-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz Celtis #46710 üzenetére
Netán próbáltad ezeket? Amúgy tényleg létezik NAS elé lineáris táp. Audiofilek gyakran használnak rezgésmentesítő lapokat is dedikált audio NAS alá, amibe persze HDD helyett SSD-t raknak.
Vagy a másik trükk, hogy a lánc elé beraknak egy switch-et és azt táplálják lineárisan, és ott helyben tartják a NAS-t is, hogy az audiofil kábelből elég legyen 1-1 méter.
Ha a NAS-ban maradnak a forgó lemezek, akkor bizony hasznos lehet tüskére tenni, nem a NAS miatt, hanem a lejátszó eszköz miatt, már ha egy állványon vannak, pl. az előbbi okból.
(#46711) Ispy:
Az az elosztót inkább erősítők elé ajánlanám.
(#46712) cinemazealot:
Ő szerintem arra a felállásra kíváncsi, amikor a NAS csak adattár és innen megy az adat a lejátszóba, azaz a forrásba.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
pch
senior tag
válasz Celtis #46816 üzenetére
Igen ezek megvannak...
Felraktam pár képet:
https://goo.gl/photos/GGYHuUhyc6R1dpGX7
Első-Második: AC3 mint látható van hang (a hangszóróknál ott a kiírás az erősítőn)
Harmadik-Negyedik-Ötödik: DTS Látható, hogy kiírja, hogy nem támogatott hang és az erősítőn is a DTS világít, de nincs hang ahogy látható a hangszóró ikonoknál nincs semmi
Hatodik: Beállítás Itt az látható, hogy a hang továbbítás eszköze nem is választható.pch
[ Módosította: radi8tor ]
http://sb-soft.hu - "A" számlázó
-
Schalke
tag
válasz Celtis #46961 üzenetére
ASUS VivoPC VM42-S031M Számítógép konfiguráció
Elsőnek ilyent néztem ki magamnak.
Vélemény róla? Vagy ehhez hasonló kis gép érdekelne filmeket lejátszani irodai munkára használnám .
KöszönömAsrock B250M pro4 Intel Pentium G4560 3.5GHz Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz Kingston HyperX Fury ssd FSP 300W tápegység
-
Ispy
veterán
-
róland
veterán
válasz Celtis #47097 üzenetére
Az érintett rendszer: Chieftec IX-03B, ASRock N3150DC-ITX, 2*4 GB Kingston KVR16LS11/4 SO-DIMM, 32 GB SSD, Geniatech Mygica T230/Leadtek Winfast DTV Dongle Mini tunerek egyike (egyikkel se működik ).
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
hati
addikt
válasz Celtis #47131 üzenetére
Ha nagyon nem megy, próbáld meg a MediaPortal TV szervert. Lehet hozzá a saját MediaPortal kliensét használni vagy van hozzá IOS és Android-os kliens.
Ha kell, tudok benne segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Celtis #47141 üzenetére
Köszi, de közben sikerült beállítanom a harmonyban, hogy a kodi power off után küldjön még egy select commandot, így már kikapcsol a HTPC és nem kell megismernem a puttyot közelebbről
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Celtis #47160 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Nem irtózok tőle, csak nem volt időm vele szórakozni, ez meg most működik, egyébként nem is lehet észrevenni a késleltetést. Btw megcsinálhatnák a kodiban, hogy menüből lehessen állítani a kikapcsolás panelt, az lenne az igazán elegáns megoldás.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Celtis #47164 üzenetére
Nem szeretnélek összezavarni, de LE-t használok
Kikapcsoláshoz a logitech harmonyt használom, egész pontosan Flirc/Kodi néven fut az eszköz, aminek a keymapját használja a táv, de hogy pontosan mit, arról fogalmam sincs.
És sajnos továbbra sem kapcsol ki, feljön az ablak (újraindítás is megvolt).
Update: viszont, ha kijavítom a hibát benne <sr> -> <s>, akkor tökéletes
Néha jól jön, ha az ember programozó
Az utókornak, a teljes verzió:
\\LE IP címe\Userdata\keymaps\remote.xml
<keymap>
<global>
<keyboard>
<s>ShutDown()</s>
</keyboard>
</global>
</keymap><s></s> -> s=kikapcsoló parancs
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #47162 üzenetére
Beállítások - rendszer - energiakezelés - alapértelmezett leállítási mód; nem erre gondoltál? Mert ez úgy rémlik csak annyit csinál, hogy amikor ráböksz a kikapcsolásra akkor az itt beállított parancs ikonját tesz aktívvá.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz Celtis #47447 üzenetére
ugyanez a gondom az s905 playeremmel. a kábel végén levő csatiig normáls PC ragyogóan vitta a gigabitet samban, de az LEs s905-el már nem. és valszeg a wifi kicsit más pufferelése maitt lett egy fokkal jobb.
nem hinném, hogy a player csatlakozójával van gond, mert egy forrasztás azért nem képes arra, hogy ezredmásodpercenként hol vezet, hol nem.
a switch felől csekkoltam az átvitelt, és az LE-s S905 bizony hibázgat.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Patice
Topikgazda
-
bnorci71
addikt
válasz Celtis #47472 üzenetére
és az is tudja amit akarok?
szamba szerver, torrent, dlna, htpc
visszakerestem írtad hogy igen az igaz hogy addigra nyakig benne voltam az Ubuntu serverbe
mivel fogalmam nincs melyik mi ezért el se tudom dönteni melyik lenne a legegyszerűbb/legmegfelelőbb,
mert ebből kezd elegem lennima már egy sima WIn vagy WIN media centerr is megfordult a fejembe hisz az is tud mindent és ismert terület legalább. Használni akarom nem megtanulni programoznia Linuxot nem érdekel mitől működik és hogyan csak működjön
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz Celtis #47474 üzenetére
délután kipróbálom
remélem az oprendszer jobban működik mint a telepítő készítő, kiválasztottam a platformot betallóztam a letöltött .gz-t el is indul vagy legalább is úgy tűnik elindul a telepítő elkészítése, de 15perc múlva még mindig csak a kék csík szaladgál oda vissza.mindegy Rufusszal megoldottamELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz Celtis #47481 üzenetére
pedig az elején írtam mi a vas
#47252stigma
Ezenfelül nekem tökéletesen megy, HD hangokkal karöltve.
Ubi server 16.04-em van + maga a vas N3150-es lap + 8GB ram.akkor most ennyivel gyengébb ez a lap????
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
generic
senior tag
válasz Celtis #47470 üzenetére
Valahogy nem az igazi, win10 alatt sokkal elesebb a kep, meg ugy osszessegeben jobban tetszett valamiert.
valaki esetleg el tudja mondani, hogyan tudok torrentet mukodesre hozni libreelec alatt? rtorrent feltelepitve, masik geprol akarok belepni, de valami nem akar jo lenni.
-
megema
őstag
válasz Celtis #47595 üzenetére
Egyik TV-n sem lehet ilyet beállítani. Ha a TV-n állítgatok bármit is, az a Kodi menüjére is hatással van, az pedig a TV-t képernyőhöz igazításra állítva jól jelenik meg.
A probléma a Kodi vagy az Ubuntu. Ha egyszer az alap 60 Hz-en jó a videók képaránya, kalibrációnál 1.000-ás pixelméretet ír, a többi képfrissítésnél meg nem és 0.952-t (a menü továbbra is jól jelenik meg), akkor hogy lehetne a TV beállításával megoldani? Minden képfrissítéshez beállítottam 1.000-ra, így tökéletes. Csak azt nem értem, ha érzékeli az eltérés mértékét (0.952 vs. 1.000), akkor miért nem állítja be magától, automatikusan? Miután átkötöttem másik TV-re kezdhettem újra, mert azon meg 1.010-re módosult. 60 Hz-en továbbra is jó volt, azt hiszem.
-
bozsozso
őstag
válasz Celtis #47609 üzenetére
Médiatár tisztítással nem tűnnek el a dupla sorok, ha már nem elérhető a régi? Erre gondoltam én is csak akkor ugyanazt a könyvtár felépítést kell alkalmazni. Ez még nem is gond csak itt jelenleg van egy volume_2 ami a meghajtóra utal. Az újnál nem tudom meglesz-e ez. Majd megpróbálom ha nem megy akkor újraépítem.
-
_Smooth
senior tag
válasz Celtis #47661 üzenetére
Elérési út ugyanaz, de mindig csak egyet indít el közülük... a többire kattintva csak villan egyet a kép, vagy nagy ritkán valami 1-2mp-et indít valahonnan a közepéből (sample-öket direkt nem szedek le).
De azért köszi a választ, majd kutatom még.
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
hódmaci
senior tag
válasz Celtis #48178 üzenetére
Szia!
kompatibilis tuner,kártyaolvasó. Na ezek érdekelnének konkrétan először.
Hol találnák valami listát támogatott hardverekről?Már ha létezik ilyen.
Esetleg ilyesmi jó lenne?
Kártyaolvasóra meg tippem sincs.
Ja és nem tudom számít-e de nálam win10 fut[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
hati
addikt
válasz Celtis #48185 üzenetére
Pl. a MediaPortal 1
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest