Új hozzászólás Aktív témák

  • KBaj

    kezdő

    Üdvözlet Mindenkinek!
    Excel VBA használat közbeni problémáim.
    Nagyon sokat használom az Excelt VBA-val. Általában munkalapfüggvényekkel feldolgozott adatok tovább feldolgozására használom többször oda-vissza. Kisebb-nagyobb és óriási ciklusokat is használok, melyek futási ideje néhány másodperctől több tízpercig is tart. A gyorsításhoz használtam a több irodalmi helyen javasolt gyorsítókat, pl: képfrissítés kikapcsolást, stb. Sokat gyorsít, jól működik. A VBA rutinjaim néha bonyolultak. Általam megítélt kritikus helyekre beépítettem egy-egy <Calculate> utasítást, hogy „bevárják” egymást (VBA és automatikus újraszámolás), mivel használják egymás eredményeit.
    - De: Ennek ellenére nem adtak mindig egyforma eredményt, ezért lemondtam a gyorsításról. A további normál sebességű használatnál észre vettem, hogy futás közben, ha az <alt> billentyűt lenyomom gyorsabban fut a program. Ez nagyszerű, kb. 2-2,3 szoros sebességű, ami nyilván sok mindentől függ (pl: használt rutintól. …). És most jön a következő
    - de: A program futási eredményi ugyanolyan megbízhatatlanok lettek, mint programozott gyorsításkor. Többször is kipróbáltam alt billentyűvel, mindig volt legalább egy eltérő eredmény. Alt nélkül meg nem tudom, hogy jó vagy rossz eredmény, de mindig következetesen egyforma eredményt adott. Innentől (alt nélkül) futtatom a programot, azonban van még egy
    - de: Futás közben nem szabad a géphez nyúlni (semmihez!!!). mert ettől is begyorsul <alt> módjára és lőttek az eredményeknek.
    Nagyon megdöbbentem, hogy a számítógép ilyen összevissza eredményeket hoz. Én azt hittem, hogy 2 szer 2 az mindig 4, de a gép szerint 3.2 vagy 2.8. Azután rájöttem: valamit rosszul csinálok. de mit?
    Tisztelettel kérek mindenkit, aki tud valami magyarázatot a fent vázol jelenségekre az tegye közzé, hátha van még ilyen autodidakta, Excel alapfokát piszkáló mint én.
    Köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák