Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz blueboi69 #78339 üzenetére

    Én már azt sem értem, hogy miképpen tudhatná előre, hogy holnap milyen projekt lesz? Vannak dolgok, nyomkodni kell :C

    A vélemények is érdekesek, vagy akármilyenek, meg mikor fejvadásznál voltam akkor is csak egy cég nevet lát, nem értette, hogy sok ember menekülni akar, mást meg sok pénzért sem tud elrángatni. Akkor hallotta először, hogy a cég kb. 6-10 nagy divízióra van osztva, ezeknek fogalmuk sincs egymásról, mindegyiken belül van még 4-5-X tagozat, aminél sok altagozat és csoport. És két egymás melletti csoport is lehet homlokegyenest más kivitel, nyilván ebből a legszarabbat ki is húztam magamnak :-D

    És ezek is évek alatt változtak. Helyi IT van, Ő a főnök, itt mellette a nagyobb góré, itt önerőből működün, ez a hatáskör, ez a feladat. 3 hónap múlva központi IT volt, külön Linux, külön hálózat, szétültetés, 3 hónap múlva helyi IT és hálózat is IT, majd a Win az Németországhoz tartozik, ott a főnök és onnan delegálnak, majd 1 év múlva hátraarc és vissza minden a kezdetekhez. Aprólék már nem is számít :C

    A projektek meg csak úgy jöttek, néha egyik napról a másikra, néha terveztek és nem úgy lett.

    Próbál az ember érdeklődni, de falak voltak. Már szombatonként Tumorral tippeltünk, hogy mekkora kreténséget dobnak be hétfőre, aztán így is tudtak meglepetést okozni, mikor megjelent pár arc Szerbiából akikről senki nem tudott, ott nyílt új iroda, Ti dolgotok, intézzétek... Mit intézzünk? Azt nem tudjuk, de tudjanak dolgozni meg ebbeabba. Én már előre nem is kapálózok, úgyis menet közben derül ki szopunk, akkor az előre idegeskedést megspróroljuk.

    Egy konkrét projekt volt, mindenkinek egy gépe legyen és Win10 bevezetés. Az egy gépet sikerült teljesíteni, majd nem tudom pontosan, de legalább háromszor visszaszedtük és kiosztottuk, szerintem van akinél 1 éven belül 50 gépcserét nyomtunk logisztikai hülyeség miatt.

    Projekt? Derült égből egy 50 fős külön részleg, mert X gyártóval nemzetközileg közösködünk, ide kihelyez szakosztályt. Most február van, kell egy fő munkaidős valaki aki elviszi a hátán, de ember nincs, mert szeptemberben zárjuk az üzleti évet, majd akkor derül ki a keret. Igények majd menet közben, "semmi nem kell", ne érjen el helyi lant, korlátozott netet kapjon, fejleszteni fog. Aztán 5 hónapig vér folyt a fülünkből, hálózattal együtt,mire a követelmények alapjai kiderültek :C De van rá 3 hét, mert termelniük kell, mivammámivammá.

    Felvásároltunk egy céget, integráljuk be mostazonnal. És a konferenciacuccról névre keresve szeretném hívni a Lync telefonkönyvből. MOST! Ez általános határidő volt, megfogalmazni sem tudták mit szeretnénk, csak legyen most, többi majd alakul.

    Megszűntettünk egy irodát, vegyétek át a szolgáltatásait (nem, nem előre adunk infót és nem holnapra). Mellékesen költözünk, de mégsem. Két emelet helyet cserél az napi rutin, mert valaki rajzolgat kedvére :-D Eladtuk a cég felét, csináljátok amit kell. Visszavásároltuk a cég felétharmadát, csináljátok amit kell. IPtelefont vezetünk be, Teamset vezetünk be, Vmwaret vezetünk be, (hogy aztán lecseréljük HyperVre), asztali gépre cseréljük a noteszeket mert az olcsóbb, aztán noteszre az asztalit, hogy mozogni tudjon, aztán asztalira, mert az olcsóbb :-D

    Lényeg, hogy a nagy főnök tabletjén mindig sok pálcikás legyen a wifi és legyen akkor is saját nyomtatója az asztalon idehaza, akkor is ha sosem tolja be az arcát Kaliforniából. Addig baj nincs és azonnal válaszolj a levelére, legyen meg a TPS jelentés és hasonló önjellemzés, fejlődési terv.

    De projekt? Sosem láttam olyat, főleg nem előre.

Új hozzászólás Aktív témák