Új hozzászólás Aktív témák

  • Superhun

    addikt

    válasz Jim-Y #5218 üzenetére

    Még nem végeztem, csúsztam egy félévet. :(

    Azért 3 tárgynál kicsit több a különbség a B és C között. A programozás tárgyak szinte teljesen külön futnak a két szakirányon. B-n azt hiszem két félévig van programozás módszertan, ahol kemény absztrakt algoritmusokat és specifikációt tanulsz, ez C-n belefér egy féléves Programozás tárgyba, tehát a progelméleti rész ott karcsúbb. Ezután B-n olyan tárgyak vannak, hogy Eseményvezérelt alkalmazások fejlesztése, Objektum elvű alkalmazások fejlesztése, Osztott rendszerek specifikációja és implementációja, Funkcionális programozás stb. llyen tárgyak nincsenek C-n. Az lehet, hogy a leadott anyagban van átfedés, de nyilván nem lehet ugyan az, mert akkor mért kéne külön tárgy ezekhez?
    Mellesleg a matek tárgyak között is van eltérés: C-n nincs Nummód 2 EA, Dimaton és Valszámon pedig karcsúbb az anyag.
    B-n valóban van ADA, bocsi :B Én azt gondolom, hogy azért tanítanak ennyi programozási módszert meg nyelvet B-n, hogy tudd ezeket egymáshoz viszonyítani és láss egy magasabb, absztrakt szintet ezek felett. C-n meg tényleg megtanítanak Java-ban szoftvert implementálni, az tuti. ;] Én C szakirányon vagyok, a prog tárgyakat már végigcsináltam, csak a matekkal szívok még. :(
    Abban egyet értünk, hogy az A nagyon különbözik, oda csak akkor menj, ha matematikusnak készülnél és szeretnéd ezt a tudást informatikai gyakorlati alkalmazásokban használni.

Új hozzászólás Aktív témák