Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz npera #91398 üzenetére

    Jó kis lap. Bootnak inkább valami újgenerációs SSDt nyomnék bele, ha már van rajta foglalat. Samsung 970Evo, vagy ilyesmit.
    Merevlemezből vagy WD Red, Red NAS vagy Red NAS Pro, esetleg Seagate Stellarion vagy IronWolf. Nem tudom, épp melyik az utóbbi márka folyamatos üzemre szánt terméke. Toshiba is lehet, hogy jó, csak elég szűk réteg használja azokat. Más merevlemezgyártó nem maradt.
    Nekem ~2 éve WD Red -ek vannak, 4x3tera kapacitással a Qnap NASban, kopp-kopp, eddig semmi baj velük.

    Ha ennek a gépnek NAS lenne a funkciója, akkor nem biztos, hogy egy ennyire tápos proci kell, hogy hajtsa. Nem rossz, de általában feleslegesen fog "dolgozni". Énszerintem picit ágyú meg a veréb, de te tudod, mennyiből gazdálkodsz. Esetlag a hűtőt lecserélném egy Noctua aktuálisan elérhető Black Edisönre, meg adnék a konfighoz egy extra házhűtőt, szintén Noctua-t (esetleg Papst-ot, csak ott ki kell bogarászni, melyik elérhető emberi áron, ami minden szempontból megfelel).
    Alaplap terén esetleg a kevéssé ismerteket is megnézném, mint az AsusPro (vagy mi a nevük), meg az AsrockRack-et is. Esetleg olyat, hogy Kontron (ipari PCk alaplapjait csinálják, tartós hőterhelés (50fok celsius) mellett 5+ év garival). Nem biztos, hogy olcsóbb, csak nincs rajtuk RGB, viszont lehet, hogy működnek.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák