-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
A HTPC szoftverek topikban [link] kitárgyaluk ezt a frekvencia-táblázatos témát Vektor75-tel, sikerült is neki beállítani a jól, nézz esetleg át oda.
A csatornák elnevezése sztem szoftverfüggő, attól függ, melyiket használod, ebből a Meedio-t tudom, hogy melyik adatbázis, melyik tábla. -
ave
tag
Épp ez az hogy a VGA 15 vezetékét nem akarom összekötni sehogy mert ez nekem túl bonyolultnak hangzik épp ezért akarom a videókártya TV out ján összeköni (azon bell is RCA) a tvvel.
A linkelt kapcsolás amúgy nem rossz de a scratból apa kéne nem anya.
Lehet hogy eddig rosszul fogalmaztam meg a mondókámat.
[Szerkesztve] -
ave
tag
Szóval adott egy PC benne egy TV-OUT-os VGA!!
Ez a PC 20 méterre van a TV-től.
A cél ez hogy a PC össze legyen kötve a TV-vel.
Mégpedig úgy hogy a hang egy sima 75 OHMos koax kábellel eljusson a házimoziba (aminek mindkét végén egy egy RCA csatlakozó van) valamint a kép 1DB koax (melynke végén szintén egy egy RCA csatlakozó van, mivel létezik olyan TV out ami nem S VIDEO hanem RCA kimenetű és mellékelnek hozzá 1db RCA-S VIDEO dugót is amivel a végén S VIDEO helyre lehet dugni) kábellel a TV-be!
Viszont szeretné a távirányítója vevőjét is meghosszabbítani és elhelyezni szintén a TV környékén.
Most komolyan! Nem hiszem el hogy ennyire nem lehet érteni mit akarok!? -
waverider
senior tag
hú ezek nagyon szépek, köszönjük!
nekem személy szerint ezekkel az a gondom, hogy túl sok és szép perifériám van amit így nem tudok az egy, nagy meghajtós ketyerék helyeire beépíteni
nálam ezért még mindig ez a favorit:
[Szerkesztve]Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
waverider
senior tag
cseking dane!
nem ezt, hanem a kistesóját az RC-281-et!
én RC-280-ast akarok!Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
pyrohun
csendes tag
Sziasztok!
Olyan embert keresek, aki képes a fekete színű, fekvő Silverstone HTPC házam tetejére egy kellő méretű nyíilást vágni. Mondjuk 20x20 centiset, de úgy, hogy nem rondítja el a házacskát. Ha ezen felül még fekete rácsot is tudna szerezni a likra, akkor meg igazán hálás lennék, természetesen nem ingyen gondoltam.
A ház szellőzése ugyanis egy kalap sz@r sajnos, de ha a meleg (ugye felfelé száll) egyből kikerülne a házból, akkor gyakorlatilag egy extra csendes, esztétikus gépet lehetne belőle építeni, ami a nappaliba kerülne.
Üdv mindenkinek!
-
Attas
aktív tag
Hi. Az XBMC-nél van egy olyan problémám, hogy van egy mkv full HD 10GB film amit kicsit akadozva játszik le. Nem annyira, hogy nagyon zavarjon, de észrevehető. Ugyanakkor pl egy 3D 24GB mkv-t gond nélkül viszi. Találkoztatok valami hasonlóval?
(bocs..nem válasz akart lenni, inkább új hozzászólás.)[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
slashing
senior tag
ott tuti valami nincs megfelelően beállítva. Én ugyan nem használtam sose telefont meg tabletet vezérlőnek de egyszer kipróbáltam egy samsung okostelefonnal és elsőre minden gond nélkül láttam a tartalmakat.
Valószínű hogy az UPnP-nél kell keresni a hibát vagy az AirPlay-nél de inkább az előbbi.
gyaníthatóan nem adtál meg az ios eszközön egy xbmc felhasználónevet vagy az xbmc gép ip címét stb. ilyen hibára tudok csak gondolni.
-
slashing
senior tag
Mivel nem használom csak egyszer kipróbáltam így nem biztos amit mondok de valószínű hogy jó lesz:
xbmc alatt beállítások / system-nél az upnp, mindenhol pipa és van ott még egy webserveres rész közvetlen az upnp alatt ott is engedélyezni, és ami ott van port és felhasználónév / jelszó azt beírni az ios alkalmazásban, új host vagy micsoda, legalábbis androidon így van, + még az gép ip(amin fut az xbmc) címe szintén az ios alkalmazásban(már ha ugyan az mint az androidos).
-
slashing
senior tag
hát gőzöm sincs akkor hogy mivan, egyvalamire tudok gondolni még de ez akkor hülyeség hogy ilyet tuti nem követsz el. Miszerint Nas-on vannak a tartalmak, onnan húzza be a képeket mindent de az nincs bekapcsolva. Ilyen esetben el tudom képzelni hogy nem jeleníti meg a képeket képeket bár ebben az esetben is kéne látni minimum szövegesen a tartlmat.
Egyéb random ötlet:
újratelepíteni az applikációt ha ez sem segít akkor az xbmc-t is
új ip címet rendelni az xbmc-s géphez és azzal is megpróbálni, ne adj isten másik portot megadni neki, lehet összeakad valamivel
kipróbálni hogy valóban működik-e a webkiszolgáló: böngészőbe beírni az xbmc-s gép ip címét és a portot Pl: 192.168.1.101:80 (nálam így van) ha nem jön be semmi akkor tuti valami gubanc van ott.(csak akkor jön be az oldal ha fut az xbmc!! és ez érvényes arra is hogy csak akkor látsz tartalmat az eszközön ha fut az xbmc a htpc-n vagy sima számítógépen)
tűzfal kikapcsolása, ha routeren is van akkor ott is, routeren port engedélyezés port forwardmás nem jut eszembe
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest