetén is hasonló a helyzet).
-
Armandus
kezdő
Ilyenkor mindig elgondolkodok azon hogy ezért ki a felelős. Az MS aki kihasználja a piaci lehetőségiet vagy a konkurencia aki nem tud egy elvileg alsóbbrendű terméket megverni. Az igazság meg valahol biztosan a kettő között van
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
<Adamsky>
veterán
"Az MS aki kihasználja a piaci lehetőségiet vagy a konkurencia aki nem tud egy elvileg alsóbbrendű terméket megverni."
+1Esetleg kiegészíteném egy kínzó kérdéssel: az átlag felhasználó ennyire hülye?
#11 flexxx2
A beépített autórádiókat mikor tiltják be? Engem meglehetősen frusztrál, hogy a gyári (drága) sz@rokkal kell használjam az autóm.
Lehet ezt cifrázni ... -
Armandus
kezdő
válasz
<Adamsky> #13 üzenetére
Esetleg kiegészíteném egy kínzó kérdéssel: az átlag felhasználó ennyire hülye?
Nem hülye hanem nem érdekli. Ameddig az adott termék amit használ az igényeit kielégíti addig nem fog azzal foglalkozni hogy esetleg lehet jobb is."A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Rowon
őstag
Nem tudom, én még mindig el vagyok akadva a Windows XP-nél. Annyira egyszerű, átlátható, funkcionális volt az egész, minimális grafikai fícsörökkel, ezzel szemben az újabb Windowsok tele vannak pakolva mindenféle haszontalan kacattal. Nekem a Teams sem jön be, pedig munkahelyből adódóan muszáj használnom.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
scyllarus
veterán
A Teams a legjobb dolog, ami a munkahelyen történhet. Stabil, mindenre alkalmas, tényleg megkönnyíti a munkát.
[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Rowon
őstag
válasz
scyllarus #18 üzenetére
Nekem a céges gépem vergődik a Windows 10, a védelmi szoftverek, a Teams, az Outlook, meg a frász tudja még minek a futtatása alatt. Egyszerű irodai brand számítógép iGPU felállásban, 8 giga rammal. Valahol azért csak irritáló, hogy ilyen alap dolgokhoz is már egy erősebb gépre lenne szükség, közben meg a grafika, az animációk, a rendszer, stb. eszik meg az erőforrások javát, ami szerintem pont értelmetlen és nem hatékony.
Bloat az egész úgy ahogy van.
Szerk.: ja, bocs, 4 giga ram.
[ Szerkesztve ]
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Busterftw
veterán
De épp ez az, a Microsoft kínál all-in-one enterprise megoldást, oda-visszaiintegrációval, szóval konkrétan mit akar itt a Slack?
Csodálkoznak hogy az ezredik chat appjuk a kutyának nem kell?Bíróságon bohóckodni azért futja, ha már nyereséget még egyszer nem termeltek.
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
tag
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Busterftw #21 üzenetére
A slack-et is lehet integrálni egy rakás dologgal és van egy pár dolog ami szerintem kényelmesebben működik benne.
Mi a cégnél slacket használtunk mielőtt o365-re váltottunk volna levelezés+office csomag kapcsán és akkor már logikus lépés volt dobni a Slacket ha már úgyis ott van a Teams ami benne van a csomagban. Ha nem így lett volna, nem biztos, hogy váltunk. Legalábbis nem lett volna magától értetődő a dolog, hanem a hasznos feature-ök és ár függvényében történt volna a döntés.Pl. telefóniában még mindig nem álltunk át, hiába van az is integrálva Teamsbe. Mivel feláras funkció, a cég egyenlőre maradt a jelenlegi soft phone megoldásnál.
Aki hülye, haljon meg!
-
catlaca
senior tag
válasz
Busterftw #21 üzenetére
Ugyanaz a parasztvakítás megy mint a mobiladatkeret kapcsán, valaki elsírja magát az eunál, aztán semmi nem változik, csak hamarabb elfogy az adatkereted. Itt majd európában drágább lesz az office csomag. Köszönjük a nincsmit! Már nem tudom hanyadjára kommunikálják, hogy értünk küzdenek a gonosz multik ellen, de végül mindig jobban jár a multi és a fogyasztóval basznak ki.
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
strogov
senior tag
válasz
scyllarus #18 üzenetére
Nehéz eldönteni, hogy szarkazmus, vagy tapasztalatlanság. A teams mint chat se stabil nemhogy kollaborációs munkában. Van olyan céges gép amin minden restart után újra kell telepíteni mert ha egyszer kilép belőle a user akkor többet nem indul el. Nálam pár nap után bedarálja a cpu-t. Restart után pár napig megint elfogadható. Van, hogy fél perces lag van képernyő megosztásnál (mindenkinél). De legalább megjön a kép
Skype-nál nézhetted a fekete képernyőt amíg újra nem indítottad. Volt, hogy 3-4 alkalommal újra kellett indítani a skype-ot. A file kezelés egy katasztrófa. Ennél még egy ftp szerver is kényelmesebb. User korlát nevetséges. Egy közepes dm-et nem lehet chat-ből nyitni, naptár kell hozzá. A naptár meg vagy jelez, vagy nem.
Többnyire azért működik ... lassan, döcögősen, de megy. i7, 16GB ram, ssd.
-
Busterftw
veterán
Jó hát meg is válaszoltad magadnak, az Office-t meg felrakod aztán van minden és működik az integráció mindennel.
A cég azzal nincs kisegítve különböző API-okkal mit tud összehegeszteni Slacken, miközben egy normális videó konferenciát nem tud, és akkor nincs se Office se semmi. -
E.Kaufmann
addikt
Bejelentkezési gondok esetén az egész M365 termékcsaládnál érdemes takarítani a Hitelesítőadat-kezelő alatt, sokszor kihúzott a pácból. Valamint lehet még HW hiba is, pl TPM, mert úgy vettem észre az M365 család használja erőteljesen, lehet a Teams is. Amúgy irodába is minimum már a 8GByte RAM és 4 szál. Esetleg érdemes a víruskergetőt kicsit befenyíteni, lehet, az fogja meg.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Mi eleinte a zoom-ot használtuk, de a teams sokkal jobb, átálltunk a cégnél arra. Nem tökéletes a teams se, de az általad írt problémák nem jelentkeznek.
Az user korlátot nem értem, mi néha közel 200 résztvevővel tartunk teamsen prezentációkat, tájékoztatókat és a teams nem problémázik az userek száma miatt.
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
E.Kaufmann
addikt
Az, de ez kivételesen nem a Microsoft hibája, ők sokáig nyomatták az alap Lumiákban az 1GByte mindenre elég filozófiát
(Amúgy kár értük, kiváló ügynökök voltak, csak hát a fejlesztők is hanyagolták, majd a picipuha is. Egy ex Lumia 435 majd 550 tulaj)
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
strogov
senior tag
válasz
Donki Hóte #31 üzenetére
"Az user korlátot nem értem"
A chat group-oknak van korlátja (talán 20 fő). Ezért ha nagyobb összeröffenés kell akkor ki kell írni meeting-et. Nyilván ebbe akármennyi ember bemehet. Viszont a group hívás telefonon olyan mintha hívnának, de gépen is eltéveszthetetlen. A meeting-et viszont nem mindig dobja fel (telefonon soha), vagy ha veszett munkában vagy akkor azonnal el is tünteti a kis ablakot, és egy nyikkanást sem hallassz belőle. Eleve tray fölé teszi a kis ablakot ami nekem a legkisebb monitor-on van.
Külsősökkel meg mindig meeting kell. -
dabadab
titán
Az MS aki kihasználja a piaci lehetőségiet vagy a konkurencia aki nem tud egy elvileg alsóbbrendű terméket megverni.
A megveréshez egyenlő esélyek kellenének. Úgy nehéz megnyerni egy pehelysúlyú boxmeccset, ha az ellenfél melllett a nehézsúlyú bajnok bátyja is ott van a ringben.
A piacszabályzásnak az egyik feladata pont az, hogy egyenlő esélyek teremtésével azt segítsék elő, hogy a jobb termék le tudja nyomni a rosszabbat.DRM is theft
-
dabadab
titán
Van olyan céges gép amin minden restart után újra kell telepíteni mert ha egyszer kilép belőle a user akkor többet nem indul el.
Ez egy régóta ismert probléma, olyannyira, hogy maga a Teams is javasol (egyébként nem működő) workaroundot rá, de a jelek szerint az még nem merült fel, hogy ténylegesen ki is javítsákDRM is theft
-
Busterftw
veterán
válasz
Donki Hóte #31 üzenetére
Havi "Town Hall" hivásunk 14 irodából 10+ országgal 400+ alkalmazottat simán visz.
-
Rowon
őstag
válasz
E.Kaufmann #39 üzenetére
Nem tudom, Firefoxot használok rajta, meg néha elolvasom a leveleimet, meg egyéb appokat használok. Oszt jóvan. Játszani nem játszok, mert az a halála lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Mintha versenyszempontból releváns méretű cégek aszerint döntenének, hogy mi a jobb és/vagy kényelmesebb a dolgozóknak (vagy akár hogy mi van mibe csomagolva egy mezei user számára), és nem aszerint, hogy kivel kötnek anyagilag kedvezőbb egyedi megállapodást egy-egy eszköz/technológia adaptálására.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rowon
őstag
válasz
arnyekxxx #41 üzenetére
Egyénenként változnak az igények. Leselejtezett irodai gépből meg Haprós hirdetésekből összeraktam egy egész pofás LGA775 buildet, ami "smooth"-ban viszi a Win10-et. Kifingott technika ma már az LGA775? Valakinek az, de itt a példa, hogy az is jó még valamire. Négy magos Q8300 processzor, 2x4 GB Kingmax DDR3 ram, egy Sapphire HD 5670 1GB videókari, meg egy SSD. Böngészni lehet vele, gyorsan is reagál, a 2016-os Officet megint viszi, ugyanígy az egyéb diagnosztikai programokat, plusz YouTube HD.
Nem akarom mégjobban szétoffolni a témát, de ezért emelem a kalapom a Linux fejlesztők előtt, mert megadják az esélyt az ilyen öreg(nek mondható) vasaknak is, hogy ne a szemétdombon végezzék, hanem még valamire legyen jó az is. A Microsoft meg itt szórakozik a TPM chippel... meh... lónak a f...szát...
-
Rowon
őstag
Na olyanom nincs és jelenleg nem is akarok. Aztán ki tudja mit hoz a jövő, amely sűrű ködbe burkolózik.
Amin gondolkoztam, az egy kártyaPC + HDD felállású szerver, ami legrosszabb esetben is enne ~10W körül. Az mehetne állandó jelleggel adatmentésre.
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Donki Hóte #31 üzenetére
Teams egy kalap gyorsemésztett babgulyás.
Hiányos, nem működő funkciók. Fentebb leírt módon működő funkciók.
Slack sokkal jobb nála.
Továbbmegyek, a legjobb az lenne, ha a Discordot lehetne használni vállalati környezetben. (A Slack egész hasonlított hozzá)
Az lenne a világbéke és a fékezhetetlen fejlődés alapja.
Ritkán szar, tele van jobbnál jobb funkcióval (amit igény szerint hajlandóak is bővíteni belátható határidőn belül hiba nélkül..mert nem óvodás csimpánzok ülnek a programozók monitora előtt), full felhasználóbarát és teljesen átlátható, érthető a felépítése.
Thanks for coming to my TED talk.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Más ára lenne az Office-nak Teams alkalmazással és anélkül, így a Microsoft elkerülhetne egy trösztellenes vizsgálatot és büntetést az EU-ban.
- OLCSÓ akár belépő játékos PC-k.
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Fantomfekete
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs