- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #13218 üzenetére
Adat/statisztika/algoritmikai finomítás az van. Ellenben balesetveszélyes dolgokba meg nem is kell belemennie, azt ne sorold már a negatívumok közé, az teljesen emberi balfaszság. Persze soha nem fog olyan stílusban vezetni, ahogy én, de ez nem baj. Múltkor amikor a ház melletti kanyarban egy bmw végigdriftelt és padlógázzal kilőtt, a lányom csak annyit mondott, hogy biztos oviba siet, kezdődik az angolóra.
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #13238 üzenetére
Azért nem ilyen fekete-fehér a helyzet. Egyéni munkaszerződésmódosítás esetén a normál, vagy a szakszervezet által kért emelt plafon fölé lehet tolni a túlóraszámot, konkrétan az alkalmazottal megegyezve. Szerintem ez elég sok másodállást anyagi kényszerből vállalónak könnyítés lesz, az ellenzék szerint meg rabszolgatörvény. Aztán átlagold ki. Gondolom az a munkáltató, aki odajön hozzám, hogy konkrétan tőlem kérné, hogy toljak le még napi x órát túlórafelárral, nincs abban a helyzetben, hogy mást vegyen fel ugyanarra a pozícióra, aki igent mond erre. Max normál munkaidőre venne fel még egy embert, normál fizetésért, mert nem a saját maga ellensége, de ha nincs ember, és nagyon kell a munka, akkor általában nem a munkavállaló szokott rosszul járni a végén.
-
-NoVa-
addikt
Azért az egyik fele, hogy a "majd lecsúsztatod" jellegű ígéretek lepapírozás nélkül semmit sem érnek. Ezt tudjuk. Viszont amikor a munkaidő vége elkezdett átcsúszni a nap vége felé, aztán a másnap eleje felé, akkor én a beérkezési időmet is toltam vele, és semmi számonkérés vagy következmény nem volt rá. A többiek meg csak hisztiztek, hogy reggel 9-től este 11-ig húzzák, és egy pizzával vannak kifizetve. Nekem meg senki nem szólt egy szót sem, hogy miért csak délután 2 körül járok be, mert ha netán ügy van belőle, és kijön a logokból, hogy megvan a szükséges munkaidőm bőven, akkor az nem nekem kellemetlen. Túlórázni nem túlóráztam ott, mert nem fizették.
Itt néha elrendelnek egy-egy hétvégi napot, évente max 3-4 alkalommal, olyankor viszont papírozva, és dupa bérrel. Érzésre kicsit előtte húzzák az időt, és generálják rá az igényt, hogy némi rendkívüli bónuszosztást tudjanak kicsikarni év közben is, hogy legyen nyaralásra költőpénz. -
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #13265 üzenetére
Én a random 12 éves szarommal általában kapok egy A4-es oldalt, a tetején 2-3 pontos listával, alatta elég sok üres résszel, hogy mihez kell/kéne hozzányúlni. Most épp 2 soros, mert a Xenon izzó elfáradt, elmegy vörösbe, és kikapcsolja a számítógép, és majd a féknyerget ki kell cserélni, mert nem tudják leereszteni és légteleníteni a fékolajat, kiszedhetetlenül belerohadt a csavar.
Persze az utolsó betolásnál féktárcsákat kellett cserélni, meg fékpofákat. És alátéteket, meg apró alkatrészeket 1000 ft-ért. És egy izzót a féklámpában.A random 14 éves Jazzben már gyertya és váltóolajcsere is kellett 160k kilométermiatt, CVT-ben 40k km-enként kell váltóolajat cserélni, ha jót akarsz. 25 pénz, nem fáj senkinek. Meg fényszóróban izzót még, mert szarjapán, és előszeretettel fogyasztja a jobb elsőt 2-3 évente.
-
-NoVa-
addikt
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #13284 üzenetére
Nagylánynak USA lét nem jött be, jobban érzi magát itthon, akkor is, ha amúgy egy lepukkant szemetes pöcegödör a környezet Washington DC-hez képest. Értékeli az őszinte embereket, és hogy meg lehet mondani a szarról azt, hogy szar. Aztán ez 2 pont összehasonlítása, ősszel opciósan lelép Hollandiába egyetemre, ha felveszik, aztán eldönti a továbbiakat.
-
-NoVa-
addikt
Tipikus téli sózott latyakos gondolat, 3 utad van innentől:
- Ignore, és pucolod tovább a mostanit
- Bordásszíjas agyváltós csoda
- Single speed, hátrafelé nyitott papucsos vázzal, hogy ne kelljen láncfeszítő. Pályahajtókar+nagytányér, BMX lánc és hátsó racsni. 15 éve csak használom. Ha már nem vontatsz utánfutót, valid opció dombosabb környezetre is. 48/16 elég általános haladós megoldás. Nekem karbantartásmentes 15+ éve. -
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #13417 üzenetére
Növelték a maximális kereteket, nem elrendelték. Jobban ráhagyják a munkavállalóra meg a munkáltatóra, aztán ha bírja, és akarja, akkor aláír olyan szerződést, ha nem, akkor nem.
És ez ellen hív most utcára csőcseléket egy olyan politikai erő, aki anno a vasárnapi boltbezárásnál azzal érvelt amúgy jogosan, hogy nehogymár a politika határozza meg az embereknek, hogy mikor és mennyit dolgozhatnak. Most az ellenkezője a gond.
-
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #13437 üzenetére
Felveszel egy embert x pénzért 8 órában. Dolgoztatod 16 órában 3x pénzért, vagy 2 embert dolgoztatsz 2x8 órát 2x pénzért? Miért lenne érdeke a munkáltatónak egyg emberből kitaposni a több időt, ha amúgy van más olcsóbb megoldás is?
Olyan pozíciókban, ahol meg a képzett ember érték, és hiánycikk, ott a képzett ember általában tudja is ezt magáról, és érdekképvisel meg alkuszik. Vagy lelép, mert ha ott hiányzik, máshol is hasonló pozícióban.
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #13563 üzenetére
Mi a védett? Nekünk a zárt, belső, bringatárolós parkolóban zárócsavarosra módosították a lámpabúrákat, mert kilopták az izzókat. De tételezzük fel, van egy éber őr felelősségérzettel, jön veled boltba is?
A Graphisoft parkból is loptak bringát, pl az én piros Cannondale országútimat is. Igaz, akkor már egy pár hónapja eladtam egy Ír kollégának :)
Sehol sem előny a látványosan drága alkatrész a napi közlekedőeszközön. -
-NoVa-
addikt
-
-NoVa-
addikt
Touchbar review nem túl hosszú együtt töltött idő után:
Kurvajó. Már hiányzik mindenről, amin nincs. Spotify-t kirakom rá, és világbéke, meg persze a sarkában az ujjlenyomatolvasó.
A körítés meg csak a szokásos, elképesztő gyors, néma, és minőségi. Tökéletes touchpad, a billlentyűzetét meg konkrétan nekem tervezték, más opciósan fintoroghat rá. -
-NoVa-
addikt
A sok nyaff érthető, tákolt fos attól még az egész nagyon ingatag Linux alapokon. Az enyém épp megy arra a pár dologra, amit kipróbáltam és igényem volt rá, de ez még semmire nem garancia. Mario, Street Fighter meg Desert Strike az nem elég a világ igényeire, nekem meg 5 percre érdekes, aztán nézek valami modernebb klasszikust
A sima Pi3-3B+ váltás is fájdalommentesnek tűnt, aztán amikor SMB-ről olvasnék sokat róla, akkor néha beáll 1-2 percre a B, a sima nem csinált ilyet. Mostanában épp stabilabb volt az új is, de nem értem, mitől javult meg. Azt sem, mitől volt rossz, nem a HW, nem a service, és nagyon kevés user tapasztalt hasonlót.
Házügyben épp ez a polikarbonát áll nálam üresen, de ez sem tudja az igényeidet:
-
-NoVa-
addikt
A My Name is Earl igazolványképes jelenete jut eszembe. Ösztönösen, és tökéletesen időzítve pislog bele minden fotóba. Bármilyenbe:
A jogsihoz pár óra próbálkozás után az okmányiroda fotósa elővett egy ollót, egy újságból kivágott két szemet, és csakazértis csinált nyitott szemes jogosítványfotót:
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #13945 üzenetére
Postáig nem jut, elosztóközpontos teherautós simán eldönti, hogy nincs kedve arra fordulni aznap, félrerakja a kupacot, az adatbázisban meg bebillenti, hogy vitte. Onnan automatikusan megy tovább, hogy postán átvehető vagy kézbesítési kisérlet történt, aztán ha szerencséd van, következő munkanapon tényleg így is lesz.
-
-NoVa-
addikt
válasz NauTiLUS_HUN #14085 üzenetére
Akkor gratula. Korai ajándékbontás.
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #14340 üzenetére
Szerinted. Szerintem lufi, de nekem nincs kellően távoli széles rálátásom a témára.
Reálisan nézve lesznek még bőven területek, ahol felismerik az automatizálható részeket és reszelnek rá döntési logikai rétegeket, de iszonyatosan sok mérnöki munka még most. Ez kicsit gyorsulhat majd, a többi az rózsaszín ködös illúzió.
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #14359 üzenetére
Hang, kép, szótár, egyremegy. A "tanulás" az igazából egy fastruktúra ágainál az útválasztásoknál különböző részletek alapján súlyozott osztályozás hangolása, meg a fastruktúra átalakítása a könnyebb feldolgozásra. Pl kép esetén kb mintha barchobázna, megnézi, mekkora eséllyel ember, állat, növény, tárgy, aztán mindre kap egy 0 és 1 közötti számot. A legnagyobb, határértéken túli számot elfogadja, aztán tovább osztályoz részhalmazon belül. A végén meg konkrét szűkített körben pár konkrét dologra trainelt cuccal megnézeti. Pl a vízszintesen hosszúkás.fekete dolgok kategóriában ráengedi a macskát 0.2-vel, a gőzmozdonyt 0.21-el, úgyhogy neked magabiztosan megmondja, hogy az a képen egy vonat. Ha a sok visszacsatolás után megbízhatóan nem keveri össze a kettőt, te megbízol benne, miközben mindig esélyes, hogy akár csak eg kerekítési hibahatárnyira lemaradva valami totális baromságra jutott volna.
A lényeg, hogy legyen elég gyors, és elég pontos. -
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #14453 üzenetére
Pontosítsunk. A P20 Pro kamerája a legjobbak között van, de nem jobb, mint az S9, Pixel aktuális, vagy bármelyik prémium flagship nagy név. Az S9 macro meg kültéri nappali cuccokra jobb, éjjel sem marad le sokkal egyetlen jó objektívvel. Az S9+ dupla kamerája nem feltétlenül előny, mert a zoomlencséje rosszabb minőségű, mint a nagylátószögű.
De mindegy is, DOF meg bevilágítás nem hazudható oda jól, csak néha szerencsésebben közelíti az algoritmus a célt. Bízni csak a fizikában lehet. -
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #14464 üzenetére
Mondok reális valós, mindenki által igényelt felhasználást. Marketing.
El akarsz adni egy izét drágán, akkor jó képeket csinálsz róla, vagy csináltatsz hozzáértővel.Onnantól meg fizika. S9, + Google photos Auto setting:
Nem S9, jó fény, és méretes lencsék meg szenzor:
Igen, mindkét képen metadata szinten fel lehet fedezni, hogy róka. Csak a telefonos képnek nincs tere, lapos róka, mélységérzet nélkül egy lélektelen kép. A másik meg egy puha meleg valódi róka. A modell ugyanaz volt. Nem lesz ott az AI 10 év múlva sem, hogy szarból rajzoljon neked ilyet 10-ből legalább 2x egészen biztosan. Ott lesz, hogy kicsit jobban fogjuk tudni, hogy hol, és mire akarjuk használni pontosan, és kicsit kényelmesebb végfelhasználói interfacen keresztül lehet ötletelni majd pár hasonó megoldással. A többi az rózsaszín marketinges álom, meg lufifújás.
-
-NoVa-
addikt
Juteszembe. Mortal Enginest láttam tegnap, látványos volt. Több nem, ilyen Avatar kategóriájú ultralátványos mese, ami lehetett volna sokkal több. A világba fért volna még bőven téma.
-
-NoVa-
addikt
182 centivel hosszú lábakkal kb csak a Ford GT40 problémás, de nem fenyeget a veszély, hogy ez a mindennapokban gond legyen. Fiat500/új Smart pont jó 4 főre, a többi ahhoz képest luxusbálna.
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #14751 üzenetére
Nekem sima öntapadós kültéri (szilikonburkolatos) van a konyhában, egymás mellett egy sor hideg, egy sor meleg. Csak melegnél nem látsz meg semmi apróságot, csak hidegnél meg a nyers hús is sültebbnek látszik.
Vezérlésre nekem sima lapos távirányító van, öntapadós lapmágnessel a hűtőajtóra rakva. Sokszor a holdfény elég nálunk, nem kellett túlgondolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest