- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz Narmiaren #22545 üzenetére
Köszi a tippeket.
Közben magam is erre jutottam némi kísérletezéssel, és igen jó lett a találati arány.Lenne egy újabb kérdésem. A filmeknél a themovidb.org scrapert állítottam be. Jópár filmnél hiányzott a magyar cím és/vagy tartalom. Ezeket szépen pótoltam a webes adatbázisban. A legtöbb esetben az XBMC azonnal le is szedi a friss információkat, de egyes esetekben csak az angol verziót találja meg sokszori próbálkozás után is, pedig a neten ellenőrizve minden OK.
Pl. Carter edző
Kézi keresésnél ha megadom a Carter vagy edző szavakat, akkor a csak a Coach Carter (2005) találat adja be, a Carter edzőt nem, és nem is tölti le magyarul az infókat.Ennek mi lehet az oka?
-
Pista0001
addikt
válasz Narmiaren #25604 üzenetére
Scythe Ninja Mini. Már nem forgalmazzák, használtan elő szokott fordulni 6000 forint körül. 115 mm magas, dVGA nélkül szerintem bármelyik alaplapon el kell férnie, de magas hűtős RAM modulok nem férnek alá.
-
sb
veterán
válasz Narmiaren #27621 üzenetére
A10-eshez csak valami kifejezetten erős pico lenne elég. Inkább rendes táp kell hozzá.
Vagy kisebb (65W) A10 és még alulfeszelés is kell, szóval alapos bűvészkedés kell hozzá...Mire kell neked egyébként A10-es pontosan? Csak mert klasszikus HTPC célokra (film, esetleg net) ez túl erős. Kisebbel pedig jóval egyszerűbb lenne a táp(+ház, hűtés) kérdés.
-
sb
veterán
válasz Narmiaren #27623 üzenetére
300-as bőven elég. Az A10-es rendszer amit leírtál üresjáratban kb. 30-40W között lesz, full terhelésen 120-130W körül, tipikus terhelésnél (pl. játék) inkább 90-100W. Tehát bőven túl lesz tervezve a táp.
Nekem System Power 7 350W van ami nagyon hasonló az L8-hoz. Csak ajánlani tudom. Jó hatásfokú "alul" is, hangtalan.
A procit viszont én azt javasolnám, hogy próbáld meg mielőbb eldönteni, mert tényleg komolyan befolyásolja a több komponenst. Pl. BD 3D ISO-hoz is elég az ajánlott AMD 5350. Összehasonlításképpen az egy full 40W-ot fogyasztó rendszer... szinte passzívan hűthető, tápból is szinte bármi elég neki. Picoból is.
-
BullZeye
veterán
válasz Narmiaren #51124 üzenetére
Ha most dobod össze, akkor szerintem inkább új generációsat vegyél, Gemini Lake az Apollo helyett, ha jól emlékszem főleg HTPC fronton erősödött.
HTPCnek pedig szerintem 4gb ram elég, hamar rájössz, hogy Windows egy kalap kaki erre, és mész Linux felé.
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Patice
Topikgazda
-
zsolt501
nagyúr
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Narmiaren #51295 üzenetére
Egy A8-7670K APU mellé raktam egy MSI Aero Itx Rx560 4GB-ot; alacsony fogyasztással; 8Gb Rammal, SSD-ről futtatott win10/Kodi + MpcHc MadVR a 4k miatt...Hdmi 2.0-val - mindent játszó; kadenciahelyes, abszolút kompromisszummentes Htpc-m született..! 2db 2TB WD winchester őrzi a filmeket és dedikàlt hangkàrtyàt hasznàlok vagy házimozi erősítőt napszak és családi összhangulat függvényében a zajkeltésre..!
Nem kell kitételeket tennem hogy mire jó ès mire nem - a legjobb mozigépem ami valaha csak volt; szval csapj bele a lecsóba és hajrà..! Remélem meggyőztelek..!
Ja..., és nem vettem kötekedésnek - csak tudom hogy az intel fanok inkàbb "szenvednek" mintsem belássák hogy most ebben az AMD az irànyadó..![ Szerkesztve ]
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Narmiaren #51295 üzenetére
Bocsáss meg - kissé figyelmetlenül olvastam a Hsz-od; szval az Rx560-ra nincs szükséged az elvàràsaidhoz - viszont a konfig többi része maximàlisan alkalmas a dedikált vga nèlkül is a feladataidra..!
Amit viszont kihagytam - a konfig tartalmaz(hat) mèg egy Bluray ODD-t ès egy Imon Htpc vezèrlőt tàvval és egy Logitech K400 billentyűvel..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
MasterMark
titán
válasz Narmiaren #51302 üzenetére
Az Intel és az AMD is eléggé pontos 24p ben. (Mármint a 23.967-nél.)
A HTPC-mben A8-7670K-van, és hangtalan. Csak normális hűtés kell hozzá. Fogyasztásban valóban kicsit több lesz.
Egyébként szerintem mindkettő megfelelhet. Ha fogyasztás a fontos, akkor lehet az Intel jobb választás.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Narmiaren #51299 üzenetére
Csatlakozom MasterMark kolléga hsz.-eihez; majd ha kèsőbb érdekes lehet a 4k - akkor viszont érvényben vannak az elmondásaim..!
Azt viszont soha sem értettem mièrt fontos annyira a hangtalanság és a fogyasztàs...!
300w-os táppal kihajtom a felsoroltakat - és mivel Htpc-ről beszélgetünk; ami ugye lényegében a hanghatások miatt is szórakoztat; ki nem sz@rja le hogy a Fast & Furios 13. része alatt kavar-e épp egy/kèt venti..?!?[ Szerkesztve ]
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
fonok87
aktív tag
válasz Narmiaren #51860 üzenetére
Ez csak jeltovábbító, nincs benne semmi ami feldolgozná. Kerestem én is ilyeneket, azt találtam hogy ~10k alatt nem lehet megúszni Ilyet ajánlanak HowToGeek-en pl, ami az első találat volt egy guglizásra a témában. Találtam régebben olyat is, ami teljesen kikapcsolt gépet is elindít (gombelemes ha jól emlékszem).
Truss me, I'm an engineer.
-
-
Baliga Tamás
senior tag
-
canniball
nagyúr
válasz Narmiaren #52325 üzenetére
Persze, nem is arra gondoltam hogy teljes mértékben kiváltja a beviteli eszköz(öke)t (nekem is van egy K400, igaz szökőévben egyszer veszem elő...); tényleg csak egy tipp volt, hogy szvsz telefonon/tableten keresni a yt-on majd átlőni a HTPC-re jóval kényelmesebb, mint magán a gépen keresni.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Narmiaren #52337 üzenetére
A telefonra/tabletre a Yatse, a Kodihoz a yt addon és némi konfigurás kell. Itt egy howto.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest