- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
jöhet, nekem nincs bajom a mostanival sem. mondjuk nekem a vista is jól ment, szóval...
egyedül a 8 maradt ki, annyira szar volt számomra. -
-
Fecogame
veterán
Ha lesz belőle LTSC verzió, és abban nem lesz benne ez az AI marhaság, akkor jöhet
Ha nem, akkor még velem marad egy jó ideig az egyedire szabott Win10 LTSC telepítő ISO-m, csak még frissítem kicsit
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
King Unique
titán
válasz Synthwave #10 üzenetére
Hivatalos: Windows 10-re is kiadja a Copilot-ot hamarosan a Microsoft
Ha csak az AI, illetve Microsoft Copilot MI miatt nem akarsz Windows 11/12-re váltani, akkor pont cseszheted, mert az a Windows 10-be is integrálva lesz, a múlt havi KB5032278 számú "C" kumulatív frissítéssel már el is kezdték teríteni a Home és Pro kiadásoknál, ami a következő havi "B kumulatív frissítésben is benne lesz, + később az Enterprise és Education kiadások is meg fogják kapni.
Három évvel meghosszabbítja a Windows 10 támogatását a Microsoft
A Windows 10-nél is lesz ESU, vagyis + 3 év kiterjesztett támogatás 2028-ig, de az hivatalosan csak szervezeti (céges, vállalati, intézményi) szinten lesz opció díjfizetés ellenében.
[ Szerkesztve ]
-
válasz King Unique #57 üzenetére
Linux Mint. Fuck MS.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
King Unique
titán
-
Trailblazer
veterán
válasz King Unique #57 üzenetére
Copilot amúgy sincs EU-ban, nem?
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
King Unique
titán
-
Dr. Akula
félisten
Tegyük hozzá hogy XP előtt a 95 (/98/ME) volt, ami még annál is nagyobb hulladék volt, így akkor az istencsászár tudott lenni. Vakok közt a félszemű... A Vistával tényleg nem volt baj, legalábbis nem több mint a 7-essel, csak állítólag magasabb volt a hardverkövetelménye egy C64-nél, így a magyar múzeumi vackokon nem futott annyira jól. De rendes vason meg igen, azzal nem is volt gond. A Win10 egy megváltás volt a 7-es egyenkénti frissítései után. Nem kellett 1 napot azzal elkúrni hogy talál 2, majd 10, majd megint 1 frissítést (mind után reboot persze), és még ugyanezt 20x. A 11 a 10 után olyan mint a 7 a Vista után. Kb. ugyanaz, csak némileg javítva.
-
Dhampir
félisten
Talán nem válthatja ki mindenben a Windowst, de érdemes lehet kipróbálni akár egy ingyenes Linux terjesztést is, például a Linux Mint kiadást:
-
King Unique
titán
válasz Trailblazer #61 üzenetére
Nincsen még, amit korábbi hírekben is leírtak és ezért "itt" Windows 11-nél sem tudja mindenki használni. De ez gondolom csak egyelőre állapot és a jövőben változni fog.
-
PTM
tag
válasz Dr. Akula #63 üzenetére
A Vistát vagy rendberakták egy év után amikor átálltam rá, vagy tényleg nem volt vészes hardverkövetelménye. Az akkor már inkább gyengébb gépemen is nagyon szépen futott.
Én inkább a DirectSound elhagyása, ezzel az EAX-támogatás megszűnése miatt emlékszem rá. Azt azért sajnáltam akkoriban.
[ Szerkesztve ]
-
User64476
őstag
Én úgy emlékszem a 10 az utolsó Windows.
-
-
Kansas
addikt
válasz User64476 #69 üzenetére
Jajj, akadjatok már le erről, azt is mondták, a csempés felületé a jövő, ráadásul minden platformon, azt miért nem kéritek számon rajtuk, he?
Annyi mindent mondtak, amiben nem lett igazuk, a 640KB RAM-tól kezdődően napjainkig, de ez a "Win10 az utolsó Windows" akadt be mindenkinél dedós toporzékolás szinten... Nyugodtan fel lehet nőni, azt a tervet évekkel ezelőtt ejtette a Microsoft, és ennek nagy részben a felhasználóbázis az oka(bár nyilván több más indokkal együtt), ebben kb. biztos lehetsz.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Dr. Akula #60 üzenetére
Ha csak arra nem jó... bár pont ez a Win11 egyik nagy negatívuma, hogy olyan pofátlanul erőszakosan nyomatja az Edge-et default böngészőnek... meg a filetípus-társításokat sem engedi managelni a programoknak, explicit UAT-tal sem. Vannak dolgok, amiket jobb lenne, ha nem akarna jobban tudni nálam...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
-
Dr. Akula
félisten
Hát ja, az alkalmazásokhoz rendelt filetípusok csoportos kezelését valóban kár volt kivenni, nyilván ennyire nem használta senki az MS szarjait hogy csak kényszerítve lehetett neki némi piacot generálni. Bár elvileg .reg fileba összeírva a hozzárendeléseket továbbra is 1 klikk alkalmazni, ez is csak ilyen egyszeri usernek keresztbetevés lett, mint az offline fiókos telepítés, amihez már mindenki tudja hogy oobe\bypassnro-t kell írni és mehet továbbra is. Mondjuk azt se értem ha ez nem menne, miben lenne jobb az MS-nek hogy csinálok egy online fiókot, amit utána azonnal törlök. Kell valami szeméttel megtömni a tárhelyüket, túl üresen állnak ott a vinyók?
[ Szerkesztve ]
-
Hedon
tag
Régi szép idők, amikor még egy 64 bites xp-nek is egyedi telepítőt csináltunk, a végletekig kiherélve, a működésképtelenség határáig gyorsítva. Vírusok ellen meg a ghostolás volt a legbiztosabb rutin. Frissítések? Ugyanmár
-
niof
addikt
Nem értem mi bajod van!... Már 2 éve, hogy megjelent. 2025 október még majdnem 2 év. Ennyi idő alatt nem tudsz összespórolni annyit, hogy le tudd cserélni a konfigodat? Mikor kiderült, hogy nem lesz kompatibilis a géped, ha akkor elkezdesz ezen dolgozni, 2025 végén egy HEDT gépet össze tudnál rakni. Csak mondom.
"Sokan tuti váltanak Linuxra és más alternatívára."
Erősen kétlem. A Linux experteknek való, olyanoknak, akik értenek hozzá. Egy Windows-on szocializálódott júzer nem fog Linuxra váltani, esetleg csak akkor, ha böngészésen és némi médiafogyasztáson kívül másra nem kívánja használni a gépét. Minden egyéb esetben meg puszta mazochizmus. A MacOS használható, könnyen megtanulható, de csak akkor alternatíva, ha tele vagy lóvéval, mint a kutya bolhával, ha nem ódzkodsz kiadni mondjuk 1M Ft-ot egy gépre, ami hosszú távon kiszolgál. Szóval ez csak a gazdagoknak jelent alternatívát.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Helyben? Nyehhh... Én nem sok értelmét látom. Mondjuk mikor bejött a Bing-es AI, azzal kerestettem az erősítőmbe kompatibilis relét, mert ami benne van, azt már nagggyon rég nem gyártják, és láss csodát, talált is. Beszereltem, működik. Na nem mintha én nem találtam volna meg, de kíváncsi voltam. Aztán még pár dolgot kerestettem vele, de olyan válaszokat adott, amiket egyébként is megtaláltam.
Talán speckó szoftverekben lenne értelme használni, amit azért már kezdenek is. Képszerkesztő programokban pl. intelligens kijelölés, maszkolás, ilyesmik. Mindig azt mondtam, ha pl. csinálok egy fotót, aminek az egyik részén van egy drótkerítés, és a szoftverbe beírom a megfelelő helyre, hogy "remove fence", akkor annak tudnia kell, mi tartozik a kerítéshez, és egy kattintással oldja meg. Erre és hasonlókra pl. tök jó lenne.
De programozóknak debugolásra is el tudom képzelni. Meg úgy en bloc a programozásban mankóként.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
hevepapa
senior tag
AI futtatása lokálban? Valahol olyasmit olvastam, hogy olyasmit terveznek, hogy az AI folyamatosan naplózza mikor mit művel az user a gépen és ez alapján a helyi keresést tudja pontosítani. Szóval elég lehet elvileg körbeírni hogy mit keresek a gépemen.
Ha ez így lesz, akkor az elég súlyos téma. Nem hiszem, hogy egy nyűves oprendszer feladata lenne tudni és naplózni minden mozdulatomat a saját gépemen. Viszont nem vitás hogy aranybánya lenne az MS-nek, ha több száz millió / milliárd? felhasználó szokásait, preferenciáit megkaphatná. Mert komoly összeget tennék rá, hogy ezek az adatok jelentős része "telemetriai" adatként az MS-nél landolna. -
Fücsök007
őstag
Ezzel nem ellenkezve, csak kiegészítve: a maga korában a win95 igenis jó volt (pláne az utolsó ORS2 Fat32-t kezelő változat), sajnos az akkori gyors fejlődés és rendszeres változások miatt lehetetlen volt minden hardverhez jól programozni, de később stabil lett a win98/win98SE is. Vistánál a sok változás az NT6 kernel mellé a sok újdonság + PIII/PIV-es procik alatt természetesen nem lehetett gyors, eleinte volt probléma csak új hardverekkel. Ma is lehet X64-es Vista Ultimate OS-re kibővített kernel mellett GTX 1080 kártyával jó gépet építeni win10 dual boot mellé egyébként.
-
hevepapa
senior tag
Talán, ki lehet magyarázni - talán - ha azt állítják, hogy csak lokálban megy az adatgyűjtés a felhasználói élmény fokozására és hogy "becsszóra nem kerül ki a gépről". De mert köztudott mekkora kereskedelmi érték a személyes adat, ezért 1000%, hogy valamilyen módon csak eljutna az MS szerverekre az érdekesebb része.Már csak azért is, mert az is köztudott hogy ha nincs spéci AI chip, akkor azért nem kevés standard erőforrás kellene ezekhez a műveletekhez és egyszerűbb egy felhós megoldás.
Nem tartom véletlennek, hogy az MS ezt az AI-s indexelést nem standalone termékként fejlesztené, hanem bedrótozva az oprendszerbe, ahonnan nehezebb kigyomlálni az átlag usernek.
Persze egyenlőre ez még csak spekuláció, de ha felmerült ilyen akkor azért csak lehet valami alapja. Főleg a zakatoló AI hype vonat miatt. -
hevepapa
senior tag
válasz makszutov.hu #83 üzenetére
Úriember biztosra nem fogad. De nem vagyok az.
Mindenesetre ha igazak a hírek, az erősen meredek lenne. Főleg ha azt gondoljuk végig mi lehet a célja? Mert valljuk be: még a leg 1 bitesebb user is tudja nagyjából milyen tartalmú dokumentumok vannak a gépén és azokat nagyjából hol találja meg és ezeket a jelenlegi indexelési megoldással is elég jó hatásfokkal meg tudja találni ha akarja. Mi értelme lenne erre ráhúzni egy AI tartalmi elemzéses modellt is?. Ha nem a totális adatgyűjtés az igazi cél. Persze lehet ez már paranoia, de ha csak a fészbuk algoritmusainak a társadalmakra gyakorolt hatásaira gondolunk, akkor nem biztos hogy nagy hepiség ha egy akármilyen célú AI kotorászik a személyes doksijaimban... -
GEIL
addikt
nem is fogunk amíg "nem muszáj"
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Televan74
nagyúr
Ilyen az EU -ban biztos hogy nem lesz.Máshol igen,de azt oldja meg a helyi törvényhozás!
Google sem sokkal különb, rákeresek egy termékre, tuti hogy a következő napokban csak olyan reklámokat olvasok.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
hevepapa
senior tag
válasz Televan74 #87 üzenetére
Erre azért ne tegyél fel nagyobb tétet. Ha európai felhőben dolgozik az AI és "becsszóra" csak a feldolgozás minőségi javítására van szükség a lokál gép és a felhő közti adatforgalomra, de ezt "becsszóra" sehol sem tárolják felhőben + mellé egy halom jogi variálás, akkor akár még át is csúszhat. Főleg ha azt a gyakorlatot nézzük ahogy az user beleegyezik mindenbe (next-next-next) hidd el meg tudják oldalni. User hozzájárult? Igen? Van probléma? Nincs.
-
Lenry
félisten
ó de kár, hogy anno nem gyűjtöttem össze pár olyan topikot, amiben a Win10 megjelenésekor sírtatok, hogy "ó hát a Win7-nél jobb sose kell, én tuti nem frissítek", meg a Win7 és Vista megjelenésekori "az XP a legjobb és biztos nem váltok" jellegű nyígásokat, mert most ez a topik is mehetne abba a gyűjteménybe, hogy előhúzhassam 5-7 év múlva a következő OS megjelenésekor
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
hevepapa
senior tag
válasz Televan74 #87 üzenetére
A Google annyiból "korrekt", hogy ingyen adja a cuccait. Értelemszerűen az adataiddal fizetsz érte. Ha belegondolsz: meg tudnák oldani hogy ne gyűjtsön adatokat, de akkor egy google keresés 5 Ft lenne (mondtam egy számot) a gmail havi 1000 Ft, a térkép meg alkalmanként 50 Ft.
-
törölt tag
Ha tényleg a W12 az AI-ról fog szólni és semmi más újdonság nem lesz benne és kikapcsolhatatlan az AI akkor én eladom a gépemet. A w10 elegedett vagyok,de 2025 után nem lesz támogatva, a W11 egy ipari hulladék,pedig dos 6.22-ön kezdtem gyerekként. Windows 1.x 2.x 3.0,Windows NT meg a 2000 kivételével használtam mindegyik Windowst.
Linux nem jön be,pedig próbáltam elég sokat. MacOS nem ismerem. ReactOS meg abba lehetne hagyni a fejlesztését kb.....
-
janos666
nagyúr
Csak egy önkényes dolog volt elkezdeni 11-nek hívni egy ponttól a Windows-t, mégis minden 11-es gyűlülő úgy tekint rá, mint ha legalább akkora váltás lenne, mint XP-ről a Vista (ami okozott némi problémát a régi szoftverekkel, főleg driver-ekkel, de azóta nem is volt olyan léptékű váltás ezen a téren, kb. minden működik Win11 23H2-n, ami Vista-n is).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ddekany
veterán
"Váltanék én win11-re vagy majd win12-re, ha a taskbart végre ismét el lehetne tenni oldalra "
Terveznek felűlre is rakni egy állapot sávot (mint Mac-en), így ennek egyre kevesebb az esélye. Persze már jóval korábban azt mondva valami MS-es fazon, hogy ragaszkodnak ehhez a döntéshez, hogy többé nem lehet oldalra rakni.
-
Armagedown
őstag
Annyira hatalmas munka volna ezt megcsinálni, vagy azt, hogy be lehessen állítani megint vékonyabb tálcát?
A mostani vastag tálca feleslegesen veszi el a helyet a programoktól, az ExplorerPatcher pedig érdekes dolgokat művelhet frissítés után.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
A Windows 95 feature szinten nagyon jó volt, konkrétan ott jött be a start menü. A 98 meg rengeteg újítást hozott. Az ME volt állítólag rossz, iszonyatosan instabil. Habár ez az egész 9x-re igaz valamennyire, sajnos egy nagyon rossz alap volt. Ha egy CD-ről olvastál majd megnyomtad a hardveres kiadás gombot, akkor kékhalált kaptál. Persze nem omlott össze tőle a rendszer, lehetett folytatni, csak megállt az egész ami vissza nem csuktad.
Szerencsére a 9x vonal ment a levesbe, s végül a NT kernelt megkapta a pórnép is az XP személyében.
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest