Új hozzászólás Aktív témák

  • Superhun

    addikt

    válasz realee #5435 üzenetére

    Ez a 8-16-os idő nem szorosan értendő, simán lehet olyan napod, amikor délre mész be, vagy olyan napod, amikor délben végzel. Te állítod össze az órarendedet, a fix órákon (nagyrészt előadások) kívül szabadon rakosgathatod a gyakorlatokat. Első félévben felveszik nektek a kötelező órákat, de a Tanulmányi Osztályon kérheted, hogy töröljék az automatikus tárgyfelvételeket és utána szabadon felveheted az óráidat Te magad.

    (#5437): ha olyan előadásról hiányzol, ahol nincs katalógus, akkor ez semmilyen formában nem könyvelődik. A katalógusos előadásoknál vigyázni kell, mert egy bizonyos hiányzás után megtagadhatja az előadó a vizsgára bocsátást. Ekkor nem teljesítheted a tárgyat, fel kell újra venned a következő alkalomkor ("csúszol").
    Gyakorlatokról a Tanulmányi- és vizsgaszabályzat szerint az órák 1/3-áról hiányozhatsz, ha ennél többet hiányzol, akkor a gyakveznek meg kell tagadnia a gyakorlati jegyet. Persze vannak szigorúbb gyakvezek is, akik már 4 hiányzás után megtagadják a jegyet. Ha megtagadják a jegyet, akkor a gyakorlatot nem teljesítheted és fel kell venned újra. Ha a gyakorlat egy előadás gyenge előfeltétele volt, akkor az előadás tárgyfelvételét törlik (olyan, mintha fel sem vetted volna, nem számít elhasznált tárgyfelvételnek).
    Háromszor vehetsz fel egy tárgyat. Ha harmadjára sem sikerül, akkor elbocsátanak. Persze ez még a régi rendszer, az új hallgatói szerződésben nem tudom, hogy milyen megkötések vannak erre vonatkozóan. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák