-
IT café
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata állítható magasságú Tv fali tartókkal kapcsolatban?
Kifejezetten a Stell SHO 3620-ról illetve alternatívaként néztem a North bayou F-500-at.
Mennyire megbízhatók a gázdugattyús falitartók?"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Joshi
titán
Üdv. Van egy Samsung 49HG90DMU monitorom amit falra kellene szerelni. Specifikációkban azt írja hogy VESA 100x100 ami nekem fura, mert a képeken is látszik, hogy konkrétan a monitorba lévő csavarok amennyire meg tudtam mérni 75x40 ráadásul alakos. Most ehhez kellene venni valamilyen adaptert? Esetleg a szárról kell leaplikálni a csukló fej részt? Vagy hogy van ez?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Monitoros topikban kaptam ajánlást. Meg is rendeltem a KoFex-től, már csak idő kérdése hogy mi lesz ebből.
-
scofield87
csendes tag
Sziasztok!
A 65"-os tv-met szeretném a falra tenni, kérdésem lenne hogy milyen konzolt érdemes venni ami meg tartja stabilan ezt a méretet.
Ma bementem az 1ik boltba és az eladó srác mutatott egy konzolt amin 55"-ig volt feltüntetve, és azt mondta rá hogy nyugodtan feltehetem ezzel is, véleményetek?Köszi a válaszokat előre is.
-
dh66e
veterán
válasz scofield87 #2063 üzenetére
Szia!
Vannak 65" hoz valók is meg még nagyobbakhoz is.
Volt aki már feltette 55" konzolra nem volt eddig gondja,de ha mégis van akkor a gari ugrik mert nem hozzá valót vettél.Érdemes azért átgondolni. -
Tengri
senior tag
válasz scofield87 #2063 üzenetére
Szia!
Én ma vettem egy Stell SHO 3620-at. A héten megveszem hozzá a gázbeton dübeleket és ha szükséges minőségibb csavarokat (a dobozban mellékeltek nekem nem biztos, hogy jók).
Nos, ez egy full motion fali tartó ahol a magasság is állítható (azért is vettem meg mert ilyennel még nem volt "dolgom"). Az Alzába van kiállítási darab is és jó 40 percet tornáztattam és maszívnak tűnt, de terhelés alatt sajnos nem tudtam kipróbálni. A hétvégén remélhetőleg lesz annyi szabadidőm, hogy felrakjam, és utána írok róla pár sort.
Én nem rizikóznék egy olyan falitartóval aminek specifikációjában nem szerepel az adott tv képátlója vagy a VESA szabványa nem egyezik meg."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
dh66e
veterán
válasz scofield87 #2065 üzenetére
kb 15k-ig ugyanazt kapod minőségben mindegy ki a gyártó az ajánlottak közül...
Ami most nagyon olcsó az pl ez a konzol -
ketele69
tag
Sziasztok!
Nincs semmilyen gyakorlatom TV fali konzolra rögzítésében, ezért kérnék egy kis tanácsot.
Egy Lg 32LM6300PLA (VESA 200 x 200) tv-t szeretnék egy már korábban felszerelt Vogels MA3010 fali konzolra rögzíteni.
A problémám az, hogy a Tv hátuljára szerelendő sín nem fekszik fel pontosan a Tv hátuljára, az alsó két rögzítési pontnál 10 mm hézag van. Ez ugye nem akadály (nem zavarja a stabilitást) csak itt – a hézag méretével – hosszabb csavarokra lesz szükség?
És a csavarok: a TV kézikönyve standard M6-os csavarokat ajánl a rögzítéshez.....mivel ezeket vennem kell még mire figyeljek, milyet keressek pontosan?
Köszönöm, -
gl_
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi szituáció megoldásához szeretnék segítséget kérni:
A TV-t fali konzolra szeretnénk felszerelni, úgy, hogy a vezetékezés a tv és az egyéb 'perifériák' között falon belül (védőcsőben/gégecsőben) legyen megoldva. A villanyszerelő még festés előtt be is tette a gégecsövet (padló és a fali konzol közé), de sajnos kicsi lett az átmérője, se a HDMI 'A' csatlakozó, sem egy USB hosszabbítós 'anya' foglalat nem fér át rajta.
Az lenne a kérdésem felétek, hogy:
HDMI esetében:
egyenértékű megoldás lenne-e (várható-e minőségromlás), ha sima HDMI 'A' csatlakozós high speed kábel helyett micro HDMI csatlakozós high speed kábelt húznék át (az talán átfér), és egy adapterrel a 'túloldalon' átalakítom a micro csatlakozót a hagyományos HDMI 'A' típusúra?Ezt ezekkel a termékekkel tudnám megoldani:
micro hdmi kábel 1:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hama-122120-high-speed-hdmi-micro-hdmi-k%C3%A1bel-1-5-m-1137761.html
micro hdmi kábel 2:
https://www.conrad.hu/hu/hdmi-csatlakozokabel-1x-hdmi-dugo-1x-hdmi-dugo-d-mikro-2-m-kek-3840-x-2160-pixel-clicktronic-1171855.html
adapter:
https://edigital.hu/hdmi-kabel-csatlakozo/delock-65507-hdmi-micro-d-anya-hdmi-apa-adapter-p523649Egy általános kérdés még ide: HDMI toldás / hosszabbítás (anya-apa kábelek) okoznak-e minőségromlást a jelátvitelben (olyan mértéken, ami egy átlagos felhasználónak is számít)?
Ha a fenti 'kis csatlakozó+adapteres átalakítás' nem megfelelő megoldás, mit javasolnátok helyette?
USB esetében:
Ugyan ilyen okból, elsősorban a külső vinyóhoz, a standard USB 'A' csatlakozós hosszabbító kábel helyett is kellene valami helyettesítő (kisebb csatlakozó+átalakító adapter) megoldást találnom. Például a type C csatlakozós USB kábelt - amit talán át tudnék fűzni - vissza lehetne-e alakítani standard type A USB csatlakozóra? (A tv-n ilyen hagyományos 'USB A' bemenet van..). Működne ez egyáltalán? Mire kell figyelni? Ti mit javasolnátok?Egyébként hallottam 'szerelhető' vezetékekről/csatlakozókról, de nem tudom, a helyszínen szerelt (forrasztott?) kábel/csatlakozó megfelelő alternatíva lehet-e, és nem jobb megoldás-e egy átalakítós, adapteres vonal. Ha ezzel kapcsolatban van tapasztalat, megköszönöm, ha megosztjátok.
Üdv,
Andor[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz mkriszadmin #2073 üzenetére
Akkor itthon ezek szerint nem is találtál sehol?
A lényeg hogy megvan.
Köszi a visszajelzést!Hátha valaki egyszer hasonló cipőben jár.Egy linket azért küldhetnél hogy honnan sikerült erre a méretre. -
Ery
tag
Sziasztok,
2 fali konzolt szeretnék vásárolni, egy LG 49” LF632V és egy 65” XF9005b tv-hez. Nem kell állítható. A kisebbik betonfalra lenne szerelve a másik egy bútorlapra. Időtálló, jó minőségűt szeretnék max. kb 15e/db árig.köszi
-
Tengri
senior tag
A doboza:
Nem különbözik eddig az általam használt gyártók minőségétől.
Belülről:
Szépen be volt csomagolva minden ami fel volt tüntetve a dobozon, illetve a felhasználói füzeten.
A kapott csavarok jó-részére, illetve dübelekre és távtartókra nincs is szükség.
Mondjuk én Ytong válaszfalra szereltem fel ezért is vettem külön Fischer GB 10-es gázbetondübelt. A kapott tipliket nem ajánlanám senkinek.
Felszerelés:
A konzol legmagasabb állapotában van elhelyezve a dobozban. Aszerint szereltem fel a falra persze a televízióm méreteit is beleszámítva.
Vízszintben mindenhonnan.
Az egy más kérdés, hogy az alsó és a felső része ívelt a konzolnak a falhoz rögzítő részén, így ott nehezebb a vízszint leellenőrzése.
Mivel a dobozban mellékelt csavarok, melyek jók lettek volna a rögzítéshez hosszúak voltak, így a TV hátulján már meglévő csavarokat használtam fel, ugyanúgy mint amikor a lábazatát szereltem fel a neki (a képen látszódnak a lábazatnak felszereléséhez való csavarok is).
Beállítva úgy, ahogy a család szeretné használni.
Megjegyzés:
A konzolra volt egy felhasználási papírocska is elhelyezve.
A 2-es pontnál az ikonok azt mutatják, hogy csak közbülső (vízszintes helyzetben) lehet rögzíteni és használni a TV-t a konzol karján. Kérdésem az, hogy akkor minek a magassági (282 mm-ig lehetséges) állíthatóság?
Minek akkor a "Biztosíték" kiiktatás ellen?
A jobboldali képen is látszódik, hogy a gázkar fixálását a TV súlyának megfelelően állíthatjuk. Így amikor én a karra felhelyeztem akkor a gyári beállításra pozitív irányban kellett az imbuszkulccsal tekerni addig amíg meg nem állt a süllyedés majd tovább tekerve egyre magasabbra emelte a TV készüléket, amíg el nem értem a kívánt magasságot.
Pont úgy ahogy a HAMA vagy a NORTH BAYOU F-nél az installálási és használati videókban látszik.
Összegezve: nem rossz TV tartó fali konzol, persze csak akkor ha a magasság állíthatóság nem csak reklámszöveg és a Stell-nél is (mint a HAMA és egyéb gyártóknál) lehet az adott magassági értéken rögzíteni a TV-t (a gyártónak írok ez ügyben levelet).
A hozzá adott szerszámok nagy része semmire sem alkalmas (pl.: vízmérték, villáskulcs).
A dübelek és a csavarok jelentős része használhatatlan és telepítés előtt ezeket be kell szerezni. Viszont ha minden szerszám és alkatrész a rendelkezésünkre áll akkor a telepítés végén egy ténylegesen full motion falikonzolnak lehetünk a tulajdonosai.
Végezetül: aki kedvet kapna egy ilyen fali tartót kipróbálni, annak segítségére lehet ez az installálási videó."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
dh66e
veterán
Szia!
Fixnél majdnem mindegy melyiket veszed az alap biztonságot,tartósságot mindegyik tudja.Kinézetbenami valljuk meg egy fix konzolnál amit felszerelés után nem látsz nem egy erős érv,meg esetleg felszereltségben van csak különbség,de ha nagyon fontos hogy neve legyen nézzél Meliconi konzolokat pl. -
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy 55" sony tv, amit monitornak használok (használnék (KD-55XE7005)).
Szeretnék olyan talpat venni hozzá, amivel letehetném az asztal síkjára majdnem.
Tudnátok ilyet ajánlani?
Mostani magasság 5,3 cm. Ezt szeretném minimalizálni.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Tengri
senior tag
Ha az asztal távol van a faltól akkor egy LCD/TV tartó állvány is jó megoldás lehet, ha az állvány beállított magassági rögzítés pontja (és rajta az 55" tv alja) közelebb van az asztallaphoz a mostani talpmagasságtól.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok! Rendelkezem egy Sony 49xf8505 televízióval. Egy Stell SHO 3610-et gondoltam vásárolni hozzá. Az a gondom, hogy ennek a TV- nek valami elfuserált helyen vannak a VESA furatai: hátlap. Egészen el van lefelé tolva. Ahhoz hogy a konzol két függőleges tartója ne lógjon ki a TV alján, a legalsó ovális lyukba kell a csavart raknom, a felső csavar meg talán a függőleges tartó közepén lévő lyukhoz eshet? A konzol vízszintes lemeze meg nagy valószínűséggel kitakarja a hátlapon lévő optikai kimenetet, melyet használok. Jártatok már így? Próbálkozzam meg az internetes vásárlással, majd hanem jó, akkor küldjem vissza? HAMA-t is néztem, képekről annak is hasonló gondjai lehetnek...
-
Tengri
senior tag
Szia!
Elképzelhető, hogy a Stell SHO 7610 jobb megoldás lenne. Az tény hogy a konzol rögzítéséhez a TV hátulján lévő lyukak kerülhettek volna ideálisabb helyre is.
A Stell SHO 7600 akkor jó megoldás ha nem szükséges több mint 60 cm faltól való távolság.[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
"Összegezve: nem rossz TV tartó fali konzol, persze csak akkor ha a magasság állíthatóság nem csak reklámszöveg és a Stell-nél is (mint a HAMA és egyéb gyártóknál) lehet az adott magassági értéken rögzíteni a TV-t (a gyártónak írok ez ügyben levelet)."
Stell válasza a kérdésemre:
"Érdeklődésével kapcsolatban küldenék egy video file-t amiben jól látszik, hogy hogyan működik, milyen kiterjedésekkel mozgatható maga a konzol.
A felfogatástól függően változik, hogy a TV landscape, vagy portrait tájolásssal alkalmazza. De a konzol képes horizontális és vertikális mozgatásra is.
A biztosíték alapból benne van a gázdugattyús megoldásban, egyfajta támaszt ad, amivel fixálja az adott karpozíciót."
Tehát a válaszuk szerint bármilyen pozíción fixálhatom a kart. Ez örömteli hír.
Számomra így a lehető legjobb választás volt a Stell SHO 3620"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
addikt
-
Tengri
senior tag
válasz kleinguru #2087 üzenetére
Szia!
Esetleg egy SpeaKa Professional SP-TT-05?
Vagy egy SpeaKa Professional SP-TT-03?
Így nem kellene megfúrni a kolléganőt[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
Akkor a te tartód a Meliconi SlimStyle
Oledeket szoktak ezzel a konzollal falra rakni"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Jimmy8
senior tag
Köszönöm . A SONY meg kap egy nagy fekete pontot, hogy egy ilyen "olcsó" TV-re úgy helyezte el a VESA furatokat, hogy vehetném a jó drága konzolt. Ránézésre ezt sem kerül többe előállítani mint a STELL-t, de persze azt a pici kis design-t ki kell fizettetni
Nagyon rendesek vagytok, amint megvan a kiválasztott és sikerül felraknom, jelentkezem: Valószínűleg egykarú "X"-es lesz -
Tengri
senior tag
Nem tudhatjuk, lehet hogy a TV paraván funkciót is ellát majd.
Kulcs is lehet a gyümölcsöző munkakapcsolathoz.
A viccet félretéve tényleg fontos információ lett elhallgatva."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
tothdev
tag
Sziasztok,
Egy régebbi Sharp TV-t szeretnék falra tenni úgy, hogy hogy oldarlriányba 90 fokban forgatni lehessen, VESA 600x300, én sajnos nem találtam:/ -
tothdev
tag
Köszönöm az ajánlást, az SHO-t kicsit drágának találom, viszont szerintem csak ez jó hozzá mivel a Cabletechnél a faltól való max távolság 40cm körül van, a TV hossza meg 110 cm. Így ha jól gondolm a faltól való távolságnak min 50cm-nek kell lennie( TV hosszának a fele, hogy ki lehessen hajtani). A SHO esetében ez 51.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest