Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz Grillo #106786 üzenetére

    Ez két okból is röhejes.

    1. ment az éljenzés a médiában, hogy végre női miniszterelnök, ezt is megértük, girl power és hasonlók. Közben a liberálisok női pártelnöke, a center női pártelnöke, a vörösök női pártelnöke és a zöldek női vezetője gyakorlatilag szétnyírta mind egymást, mind a jelölendő szoci miniszterelnöknőt.

    A pár órás "hivatalba lépése" (igazából még rendesen hivatalba sem tudott lépni) külön röhej.

    2. annyira kihátrált mögüle az egymást tépő kártékony zöld-vörös banda, hogy a moderát-liberál-konzervatív (őket nácizzák a vörösök) trió költségvetését kellett volna megvalósítania. Ekkor mondott le.

    "'A költségvetést azonban csak a jobboldali ellenzék részleges támogatásával tudták volna átvinni, ők pedig erős feltételeket támasztotta: egyebek mellett a benzinadó csökkentését, másrészt migrációellenes hangsúllyal az utcai bandák elleni hatósági költségvetés növelését kérték. Ebbe a zöldek nem mentek bele, így a koalíció már nem is létezik."

    A zöldek fő missziója az, hogy a konzervatív párt (szerintük nácik) nehogy parlamentáris befolyást kapjon. És bár benn vannak a parlamentben, de a center és a zöldek csak azon munkálkodnak egymás fúrása mellett, hogy ellehetetlenítsék a parlament demokratikus működését és kizárják a konzervatívokat minden vitából. Ezért szimbólikus ez a történés, mert most el tudott volna kezdeni működni egy demokratikus kormányzás, de persze azt nem lehet engedni.

    Kíváncsi vagyok innen mit lépnek, mert a szocik támogatottsága a béka segge alatt van és az összes talpnyaló minipárt együttes támogatásával tudtak csak bennmaradni eddig is.

Új hozzászólás Aktív témák